IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By eLsaa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2023, 21:19   #1
Standart Çileğin Sağlığa faydaları nelerdir ?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çileğin Sağlığa Yararları Nelerdir?

Çilek, diğer meyveler gibi vitamin, mineral, lif ve antioksidan özelliklere sahip bileşikler açısından zengindir. Besleyici bir diyetin parçası olarak çeşitli koşulların önlenmesine yardımcı olabilen çileğin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Kalp Sağlığını Korur

Kanda bulunan trigliserid seviyelerinin normalden yüksek olması kalp rahatsızlıkları riskini artırabilir. Çileğin düzenli ve ölçülü olarak tüketilmesi, trigliserid düzeylerini düşürerek kalp hastalıklarını oluşmasını engellemeye fayda sağlar.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Bağışıklık sistemi, vücudun savunma mekanizmasını oluşturarak vücudu hastalıklara karşı korur. Yeterli miktarda C vitamini alınmaması bağışıklık sistemini zayıflatır ve hastalıkların ortaya çıkmasına yol açar. Çilek, içeriğinde yer alan güçlü C vitamini özelliği ile bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıkların oluşumunu engeller.

Beyin Sağlığını Destekler

Yaşın ilerlemesi ile birlikte, beyin zihinsel keskinliğinin bir bölümünü kaybedebilir. Bu meyvenin içerisinde yer alan antioksidanlar bilişsel gerilemeyi önleyerek beynin düşünme ve işleme yeteneğini korur. Ayrıca hafızayı destekleyerek Alzheimer gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasını önleyebilir.

Kan Şekerini Dengeler

Glikoz, kandaki şeker olarak adlandırılır. Glikoz seviyesinin yüksek olması durumunda diyabet ve kalp rahatsızlıkları gibi hastalıklar ortaya çıkabilir. Düzenli ve ölçülü olarak tüketildiğinde vücutta insülin salınımını destekler ve kan şekerini düzenler.

İnflamasyonu Azaltır

Sağlıksız beslenme alışkanlığı, sigara ve hareketsiz yaşam, vücutta iltihaba yol açar. Çileğin içerisinde yer alan antioksidan maddeler iltihap oluşumunu engeller ve mevcut iltihabın iyileşmesini destekler.

Kansere Karşı Koruyucudur

Çilek, fitokimyasallar, antikanser ve antioksidan özelliklere sahiptir. Çileğin içeriğinde bulunan fitokimyasallar, kanser hücrelerinin oluşumunu engeller ve mevcut kanser hücrelerinin yayılmasını engeller.

Hücre Hasarını Engeller

İçerdiği antosiyanin ile vücutta insülin salınımını destekleyerek kan şekerini dengeler. Hücrelerde hasar oluşumunu önleyerek kansere ve viral rahatsızlıklara karşı vücudu korur.

Sindirim Sistemini Düzenler

İçerdiği yüksek lif sayesinde düzenli olarak tüketilen çileğin faydaları arasında sindirim sistemini iyileştirmesi ve kabızlığı önlemesi yer almaktadır.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:00.