IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2020, 22:33   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sosyal mesafe ve kendini izole etmek ne demek?

Koronavirüsün yayılmasını engellemek için dünyanın birçok ülkesinde alınan önlemlerin dozu farklı olsa bile istenen şey aynı: İnsanların aralarına mesafe koymaları ve risk gruplarında olanlar ile hastaların kendilerini izole etmeleri.

İngiltere'de yetkililer herkesin zorunlu olmadıkça evde kalmasını, zorunlu olmadıkça evden çalışmasını ve dışarı çıktıklarında da birbirine en az iki metre mesafede bulunmalarını tavsiye ediyor, çağrılar yeterli olmazsa yasaklamaların gelebileceğinin işaretini veriyor.

Türkiye'de de şimdiye kadar alınan önlemlerle zorunlu olmayanların evde kalması, dışarı çıkanların birbirine mesafeli durmaları teşvik edildi. Bu doğrultuda bir adım daha ileri gidilerek hafta sonunda 65 yaş üzerindekilerin evden çıkmasına yasak konuldu. Kamu çalışanları izinli sayıldı.

Diğer bazı ülkelerde ise gönüllü sosyal mesafelenme yeterli görülmeyip yasaklar devreye sokulmuş durumda.

İtalya 9 Mart'tan bu yana genel bir sokağa çıkma yasağı uyguluyor. Hafta sonunda ülkede hastalığın en yaygın görüldüğü Lombardiya bölgesinde insanların evlerinin dışındaki açık alanlarda egzersiz yapması da yasaklandı.
İspanya'da insanların gıda ya da ilaç alışverişi veya kritik işlerde çalışma dışında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.
ABD'deki birçok eyalette zorlayıcı tedbirler alındı onlarca milyon Amerikalının evlerinden çıkmaları yasaklandı.
Fransa'da sıkı bir 15 gün sokağa çıkma yasağı yürürlükte. Fransızlar ancak resmi bir izinle sokağa çıkabiliyor ve yasağa uyulmasını sağlamak üzere 100 bin polis görev yapıyor. Yasağa uymadığı belirlenen kişilere 135 euro ceza kesiliyor.
Almanya'da ikiden fazla kişinin yan yana gelmesi yasak. Almanya'nın Bavyera eyaletinde ise sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.
Belçika'da temel ihtiyaç maddesi satışı yapmayan bütün dükkanlar kapatıldı ve halka en az 5 Nisan'a kadar evlerinde kalmaları gerektiği bildirildi. İnsanların yürüyüş ve spor için açık havaya çıkmasına izin veriliyor ama birbirlerinden uzak durmaları isteniyor. Bütün toplantı ve toplu faaliyetler yasaklandı.
'Sosyal mesafe' neden gerekli?

Sosyal mesafe, çok önemli bir önlem çünkü Covid-19 hastalığına yol açan koronavirüs enfekte olmuş bir insan öksürdüğünde havaya saçılan virüs yüklü zerrecikler yoluyla yayılıyor.

Habertürk
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:08.