IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2023, 14:22   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ayaklar Neden Şişer?

Ayaklar Neden Şişer : Ayaklar burkulma, fazla ayakta durma, gebelik, dolaşım sistemi bozukluğundan, incinme ve uzun süre hareketsiz kalmaktan şişme yapabilir. Ayak şişmesi bir çok nedenlerden dolayı olabilmektedir. Aslında ayaklar neden şişer anlayabilmek için doktora gitmek gerekir. Ayak şişmelerini çok iyi takip etmek gereklidir, acaba ayak şişmesi yorgunluk, hamilelik, burkulma, incinme gibi nedenlerden mi yoksa başka sebepler mi yatmaktadır. Olağan bir sebep yok ve ayak şişmesi oluyor ise diğer belirtilere dikkat edilmelidir.

Ayak şişme nedenleri :
Damar tıkanıklığı : Bacaklarda bulunan damarların tıkanması ile kanın ayaklarda birikmesi ayak şişmesine sebep olur. Bu duruma çok dikkat edilmesi gerekir, bacak damarlarında şişmelerle birlikte görülen ayak şişmesi damar hastalıklarının işaretidir. Mutlaka kalp damar hastalıkları bölümüne görünmek gerekir.
Yüksek tansiyon : Yüksek tansiyon kılcal damarlar ve böbreklerde soruna neden olur, bu sorunlar vücutta bulunan fazla sıvıların idrar yoluyla vücuttan atılmasına engel olur ve ayakta şişmelere sebebiyet verir. Ayak şişmeleri ile birlikte kalp çarpıntısı da oluyor ise hastanelerin kardiyoloji bölümüne görünmeniz gerekmektedir.
Artrit sebebi ile ayak şişmesi : Artrit eklem iltihaplanmasıdır. Eklem iltihaplanması bilekten ayağa doğru şişmelere neden olur, özellikle yere basıldığı zaman ani ve şiddetli ağrılar gösterir
Ayaklar Neden Şişer

Ortopedi bölümleri bu ağrılarla ilgilenmektedir.
Hamilelik nedeni ile ayak şişmesi : Hamilelikte ayak şişmesi gayet normal bir durumdur. Hamile insanların vücutları su üretir ve bu su bebekler için çok önemlidir. Uzanarak şişliğin geçmesi önlenebilir.
Burkulma nedeni ile ayak şişmesi : Ayağın burkulması ile eklem yerlerindeki dokular zedelenir ve etrafına dokular arası sıvı toplar bunun sonucu ayak şişer. Soğuk su veya buz uygulanabilir. Soğuk ayak damarlarında büzülmeye ve damardan sızan sıvıları azalmasına sebep olur.
Karaciğer hastalığı : Karaciğer hastalığı hormon ve sıvı düzenleyici kimyasal seviyelerinde değişikliğe neden olarak ayaklarda şişmelere (ödeme ) sebep olur.
Gut hastalığı : Gut ile yüksek seviyedeki ürik asit ayak baş parmağı gibi eklemlerde kristalleşir. Bu durum eklemin iltihaplanmasına neden olur, bu durumda ayakta şişme, kızarıklık ve ağrı oluşur.
Böbrek sorunları : Böbrekler düzenli çalışmıyor ise vücuttan yeterli sıvı ve tuz atılamaz bu nedenle damarlarda basınca sebep olarak bunları çevreleyen dokularda sıvı sızıntısına yol açar. Ayak şişmeleri genellikle böbrek sorunlarından ortaya çıkmaktadır.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 18 Ocak 2023, 14:34   #2
Standart

Hiç birini bilmem de uzun otobüs yolculuğundan sonra fena şişiyor

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:36.