IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2022, 01:57   #1
Standart Uyku Bozukluğu Nedir, Sağlıklı Uyku Nasıl Olur ?

Uyku Bozukluğu Nedir, Sağlıklı Uyku Nasıl Olur ?


Uyku Bozukluğu Nedir, Sağlıklı Uyku Nasıl Olur ?


Günümüzde birçok yaş kesiminden insanların en büyük problemi uykusuzluk..Bu konuyla ilgili birçok bilimsel araştırmalar ve yapılan deneyler mevcut..Uykusuzluğun sebepleri ve çözümleriyle ilgili birçok bilgiye ulaşabiliyoruz.Bu bilgiler doğrultusunda biyolojik ve psikolojik sebeplerin etkili olduğunu söyleyebilirim.

Hepimiz merak ediyoruz günde kaç saat uyumalıyız diye fakat kesin netlik kazanmış bir cevabımız yok.Ama bilinen bir gerçek varki o da 6 saatten az uyumamamız gerektiği..Bu saat aralığı kişiden kişiye göre değişebilir fakat minimumdan bahsettiğimiz zaman 6 saatten aşağısını kabul etmemekteyiz.Uyku vakit kaybı diyebilirsiniz fakat yenilenmemiz ve dinlenmemiz için gerekli olan en büyük etkenimizdir.


Peki uyku saat aralığı ne olmalıdır ?Bizim için en verimli uyku aralığı 11de başlıyor.Bunun sebebi melatonin hormonu 11'de salgılanmaya başlıyor ve saat 2'ye kadar en üst seviyesine ulaşıyor.Peki melatonin hormonu nedir?Bu hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamaktır.Bu sebepten saat 11'de yatmış olmamız gerekiyor.


Hikayelerin ,insanların evreleri var da uykunun olmaz mı ? Tabikivar.Uykunun rüya görülen dediğimiz REM dönemi bir de rüya görülmeyen non-REEM dönemi olmak üzere iki bölümü vardır.Rüya görülmeyenuyku süreci de kendi içerisinde ?yüzeyel? ve ?derin? uyku olarak ikiye ayrılır.Biz uykuya daldığımız anda uyku süreci şu şekilde gerçekleşir ; yüzeyel ,derin , rüya görülen .Bu süreç biz uyanana kadar üç dört kez tekrarlanır.Bu kadar bilimsel bilgi yeterli ise bu dönemleri anlatma sebebim ise REM döneminde zihnimiz beynimiz dinlenir.Diğer evrelerde ise bedenimiz dinlenir.

Alıntı.
________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


Uyku Bozukluğu Nedir, Sağlıklı Uyku Nasıl Olur ?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:12.