IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Absent


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2020, 11:24   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Asiri kolonya ve dezenfektan kullanimi egzamaya yol aciyo

Dermatolog Uzm. Dr. Hacer Koksal, korona virusunden korunmada su ve sabunun yani sira onerilen kolonya, dezenfektan kullaniminin egzamaya davetiye cikarttigini soyledi.
Dermatoloji Uzmani Dr. Hacer Koksal, koronavirusten korunma kapsaminda el hijyeni acisindan onerilen onlemlerin dermatolojiye etkilerinin her gun biraz daha artarak goruldugunu soyledi.

Kuresel salgin haline gelen, hizli bulasiciligi ve olumlere yol acmasi yuzunden dunyanin korkulu ruyasi olan koronavirusu enfeksiyonuna karsi el temizliginin onemini vurgulayan Uzm. Dr. Koksal, bu konuda uyari ve onerilerde bulundu. Uzm. Dr. Koksal, hijyen saglamak adina asiri dezenfektan ve kolonya kullaniminin cildin dogal yapisini bozarak egzamaya yol actigini belirtti.

EN ONEMLI UCLU: SU, SABUN VE NEMLENDIRICI
Koronaviruse karsi onlem almak icin ellerin kolonya ve dezenfektan ile sIk sIk temizlemesi, deri uzerinden kuruluk yaratarak devaminda egzama gelismesine neden olabilir. Kolonya ve dezenfektan kullaniminda asiriya kacan kisileri uyaran Uzm. Dr. Koksal soyle konustu:

"Bazi aileler cocuklarinin sadece ellerini degil yuzlerini de sIk sIk kolonyali, alkollu mendillerle siliyorlar. Sonunda da yuzlerinde egzama gelismis olarak biz dermatologlara basvuruyorlar. Bir diger yapilan yanlis ise islak mendil kullanimi. Her firsatta elimizi, agzimizi islak mendille siliyoruz. Islak mendiller o an icin kiri silmeye yarar ancak virus ya da bakterilere karsi bir hijyen saglayiciligi, etkisi yoktur. Aksine bakteri urettigi saptanmistir. Islak mendil kullanimina da dikkat etmeliyiz. Sagligimizi korumak icin ellerimizi en az 20 saniye, su ve normal kokusuz kati beyaz sabunla yikamaliyiz. Bu yikamayi da oksurdukten, hapsirdiktan sonra, dis, agiz, yuz, goz temizliginden once, yemek hazirlamadan ve yemeden once, tuvalete girmeden once, tuvaletten ciktiktan sonra, disaridan eve girdigimizde mutlaka yapmaliyiz. Tum bu temizlik onlemlerini alirken; sabun ve suyun temizligimiz ve bulastirmayi onlemek icin yeterli oldugunu bilelim lutfen, egzama olusmamasi icin alkollu urun ve dezenfektan kullanimini azaltalim. Her el yikamasi sonrasi etkili bir nemlendirici, kullanimi bozulmus deri bariyerimizi onaracaktir. Bariyeri bozulmus bir deri vucuda yeni enfeksiyon giris kapisi olarak gorulur. Su, sabun ve nemlendirici ellerimizi temiz ve saglikli yapar.”
 
Alt 18 Mart 2020, 11:38   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Elleri yıkıya yıkıya eller çürücek ;haha

________________

~ E & B ~
 
Alt 18 Mart 2020, 11:41   #3
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Dünyanın başa çıkamadığı virüs ile kolonya sayesinde başediyoruk. Daha ne diyelim bu konuda ki :)

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:23.