IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2022, 11:43   #1
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler!

Ölümcül hata: Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler! Kansere neden oluyor


Günümüzün olmazsa olmaz beyaz eşyası buzdolabı, mutfağın demirbaşıdır. Sebze, meyve ve yemeklerin uzun süre saklanması için ideal bir alan olarak görülen buzdolabı, bazı yiyecekler için hiç iyi bir ortam değil. Bir yiyeceğin sıcaklığını düşürmek tazeliğini koruyarak daha uzun süre tüketilmesini sağlayabilir. Ancak bu kurallar bazı yiyecekler için geçerli değil! Hele bazıları var ki, dikkat edilmediğinde kansere neden oluyor!


Bir yiyeceği soğutarak buzdolabında muhafaza etmek artık geleneksel bir durum. Evet bazı yiyecekler için bu durum geçerli olabilir. Ancak bazı yiyecekler için buzdolabı ölüm makinesi gibidir.

Bir yiyeceğin sıcaklığını düşürmek tazeliği uzatabilir ve bakteri üremesini engelleyebilir, ancak bazı durumlarda doku ve tadı daha da kötüleştirebilir.


Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler!

Su, tuz, asit ve asit içeriğinin tümü bir gıdanın raf ömrünü etkiler. Ancak soğuk, özellikle yüksek nişastalı ürünlerde dokuyu da etkileyebilir. İşte soğutmaya ihtiyaç duymayan bazı yiyecekler...


DOMATES


Domatesi buzdolabına koymak domatese yapılacak en kötü şeydir. Domates soğumaya başladığında yumuşamaya başlar ve dokusu bozulur. Sadece bu kadarla kalmaz soğuya karşı koyamayan domatesin hücreleri bozulur.
Basitçe söylemek gerekirse, soğutulmuş bir domates, domates gibi tatmaz, kokmaz veya hissetmez.

Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler!


PATATES


Patatesler serin, kuru ve karanlık bir ortamda saklamak en iyisi. Ancak buzdolabı, patatesler için fazla soğuktur. Patates buzdolabında saklandığında, içeriğindeki nişasta şekere dönüşmeye başlayacaktır.Bazı kaynaklara göre patates buzdolabında muhafaza edildiğinde kanserle bağlantılı olan akrilamid oluşturmak için amino asitlerle reaksiyona girebilir. Buzdolabınızdaki nem aynı zamanda patateslerinizin dokusunu da etkileyerek ağızda kumlu bir tat bırakabilir.

Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler!


SOĞAN


Dilimlenmiş veya doğranmış soğanlar buzdolabında bir haftadan biraz fazla dayanır. Ancak bütün, soyulmamış soğanları orada saklamak nemi emmelerine neden olarak çabuk bozulmasına neden olur.Patateste olduğu gibi soğanda da, içeriğindeki nişasta şekere dönüşerek soğanı olduğundan çok daha zararlı bir hale dönüştürebilir. Soğanı buzdolabında muhafaza etmek onları yumuşatır.

Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler!


AVOKADO


Avokadonun saklandığı yer meyvenin olgunlaşma sürecini etkiler. Bu nedenle avokado tamamen olgunlaşana kadar oda sıcaklığında tutun. Mükemmel yeşil ve kremsi aşamaya ulaştıklarında tüketmeyecekseniz o zaman çürümemesi için buzdolabına koymalı veya olgunlaşmayı durdurmak için suya batırmalısınız.

Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler!


SARIMSAK


Soğan gibi, bütün sarımsaklar da buzdolabında kalmaktan olumsuz etkilenir.Havadaki nem filizlenmeyi teşvik edebilir ve dokuyu değiştirebilir, bu nedenle sarımsağınızı kullanmaya hazır olana kadar bütün ve soyulmamış halde tutun, ardından kalan soyulmuş taneleri veya dilimleri buzdolabında iki güne kadar saklayabilirsiniz.

Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler!


TEREYAĞI


Tereyağı, sıkı gıda güvenliği kurallarına göre buzdolabında saklanması gereken yiyeceklerden biridir. Genelde yumuşak ve sürülebilir kıvamda olması istenen tereyağını sürekli soğutup sonra oda sıcaklığına getirmek bakteri oluşumunu hızlandırır.Bir hafta içinde tüketecekseniz sorun değildir. Ancak süreç uzadıkça tereyağının size verdiği zarar daha çok artacaktır. Süreç uzadıkça tereyağının oksitlenmesi ve kokması olasıdır. Bu tereyağının tadını oldukça kötü yapar. Bu nedenle tereyağını opak bir kapta, doğrudan ısı kaynaklarından uzakta tutun.

Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler!


BAL


Bal, düşük pH ve düşük nem içeriğine sahiptir. Bu da yapışkan ve tatlı olan herhangi bir şeyin hayatta kalmasını oldukça zorlaştırır. Bal için ideal sıcaklığı tutturmak biraz zor olsa da en ideali yine oda sıcaklığıdır.Buzdolabında muhafaza edilen bal sertleşir, kristalleşir ve tadında bozulmalar meydana gelir. Balı oda sıcaklığında, reaktif olmayan bir kapta ve doğrudan güneş ışığından uzak tutun.

Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler!



''Alıntı''
 
Alt 16 Mart 2022, 13:12   #2
Eğer birini kandırmayı başardıysan onun aptal olduğunu düşünme. Sadece sana hakettiğinden çok daha fazla güvenmiştir.
fredyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Patates le soğanı buzdolabına koyan varmıdır ki .d

________________

Geleceğini merak eden fallara değil mezarlıklara baksın
 
Alt 16 Mart 2022, 13:17   #3
1903 - ∞
Yâde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Domatesi buzdolabına koymamak da bilemedim şimdi.

________________

Üzüldüğümüz çok şey oldu
ama yuttuk, oturduk…
Yalnız Beşiktaş'ı üzmesinler.

- Süleyman Seba
 
Alt 16 Mart 2022, 13:35   #4
Emektar
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Domates dışarıda da kalırsa sıcaktan da kötü olmazmı.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:01.