IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2020, 12:32   #1
Ponçik hanım
eLfida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart selülit nedir?

Cilt altında düzensiz ve aşırı yağ birikiminin kan ve lenfatik dolaşımı bozmasıyla ciltte ortaya portakal kabuğu görüntüsüne selülit deniyor.
selülit nedir?

SELÜLİT NASIL OLUŞUR?

Selülit olan vücut bölgesinde kan dolaşımı yavaşlamış demektir. Kan dolaşımı yavaşlayan bölgede damardan doku sıvısı sızar. Bu sıvı vücudun savunma mekanizması nedeniyle bağ dokusu ile sarılır. Bağ dokusunun sardığı kaçak sıvı deri altında kesecikler oluşturur. Bu keseciklerin etrafında zamanla yağ dokusunun artmasıyla oluşan düzensiz yerleşim ise vücutta portakal benzeri bir görünüme, yani bölgesel selülite neden olur.

Selülit oluşumu, genetik ve hormonal yapı ile yaşam tarzından etkilenir. Dolayısıyla kilosu normal, hatta normalin altında olan bireylerde bile selülit oluşma riski vardır. Erkeklerde görülen selülit oranının kadınlardan düşük olmasının sebebi, erkeklerin östrojen seviyesinin daha az olmasıdır. Östrojen seviyesi yağ birikimini ve selüliti artırdığından, kadınlarda daha fazla görülür.

SELÜLİT NEDEN OLUR?

-Aşırı kilo
-Östrojen hormonunun normalden fazla salgılanması
-Yanlış beslenme
-Yaşlanma
-Hızlı kilo alıp verme ve şok diyetler uygulama
-Aşırı stres
-Dar giyinmek
-Sigara ve alkol tüketmek

Bir üzücü haber ise selülitin genetik olması. Eğer selülit ailenizdeki kadınların çoğunda, hızla tespit edilen bir şeyse sizde de olacağı kesindir.

SELÜLİTTEN KURTULMANIN YOLLARI

Selüliti engellemek için yeme düzenine dikkat edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda kan dolaşımına etkisi kanıtlamış sigarayı da selülit oluşumunda büyük bir etken. Bacak bölgesindeki kasları güçlendirmeli ve deriye elastikiyetini geri kazandırmalı. Yani spor şart.

İŞTE SELÜLİT DÜŞMANI 10 YİYECEK:

1. Brokoli: Brokoli, düşük kalorili, sağlıklı ve oldukça lezzetli bir sebze. Vücudun kolajenini sertleştiren özel bir alfa-lipoik maddeye sahip olması mucizevi özelliğini bir kez daha gösteriyor. Bu madde selüliti azaltmaya yardımcı olur.

2. Muz: Çinko bakımından oldukça zengin olan muz, cilt hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Muz kan akışını hızlandırdığından selülitlerden kurtulmak için en etkili meyvelerden biridir.

3. Ispanak: Kolajenin azalması sonucunda selülit meydana gelir. Ispanak bu kolajen miktarını artırarak selülitin giderilmesine yardımcı olur. A vitamini yönünden oldukça zengindir.


4. Lahana: Selülit konusunda en etkili sebzelerden biri... Vücudun toksinlerden temizlenmesine yardım eder. Ayrıca, harika bir antiseptik özelliği bulunur.

5. Yumurta: Yumurta, lesitin maddesi yönünden çok zengindir. Lesitin, hücrelere giren ve çıkan besinlerin düzenlenmesine yardımcı olur. Selülit tedavisinde bu madde çok önemlidir ve mutlaka tüketilmesi gerekir.

6. Limon: Limon, vücuttaki asit-alkali dengesinin korumasını sağlar. Selüliti meydana getiren çeşitli toksinlerin vücuttan atılmasında oldukça etkilidir.

7. Yoğurt: Yoğurt bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da yağ emiliminin önlenmesini sağlar.

8. Ananas: İçerisinde bulunan bromelain enzimi proteinlerin sindirimine yardımcı olur. Bu enzim aynı zamanda fibrin birikiminin parçalanmasına yardımcı olur ve kan dolaşımını canlandırır.

9. Domates: Sofralardan hiç eksik olmayan domates, A ve E vitamini yönünden zengindir. Kan dolaşımını hızlandırır ve çok iyi bir antioksidan özelliği taşır. Kolajen üretime destek olarak, cildi güzelleştirir.

10. Zeytinyağı: Zeytinyağı ile selülitli bölgeye yapılan masajlar harika etkiler yaratır. Kan dolaşımını arttırır ve cildi yumuşatır.
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:33.