IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2021, 17:31   #1
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Enneagram Testi | Hangi Kişiliğe Sahipsiniz.?

Enneagram Testi | Hangi Kişiliğe Sahipsiniz.?



Bu test ile sadece 5 dakikanızı ayırarak Enneagram tipinizi ve kanadınızı belirleyebilirsiniz.

Bu sayede kişilik tipini öğrenerek kendinize uygun, sizi memnun edecek hayat tercihlerinde bulunabileceksiniz.

Özellikle kariyer, ortaklıklar, evlilik ve hobi seçiminde, kendi kişilik tipinizi ve bu tipden kaynaklanan tercihlerini bilmeniz çok önemli. Etrafta işi, evliliği veya hayat tarzı nedeni ile mutsuz olan pek çok kişi görmekteyiz. Bu mutsuzluğun büyük bir bölümü kişinin kendisini, yani mizaç ve karakter birleşimini yani kişiliğini tanımamasından kaynaklanmaktadır.

Kişi kendi kişiliğini ne kadar tanır ise, benliği de kendisine o denli görünür olur. Kişilik tipinin ve benliğinin ayırdında olan kişilerin, hayatta mutlu olma ve kendilerini tatmin edecek bir hayat yaşama ihtimalleri diğerlerinden bir hayli fazladır.

Lütfen her seçeneği dikkatli bir şekilde okuyup, size en çok uyan ve sizi anlatan en uygun seçeneği işaretleyiniz ve boş bırakmayınız.

Seçenekleri çok fazla düşünmeden ilk aklınıza gelen şekilde işaretleyiniz.

Olmak istediğiniz kişi gibi değil sizi en uygun şekilde anlatan seçeneği işaretleyiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 25 Eylül 2021, 17:53   #2
Standart

Tip 9 mizaçlı biri olarak sakin, uyumlu, barışçıl, rahat ve sabırlı kişilersiniz. Tartışma ve çatışmalardan hiç hoşlanmazsınız. Ilımlı, sakin yapınız ilişkilerinizde de hakimdir ve karşınızdaki insanları kırmak istemez, buna sebep olacak davranışlardan kaçınırsınız.

Stresten, kavgalardan mümkün oldukça uzak durmaya çalışıyorsunuz. Rutin ve kendinizi huzurlu hissettiğiniz ortamınızın bozulması ise ister istemez sizi strese sokuyor. Rekabetçi veya iddiacı bir yapınız hem var hem de yok; her şeyi olduğu gibi kabul etmiyorsunuz ama sırf istediğiniz olsun diye başkalarıyla da tartışmaya girmiyor, onların istediklerinin olmasında çokta sıkıntı yaratmıyorsunuz. Huzurunuzu bunun için bozmaya değmeyeceğine inanıyorsunuz. En büyük sıkıntınız ise "hayır" diyememek..

Kanadınız 1;

Titiz, düzenli ve çalışkan birisiniz. Herkesin kendi işini doğru şekilde yapmasını ve başkasına müdahil olmaması gerektiğini düşünüyorsunuz. Eleştiriyorsunuz ama bunu çok yüksek sesle dile getirip ortamın gerilmesini tercih etmiyorsunuz. Duygularınızla değil rasyonel düşünebilen birisiniz. Sorumluluklarınıza bağlı ve idealist birisi olduğunuzu söyleyebiliriz. Özellikle hak-hukuk konusunda kesin çizgileriniz var ve hassassınız.

TİP 9: UYUMLU - BARIŞÇI

GÜÇLÜ YÖNLERİ

Sakin ve sabırlı yapılarıyla sevdikleriyle ve çevreleriyle uyumlu olmaya özen gösterirler. Uzlaşmacı ve arabulucu yapılarıyla kavga ve tartışma ortamlarını yumuşatırlar. Olayları her açıdan ve bütünüyle görmeye ve anlamaya çalışırlar.

İlişkilerinde yaşadıkları sorunları diyalog ve uzlaşı zemininde çözmeye çalışırlar. İlişkilerinden doğan rutin görevleri aksatmadan yerine getirmeye çalışırlar. Sevdiklerine karşı kabullenici, destekleyici ve dengeleyici yaklaşırlar. İnsanları yargılamadan olduğu gibi kabul etmeye eğilimlidirler. Eşlerinin hatalarına yada karşılaştıkları olumsuzluklara çok kolay öfkelenmezler.

GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ

Hızlı karar vermeleri ve eyleme geçmeleri gereken durumlarda inisiyatif almakta zorlanabilir, yavaş hareket edebilir yada eyleme geçmekten kaçınabilirler. İlişkilerinde sorunları görmezden gelebilir yada gördükleri sorunlara zamanında müdahale etmeyebilirler. Çevresiyle olan uyumu devam ettirmek adına hayır demekten çekinebilir veya daha fazla tavizkar davranabilirler.

 
Alt 25 Eylül 2021, 18:38   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tip 5 mizaçlı kişi olarak akıl ve mantık yoluyla hareket ediyor, önce düşünüp sonra eyleme geçiyorsunuz. İçedönük ve yalnız kalmaktan hoşlananuyorsunuz.
Göz önünde olmayı çok sevmiyorsunuz, ortamlarda genelde geri planda kalıp, gözlem yapmayı tercih ediyorsunuz. Kalabalık ve gürültülü ortamlardan hoşlanmıyor, genellikle sessiz, sakin, yalnız kalabilecekleri ortamları tercih ediyorsunuz.
Tam bir detay insanısınız, ilgilendiğiniz şeylerde asla yüzeysel bilgilerle yetinmez mutlaka en kapsamlı bilgilere ulaşacak kadar araştırma yapıyorsunuz. Ani kararlar vermekten çekiniyor, iyice araştırıp en doğru sonuca ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Kanadınız 4, biraz duygusal ve ilişkilerinizde daha sıcakkanlısınız. Empati yeteneğinizin gelişmiş olduğunun sizde farkındasınız. Karar verme noktasında araştırma, bilgi edinme sizin için çok önemli ama duygularınıza da kulak veriyorsunuz. Yaratıcı yönünüzün olduğunu, içinizde bir sanatçı adayı yattığını siz de fark etmişsinizdir.

TİP 5: GÖZLEMCİ
GÜÇLÜ YÖNLERİ
İlişkilerinde son derece objektif, rasyonel ve mantıklı davranabilen kişilerdir. İlişkilerinde yaşadıkları sorunlara duygusal tepkiler vermek yerine sorunların kökenini analiz etmeye ve mantıklı çözümler üretmeye odaklanırlar. Kavramsallaştırma, soyutlama, gözlem ve analiz yetenekleri gelişmiş olduklarından olayları neden-sonuç ilişkisi içinde bütüncül bir bağlamda değerlendirebilirler. Problemleri içine dalmadan, mantıklı ve nesnel bir biçimde çözerler. İlişkilerinde yaşadıkları krizleri soğukkanlılıkla yönetebilirler. Kontrollü, tedbirli ve tutumlu yapılarıyla çevreleriyle uyumlu olmaya, kuralları uymayı, görev ve sorumlulukları yerine getirmeye özen gösterirler.
GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ
Her şeyi akıl ve mantık yoluyla değerlendirmeleri, duygusal konulara yabancılaşmalarına ve duygusuz biri gibi gözükmelerine neden olabilir. İlişki kurmak konusunda isteksiz olabilirler. İlişkilerinde mesafeli, soğuk ve çekingen davranabilirler. Fiziksel temas ve yakınlıktan, duygusal tavır ve tepkilerden pek hoşlanmazlar. Bu nedenle partnerlerinin duygusal ihtiyaç ve beklentilerine tam olarak karşılık vermeyebilirler. Gerek duygularını, gerek maddi imkanlarını, gerekse bildiklerini paylaşma konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Olaylara ve durumlara şüpheci ve kötümser bakma eğilimleri vardır.

________________

Enneagram Testi | Hangi Kişiliğe Sahipsiniz.?
 
Alt 26 Eylül 2021, 09:10   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tip 1 mizaçlı kişi olarak akılcı ve objektif olarak bilinirsiniz. Ancak ilişkilerinizde mantığa önem verdikleri kadar duyguya da önem veriyorsunuz Teke tek ilişkilerinizde samimi ve sıcak kanlısınız.

Karşılaştığınız hata ve eksiklerin sürekli tekrar etmesine tahammülünüz yoktur. Düzen ve kusursuz işleyiş sizin için çok önemli. İlkeli ve prensipli birisiniz. Oldukça planlı ve düzenli bir yaşamınız var ve sorumsuzluk ve özensizlik karşısında ani tepkiler gösterebiliyorusunuz. Düzeni ve netliği sevdiğiniz için, kalıpların dışına çıkmak, plansız hareket etmek sizin için oldukça zor.

Hayatta "doğru" ve "yanlış"lar olmak üzere net çizgileri ve inançlarınız var. Bir sistem kurup, onun kuralları çerçevesinde uygulamada oldukça iyisiniz.

Size göre bir işin eksiksiz olması için detayların es geçilmemesi gerekir.

Kanadınız 2 olduğu için, insanlarla olan ilişkilerinize daha fazla önem veriyorsunuz. Daha duygusal, sıcakkanlı, sosyal ve girişken yapınız ön plana çıkıyor. Duygularınızı başkaları ile paylaşmak sizin için bir ihtiyaç ve bunu yapmaktan çekinmiyorsunuz. İnsanlara karşı adaletli olmak kadar merhametli ve anlayışlı olmak gerektiğine inanıyorsunuz.

Kısacası başkalarını önemsiyor ve onlara yardım etmekten mutlu oluyorsunuz. Etrafınızdakilere iyilik yapmak için onları yönlendirmeye çalışıyorsunuz.

Duygusallığınız biraz ön planda olduğu için eksiklikler ve hatalar karşısında çabuk öfkelenebiliyor ve anlık pişman olabileceğiniz tepkiler verebiliyorsunuz. Olumsuz tarafınız ise başkalarına yardım etmek için onlara fazla müdahale ettiğinizi fark edememeniz ve kendinizle ilgilenmek yerine başkalarıyla ilgilenmeye kendinizi kaptırmanız olabilir.


TİP 1: REFORMCU (MÜKEMMELİYETÇİ)
GÜÇLÜ YÖNLERİ
İdeal ve prensiplerine oldukça önem verirler ve disiplinli bir yaşam sürerler. Çoğunlukla görev ve sorumluluklarını hatasız, eksiksiz ve zamanında yerine getirmeye çalışırlar. Söz ve davranışlarında daima ölçülü, kontrollü ve tutarlı olmaya çalışırlar. Her şeyin sistemli, planlı ve programlı bir biçimde yürümesini isterler. Temiz, tertipli ve düzenli olmaya özen gösterirler. Adalete çok büyük önem verirler. Ahlaklı, dürüst, adil ve güvenilir bir kişi olmaya çok özen gösterirler. ,
GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ
Bazen işlerin de aşırıcı detaycı olabilirler. Mükemmeliyetçi yapıları nedeniyle hata ve eksiklere tolerans göstermekte zorlanabilirler. Hatalar karşısında tahammülleri olmadıklarından eleştirel veya yargılayıcı tutum içerisine girebilirler. Planlı ve programlı olunmadığında çok çabuk gerilip kızabilirler. Eşlerini/yakınlarının hatalarını düzeltmek adına üzerlerin de zorlayıcı bir baskı oluşturabilirler.

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 26 Eylül 2021, 10:11   #5
🙈🙉🙊
BidiBidi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

TİP 1: REFORMCU (MÜKEMMELİYETÇİ)
GÜÇLÜ YÖNLERİ
İdeal ve prensiplerine oldukça önem verirler ve disiplinli bir yaşam sürerler. Çoğunlukla görev ve sorumluluklarını hatasız, eksiksiz ve zamanında yerine getirmeye çalışırlar. Söz ve davranışlarında daima ölçülü, kontrollü ve tutarlı olmaya çalışırlar. Her şeyin sistemli, planlı ve programlı bir biçimde yürümesini isterler. Temiz, tertipli ve düzenli olmaya özen gösterirler. Adalete çok büyük önem verirler. Ahlaklı, dürüst, adil ve güvenilir bir kişi olmaya çok özen gösterirler. ,
GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ
Bazen işlerin de aşırıcı detaycı olabilirler. Mükemmeliyetçi yapıları nedeniyle hata ve eksiklere tolerans göstermekte zorlanabilirler. Hatalar karşısında tahammülleri olmadıklarından eleştirel veya yargılayıcı tutum içerisine girebilirler. Planlı ve programlı olunmadığında çok çabuk gerilip kızabilirler. Eşlerini/yakınlarının hatalarını düzeltmek adına üzerlerin de zorlayıcı bir baskı oluşturabilirler.

 
Alt 26 Eylül 2021, 10:19   #6
SendikaLı
MarjinaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tip 7 mizaçlı biri olarak keşfetmekten ve keşfettikleri şeylerden haz almaktan çok hoşlanıyorsunuz. Yenilikçi, meraklı, hareketli ve coşkulu birisiniz. Sürekli heyecan ve değişim arayışında olup, farklı şeyleri denemeye, farklı şeyleri keşfetmeye daima açıksınız.Monotonluktan çabuk sıkılıyor, sürekli yenilik arıyorsunuz. Yeni girdikleri ortama çabuk adapte oluyorsunuz.

Engellenmeyi sevmeyen, sürekli yeni şeyler denemeyi seven birisiniz. Sizin için özgürlük her şeydir, kendinizi bir yere bağlı olarak hayal edemiyorsunuz. İstediğinizi istediğiniz an yapmak sizin için mutlu ve başarılı olmanın yoludur. Sizin bu haliniz nedeniyle biraz maymun iştahlı olduğunuz ve sürekli farklı şeylere gitmekten odaklanma sorunlarınız olduğunu söyleyebilirler ama böyle olmadığını siz biliyorsunuz. Başkalarını ne düşündüğü sizin için ikinci planda. Haz duyacağınız şeyleri arıyorsunuz. İstediğinizi bulunca tek bir iş ya da konuya odaklanıp, yoğunlaşabiliyorsunuz.

Kanadınız 6; heyecanlı ve ele avuca sığmaz yanlarınızı bastırmayı başarabiliyorsunuz. Daha endişeli ve şüpheci bir yaklaşımınız var. Odaklanma konusunda diğer TİP 7’lerden çok daha başarılısınız. İlişkilerinizde karşınızdakilere daha bağlı; başkalarının fikirlerini önemseyen ve onları dinlemekten sıkılmayan birisisiniz. Anlık tepkilerden kaçmaya çalışan, sorumluluklar konusunda çok duyarlı olan birisiniz. Daha düzenli olmanız ve hareketlerinizde kontrolü elinizde tutmanız (sonunu düşünerek hareket etmeniz) sizi diğerlerinden farklı kılıyor.

TİP 7: HEVESLİ
GÜÇLÜ YÖNLERİ
Neşeli, esprili, sıcakkanlı, dışa dönük, enerjik ve girişken yapılarıyla çevreleriyle iletişim kurmakta oldukça başarılıdırlar. Kıvrak bir pratik zekaya sahiptirler, hızlı düşünüp hızlı hareket ederler. Olaylara çok değişik ve farklı açılardan bakabilirler. Oldukça meraklı ve çok yönlü bir yapıları vardır. Çatışma ve gerginlikten uzak dururlar, sorunları büyütmek istemezler. Sorunlar karşısında iyimser, pratik ve çözüm odaklıdırlar. Sorunların zihinlerini çokça meşgul etmesine izin vermezler. Yaşamayı çok severler, kendileriyle birlikte çevrelerindekilerin yaşamına neşe ve keyif katabilirler, kolay kolay küsüp kırılmazlar.
GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ
Herhangi bir sorununun uzamasından rahatsız olurlar, sorunlara bazen detaylı çözümler üretmek yerine onları geçiştirici veya öteleyici tutumlar sergileyebilirler. Yeni bir ilişkiye başlarken duydukları heyecanı, ilişkide zorluk ve problemler yaşamaya başladıkları anda kaybedebilirler. İlişkilerinden doğan ve kendilerine zor gelen sorumluluklarından ve kurallardan kaçma eğilimine girebilirler.

________________

𝗟𝗼𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗶𝘃𝗲. 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗼𝘃𝗲.

Enneagram Testi | Hangi Kişiliğe Sahipsiniz.?
 
Alt 26 Eylül 2021, 10:21   #7
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tip 7 mizaçlı biri olarak keşfetmekten ve keşfettikleri şeylerden haz almaktan çok hoşlanıyorsunuz. Yenilikçi, meraklı, hareketli ve coşkulu birisiniz. Sürekli heyecan ve değişim arayışında olup, farklı şeyleri denemeye, farklı şeyleri keşfetmeye daima açıksınız.Monotonluktan çabuk sıkılıyor, sürekli yenilik arıyorsunuz. Yeni girdikleri ortama çabuk adapte oluyorsunuz.

Engellenmeyi sevmeyen, sürekli yeni şeyler denemeyi seven birisiniz. Sizin için özgürlük her şeydir, kendinizi bir yere bağlı olarak hayal edemiyorsunuz. İstediğinizi istediğiniz an yapmak sizin için mutlu ve başarılı olmanın yoludur. Sizin bu haliniz nedeniyle biraz maymun iştahlı olduğunuz ve sürekli farklı şeylere gitmekten odaklanma sorunlarınız olduğunu söyleyebilirler ama böyle olmadığını siz biliyorsunuz. Başkalarını ne düşündüğü sizin için ikinci planda. Haz duyacağınız şeyleri arıyorsunuz. İstediğinizi bulunca tek bir iş ya da konuya odaklanıp, yoğunlaşabiliyorsunuz.

Kanadınız 6; heyecanlı ve ele avuca sığmaz yanlarınızı bastırmayı başarabiliyorsunuz. Daha endişeli ve şüpheci bir yaklaşımınız var. Odaklanma konusunda diğer TİP 7’lerden çok daha başarılısınız. İlişkilerinizde karşınızdakilere daha bağlı; başkalarının fikirlerini önemseyen ve onları dinlemekten sıkılmayan birisisiniz. Anlık tepkilerden kaçmaya çalışan, sorumluluklar konusunda çok duyarlı olan birisiniz. Daha düzenli olmanız ve hareketlerinizde kontrolü elinizde tutmanız (sonunu düşünerek hareket etmeniz) sizi diğerlerinden farklı kılıyor.

TİP 7: HEVESLİ
GÜÇLÜ YÖNLERİ
Neşeli, esprili, sıcakkanlı, dışa dönük, enerjik ve girişken yapılarıyla çevreleriyle iletişim kurmakta oldukça başarılıdırlar. Kıvrak bir pratik zekaya sahiptirler, hızlı düşünüp hızlı hareket ederler. Olaylara çok değişik ve farklı açılardan bakabilirler. Oldukça meraklı ve çok yönlü bir yapıları vardır. Çatışma ve gerginlikten uzak dururlar, sorunları büyütmek istemezler. Sorunlar karşısında iyimser, pratik ve çözüm odaklıdırlar. Sorunların zihinlerini çokça meşgul etmesine izin vermezler. Yaşamayı çok severler, kendileriyle birlikte çevrelerindekilerin yaşamına neşe ve keyif katabilirler, kolay kolay küsüp kırılmazlar.
GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ
Herhangi bir sorununun uzamasından rahatsız olurlar, sorunlara bazen detaylı çözümler üretmek yerine onları geçiştirici veya öteleyici tutumlar sergileyebilirler. Yeni bir ilişkiye başlarken duydukları heyecanı, ilişkide zorluk ve problemler yaşamaya başladıkları anda kaybedebilirler. İlişkilerinden doğan ve kendilerine zor gelen sorumluluklarından ve kurallardan kaçma eğilimine girebilirler.

 
Alt 26 Eylül 2021, 10:29   #8
Standart

Tip 2 mizaçlı kişi olarak sevecen, dışa dönük, sıcakkanlı, yardımsever ve iletişim becerileri yüksek birisiniz. Sevdiklerinizi mutlu edebilmek sizi için çok önemlidir. Size söylenmese bile kişilerin yardıma ihtiyacı olup olmadığını anlar ve hemen harekete geçersiniz. Yeni girdiğiniz ortama hemen ısınan, iletişim başlatan biri olarak aynı zamanda ara bulucu küsleri barıştırma gibi görevleri üstleniyorsunuz.

Sevmek ve sevilerek yaşamak sizin için çok önemli ve bunu hissetmeye çok önem veriyorsunuz. Duygularınız oldukça güçlü olmasına rağmen, kolay incinebilir bir yapınız var.

Özel ilişkilerinde oldukça sevecen, ilgili, hoşgörülü ve fedakar davranıyorsunuz. Sevdiklerinize bağlanma, ölçüsüzce sevme sevilme istekleriniz oluyor.


Kanadınız 3 olduğu için; başarılı olmak sizin için biraz daha önceliklidir. Hırslı ve rekabet etmekten korkmayan birisiniz. Sonuçta yaptığınız şeyde başarılı olmak önemli olduğu için ilişkilerinizde yönlendirici taraf oluyorsunuz. Baskın bir karakteriniz var ve bunu görebiliyorsunuz. Duygularınızla hareket etmekten biraz daha kaçınmayı başarıyorsunuz ve yerine göre politik hareket etmekte çok iyisiniz. Eh bu kadar başarılıyken insanların bunu görmesini ve onlar için yaptıklarınızı takdir etmelerini bekliyorsunuz ve emin olun ki bu hakkınız. Başkalarının gözündeki imajınız sizin için önemli hakkınızda yanlış bir şey düşünülmesi sizi yıkabilir. Aman dikkat, bazen bu popülerlik ve imaj kaygısı sizi incitebilir.

TİP 2: YARDIMSEVER

GÜÇLÜ YÖNLERİ

İnsanlarla çabuk kaynaşabilen, arkadaş canlısı, merhametli, yardımsever, ilişkilerine özen gösteren ve sevdiklerine sahiplenici, ilgili ve motive edicidirler. İletişim kurma, insanları etkileme, küsleri barıştırma konusunda çok iyidirler. Duygularını çok rahat ve açık ifade ederler. Sevdiklerine karşı son derece cömert davranırlar.

GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ

İlişkilerinde ki her türlü olumsuzluklardan çok fazla etkilenirler. İlişkilerinin iyi gitmediğini bilseler bile kopmaktan çok zorlanırlar. Olumsuz bir söz veya davranış karşısında çok kolay kırılırlar ve alınganlık gösterebilirler. Sevdiklerine karşı bazen aşırı kontrolcü ve sahiplenici olabilirler hatta aşırı kıskanç davranışlar gösterebilirler.


 
Alt 19 Ekim 2021, 23:41   #9
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tip 1 mizaçlı kişi olarak akılcı ve objektif olarak bilinirsiniz. Ancak ilişkilerinizde mantığa önem verdikleri kadar duyguya da önem veriyorsunuz Teke tek ilişkilerinizde samimi ve sıcak kanlısınız.

Karşılaştığınız hata ve eksiklerin sürekli tekrar etmesine tahammülünüz yoktur. Düzen ve kusursuz işleyiş sizin için çok önemli. İlkeli ve prensipli birisiniz. Oldukça planlı ve düzenli bir yaşamınız var ve sorumsuzluk ve özensizlik karşısında ani tepkiler gösterebiliyorusunuz. Düzeni ve netliği sevdiğiniz için, kalıpların dışına çıkmak, plansız hareket etmek sizin için oldukça zor.

Hayatta "doğru" ve "yanlış"lar olmak üzere net çizgileri ve inançlarınız var. Bir sistem kurup, onun kuralları çerçevesinde uygulamada oldukça iyisiniz.

Size göre bir işin eksiksiz olması için detayların es geçilmemesi gerekir.

Kanadınız 2 olduğu için, insanlarla olan ilişkilerinize daha fazla önem veriyorsunuz. Daha duygusal, sıcakkanlı, sosyal ve girişken yapınız ön plana çıkıyor. Duygularınızı başkaları ile paylaşmak sizin için bir ihtiyaç ve bunu yapmaktan çekinmiyorsunuz. İnsanlara karşı adaletli olmak kadar merhametli ve anlayışlı olmak gerektiğine inanıyorsunuz.

Kısacası başkalarını önemsiyor ve onlara yardım etmekten mutlu oluyorsunuz. Etrafınızdakilere iyilik yapmak için onları yönlendirmeye çalışıyorsunuz.

Duygusallığınız biraz ön planda olduğu için eksiklikler ve hatalar karşısında çabuk öfkelenebiliyor ve anlık pişman olabileceğiniz tepkiler verebiliyorsunuz. Olumsuz tarafınız ise başkalarına yardım etmek için onlara fazla müdahale ettiğinizi fark edememeniz ve kendinizle ilgilenmek yerine başkalarıyla ilgilenmeye kendinizi kaptırmanız olabilir.


TİP 1: REFORMCU (MÜKEMMELİYETÇİ)
GÜÇLÜ YÖNLERİ
İdeal ve prensiplerine oldukça önem verirler ve disiplinli bir yaşam sürerler. Çoğunlukla görev ve sorumluluklarını hatasız, eksiksiz ve zamanında yerine getirmeye çalışırlar. Söz ve davranışlarında daima ölçülü, kontrollü ve tutarlı olmaya çalışırlar. Her şeyin sistemli, planlı ve programlı bir biçimde yürümesini isterler. Temiz, tertipli ve düzenli olmaya özen gösterirler. Adalete çok büyük önem verirler. Ahlaklı, dürüst, adil ve güvenilir bir kişi olmaya çok özen gösterirler. ,
GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ
Bazen işlerin de aşırıcı detaycı olabilirler. Mükemmeliyetçi yapıları nedeniyle hata ve eksiklere tolerans göstermekte zorlanabilirler. Hatalar karşısında tahammülleri olmadıklarından eleştirel veya yargılayıcı tutum içerisine girebilirler. Planlı ve programlı olunmadığında çok çabuk gerilip kızabilirler. Eşlerini/yakınlarının hatalarını düzeltmek adına üzerlerin de zorlayıcı bir baskı oluşturabilirler.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 20 Ekim 2021, 00:01   #10
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tip 5 mizaçlı kişi olarak akıl ve mantık yoluyla hareket ediyor, önce düşünüp sonra eyleme geçiyorsunuz. İçedönük ve yalnız kalmaktan hoşlananuyorsunuz.
Göz önünde olmayı çok sevmiyorsunuz, ortamlarda genelde geri planda kalıp, gözlem yapmayı tercih ediyorsunuz. Kalabalık ve gürültülü ortamlardan hoşlanmıyor, genellikle sessiz, sakin, yalnız kalabilecekleri ortamları tercih ediyorsunuz.
Tam bir detay insanısınız, ilgilendiğiniz şeylerde asla yüzeysel bilgilerle yetinmez mutlaka en kapsamlı bilgilere ulaşacak kadar araştırma yapıyorsunuz. Ani kararlar vermekten çekiniyor, iyice araştırıp en doğru sonuca ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Kanadınız 4, biraz duygusal ve ilişkilerinizde daha sıcakkanlısınız. Empati yeteneğinizin gelişmiş olduğunun sizde farkındasınız. Karar verme noktasında araştırma, bilgi edinme sizin için çok önemli ama duygularınıza da kulak veriyorsunuz. Yaratıcı yönünüzün olduğunu, içinizde bir sanatçı adayı yattığını siz de fark etmişsinizdir.

TİP 5: GÖZLEMCİ
GÜÇLÜ YÖNLERİ
İlişkilerinde son derece objektif, rasyonel ve mantıklı davranabilen kişilerdir. İlişkilerinde yaşadıkları sorunlara duygusal tepkiler vermek yerine sorunların kökenini analiz etmeye ve mantıklı çözümler üretmeye odaklanırlar. Kavramsallaştırma, soyutlama, gözlem ve analiz yetenekleri gelişmiş olduklarından olayları neden-sonuç ilişkisi içinde bütüncül bir bağlamda değerlendirebilirler. Problemleri içine dalmadan, mantıklı ve nesnel bir biçimde çözerler. İlişkilerinde yaşadıkları krizleri soğukkanlılıkla yönetebilirler. Kontrollü, tedbirli ve tutumlu yapılarıyla çevreleriyle uyumlu olmaya, kuralları uymayı, görev ve sorumlulukları yerine getirmeye özen gösterirler.
GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ
Her şeyi akıl ve mantık yoluyla değerlendirmeleri, duygusal konulara yabancılaşmalarına ve duygusuz biri gibi gözükmelerine neden olabilir. İlişki kurmak konusunda isteksiz olabilirler. İlişkilerinde mesafeli, soğuk ve çekingen davranabilirler. Fiziksel temas ve yakınlıktan, duygusal tavır ve tepkilerden pek hoşlanmazlar. Bu nedenle partnerlerinin duygusal ihtiyaç ve beklentilerine tam olarak karşılık vermeyebilirler. Gerek duygularını, gerek maddi imkanlarını, gerekse bildiklerini paylaşma konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Olaylara ve durumlara şüpheci ve kötümser bakma eğilimleri vardır.

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:31.