IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lareina
  • 1 Post By Lyra
  • 1 Post By LaviNia


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2021, 16:21   #1
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zeki insanları anlatan 8 işaret

Zeka, oldukça karmaşık bir kavram olsa da bilim insanlarına göre normalden daha zeki olduğunu gösteren bazı işaretler bulunuyor. Peki bilim insanlarına göre zekayı gösteren işaretler nelerdir?


ŞİKAYET
Sosyal yaşantınızda bir şeylerin yolunda gitmediğiniz düşünüyorsanız bunu dile getirme şekliniz oldukça önemlidir. Şikayetlerinizi ya da rahatsız olduğunuz durumları kibar ve saygılı bir şekilde dile getirmek duygusal zekanın göstergesi olarak kabul ediliyor. Olumsuz şeylerin sadece sizin üzerinizde değil, diğer insanların üzerinde de etkili olduğunun farkındasınız. Bunun sonucunda ise olumsuz durumlara yönelik çözümler üreterek ortadan kaldırmayı başarabiliyorsunuz.

KENDİ KENDİNE KONUŞMAK
Bilim insanlarına göre kendi konuşmanızı dinlemenin öz saygıyla alakalı olduğunu söylüyor. Düşünceleri sesli bir şekilde dile getirmek, okumaktan ya da yalnızca düşünmekten çok daha farklı bir etki yaratıyor. Bu durum bilimsel olarak daha alçakgönüllü olmaya ve duygusal olaylarla daha iyi bir şekilde başa çıkabilmeyi sağlıyor. Bu nedenle kendi kendine konuşmak bir çeşit duygusal zeka göstergesidir.

GÜÇLÜ BİR İRADE
Baştan çıkarmalara ve zaaflara karşı direnebilmek özellikle ergenlik döneminde önemli bir zeka işareti olarak kabul ediliyor. Araştırmalar ortalamadan daha zeki kişilerin öz kontrole sahip olduklarını doğruluyor.

YALNIZ VAKİT GEÇİRMEK
Duygusal zekası yüksek insanlar, genellikle düşünceleriyle ve fikirleriyle yalnız kalmaktan çekinmezler. Dolayısıyla mutlu olmak için her zaman sosyalleşmeye de ihtiyaç duymazlar. Kendi gündemlerine bu denli kapılabildikleri için sosyal etkinlikleri kaçırmak da onları üzmez.

ZEKİ OLMADIĞINI DÜŞÜNMEK
Dunning-Kruger etkisine göre ortalamanın altında yeteneklere ya da zekaya sahip olan kişiler, kendilerini abartmayı tercih ediyor. Bununla birlikte ortalamadan daha zeki insanlar ise ne kendilerini küçümsüyor ne de abartıyorlar. Yüksek zeka düzeyine sahip kişiler, bilmedikleri şeylerin farkında oldukları için kendilerini akıllı/zeki olarak nitelendirmekten kaçınırlar.

TIRNAK YEMEK
Tırnak yemek genellikle anksiyetiye bağlı bir durum olarak algılanır. Ancak yapılan son araştırmalar bu alışkanlığın sadece endişeyle ilişkili olmadığını ortaya çıkarttı. Bu araştırmalara göre tırnak yemek ya da ciltle oynamak gibi yatıştırıcı alışkanlıklar mükemmelliyetçilik ve memnuniyetsizlik duygularıyla ilgilidir. Mükemmeliyetçi eğilimleri olan insanlar ise genellikle yüksek zeka ile ilişkilendirilir.

SAKIZ ÇİĞNEMEK
Sakız çiğnemenin hafızayı güçlendirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sakız çiğnerken hem hafıza hem de dikkatiniz gelişiyor. Aynı zamanda yürütme ve entelektüel işlevleriniz artıyor.


ARKADAŞLIK
Daha zeki insanların daha az arkadaşı ve daha küçük bir sosyal çevreleri olduğuna inanılıyor. Bunun sebebi ise elbette bu insanların oldukça bağımsız olması! Savanna teorisine göre geçmişte insanlar, avlanmak ve sorunları çözmek için büyük gruplar halinde yaşıyorlardı.

ALINTI.

________________


Çok üzgün olduğumda bile bu durum beni pek üzmüyo bilmem anlıyor musunuz ?
 
Alt 03 Mayıs 2021, 16:21   #2
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yani kısaca ben :)))))
E bunların hepsini yapıyorum ben dkfkfjd

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 
Alt 03 Mayıs 2021, 16:22   #3
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bunlar şey değil mi ya ?
Ben ;d

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 03 Mayıs 2021, 16:42   #4
Standart

sakiz cignemek ((:

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:29.