IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2020, 01:51   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bu konular hakkında kendinizi suçlamayın!

Sizi siz yapan şeylerden utanmamalı onları kucaklamalısınız!



İşiniz için
Eğer çalıştığınız işte hak ettiğiniz maaşı almadığınızı düşünüyorsanız bu işi seçtiğiniz için kendinizi suçlamaya daha eğilimli olabilirsiniz. Şu anki işinizden daha iyi yerleri hak ettiğinizi düşünüyor olabilir, hatta kendinizi daha iyi konumda olan arkadaşlarınızla kıyaslarken bulabilirsiniz. Fakat işinizden memnunsanız, maaşınızı o kadar da önemsememeli ve olduğunuz yerle gurur duymalısınız.


Yapamadıklarınız için
Bazı konularda daha zayıf olduğunuzu fark ettiğiniz anda kendinizi suçlamaya başlarsınız. Fakat unutmamalısınız ki herkesin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Bu yüzden bir konu hakkında başarısız olmanız sizi düşündüğünüz gibi beceriksiz yapmaz.


Kendinize zaman ayırmak istediğiniz için
Günümüz dünyasındaki yoğunluk içinde kendinize zaman ayırmak isteseniz de buna zaman bulmanız zor olabilir. Hatta bazen yalnız zaman geçirmek istediğiniz için kendinizi kötü bir eş, ebeveyn veya arkadaş ilan edebilirsiniz. Fakat unutmamalısınız ki herkesin kendi kendine kalmaya ve başkaları için endişelenmeden zaman geçirmeye ihtiyacı vardır. Bu yüzden hayatınıza kısa bir mola verdiğinizde kendinizi suçlamamalısınız.


Arkadaşlarınız ve partneriniz için
Hayatınızdaki diğer insanların onaylamadığı partnerleriniz veya arkadaşlarınız olabilir. Fakat karşınızdaki kişinin size iyi davrandığını ve sizi mutlu ettiğini düşünüyorsanız diğerlerinin düşüncelerinin o kadar da bir önemi yoktur. Size değer veren insanlar olduğu için mutlu olmalı ve herkesin dediğine kulak asmamalısınız.


Geçmişte yaşadıklarınız için
Eğer geçmişinizden utanıyorsanız şu anda yaşadıklarınızdan memnun olmanız ve geleceğe de umutla bakmanız zor olacaktır. Geçmişte yaşadıklarınızın bugün sizi siz yapan özelliklerinizi şekillendirdiğini kabullenmek kendinizi sevmeye başlamanızın iyi bir yoludur. Geçmişiniz sizi için pek parlak gözükmüyorsa artık ondan kurtulduğunuz ve daha iyi olduğunuz ya da daha iyi olacağınız için sevinmelisiniz.


Kilonuz ve vücudunuzun şekli için
Ne yazık ki belirli vücut ölçüleri sosyal medyada ve toplumda daha onaylanır durumda. Fakat sahip olduğunuz beden için kendinizi suçlamanız çok yanlış. Eğer sağlığınızın vücudunuzun nasıl göründüğünden daha önemli olduğunu algılarsanız zaten otomatik olarak dış görünüşünüzü de bir sorun haline getirmezsiniz. Aynaya bakın ve kendinize güzel olduğunuzu söylemekten çekinmeyin!


Yedikleriniz için
Sağlıklı beslenme takıntısı olan arkadaşlarınız siz kendinizi güzel yemeklerle şımartırken keyfinizi kaçırıp suçlu hissetmenize sebep olabilir. Sağlığınıza dikkat ettiğiniz sürece yedikleriniz için kendinizi suçlamanıza gerek yok. Yemek yemek hayatta insana en çok zevk veren şeylerden biridir unutmayın ve keyfini çıkarın!


İlişki durumunuz için
Etrafınızdaki insanlar size katılmasa bile kendinizi yalnızken daha iyi hissediyorsanız yalnız kalmaktan korkmamalısınız. Tabii ki biri tarafından sevilmek ve sevmek güzel bir histir fakat kendinizi ne şekilde daha mutlu hissettiğiniz daha önemlidir.


Farklı olduğunuz için
Diğer insanlardan farklı olup azınlık içinde olduğunuzu düşünmek kötü hissetmenize sebep oluyor olabilir. Fakat çoğunluğa uymaya çalışmak sizi daha çok yoracaktır emin olun. Bu yüzden farklılıklarınızı kucaklamalı ve özgün biri olduğunuz için mutlu olmalısınız.


Paranızın yetmediği şeyler için
Maddiyatın öneminin giderek artığı günümüz dünyasında marka ve trend şeylere parası yetmediği zaman çoğu insan üzülür. Fakat unutmamalısınız ki o elbisenin/ayakkabının/çantanın üzerindeki etiket sizi tanımlamaz. Kendi değer algınız ve kişiliğiniz sizi siz yapar.


İlgi alanlarınız için
Ne yazık ki toplumun gözünde ilgi alanlarınız bile bir statü niteliğindedir. Fakat yaptığınız şey ne olursa olsun, (örgü örmek, koleksiyon yapmak ya da boyama yapmak hiç fark etmez) sizi mutlu ediyorsa hobinizle gurur duymalısınız ve yapmaktan çekinmemelisiniz.


Duygusal olduğunuz için
Yetişkin olmak bazen duygularınızı fazla göstermemeniz gerektiği anlamına gelebilir. Fakat siz bir robot değilsiniz ve duygularınızın açığa çıkmaya ihtiyacı var! İşte bu yüzden duygularınızı içinizde tutmamalı ve dışa vurmaktan çekinmemelisiniz. Bırakın duygusal bir film izlerken gözyaşlarınız aksın!


Giyim tarzınız için
Ne giymeniz gerektiği hakkında etrafınızdaki kişilerin mutlaka bir fikri olduğuna eminiz. Fakat siz, giyindiğiniz şeyler için sizi yargılayan o topluluğa kendinizi dahil etmemelisiniz. Giyinmekten mutlu olduğunuz şeylerden gurur duymalısınız. Sizin kıyafetiniz, sizin kararnız. Bu yüzden de onları özgürce giymelisiniz!


alıntı
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 17 Ağustos 2021, 17:13   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İşiniz için

Tek suçladığım alan sanırım ama benlik bir durum yok. Bunun da bilincindeyim.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 17 Ağustos 2021, 17:25   #3
Standart

kendimi yargiladigim vardir ama suclamak No No

________________

No MoRe DramA
 
Alt 16 Ocak 2022, 11:02   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Herkesin ne dediği değil önemli olan bizim ne hissettiğimizdir. Kimse için değişmemek lazım

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:58.