IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2020, 10:14   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hayatınızı sadeleştirmenin yolları

İşte size hayatınızı sadeleştirmek için ipuçları...

Karmaşık olanı sadeleştirmek belki de son zamanlarda hiç önem verilmeyen bir durum. Aşırıklar hoşumuza gidiyor, yoğun sosyal hayatımız bizi mutlu ediyor, nitelik yerine niceliğe önem veriyoruz. Ancak esas başarı, sade bir hayat sürebilmektir. Mutluluk, bütün amaçların ulaşmak istediği amaçtır ve mutluluğun sırrı, içsel huzurdan gelir. Sadelik aslında özgürleştirici bir şeydir. Doğaldır. Hem duygusal hem de materyal açıdan tıkanıklık yaşadığımızda, kendimizle olan bağlantıyı kaybederiz. Kaynaklarımız, zaman, para ve hatta enerjimiz sınırlıdır.


Arkadaşlıkta niceliğe değil niteliğe önem verin Bir an arkadaşlarınızın hayatınızda olmadığını düşünün. En çok kimi özlersiniz? Kime zaman harcıyorsunuz. İki ya da üç tane gerçek arkadaşa sahip olmak gerçekten çok büyük bir hazinedir. Kimse on bir kişiyle arkadaşlık ederek gerçek, uzun süreli ve güvenli bir arkadaşlık yaşayamaz.


Herkesin ulaşabildiği birisi olmayın! Emailiniz, telefonunuz ve diğer iletişim araçları diğer insanların rahatı için değil, sizin rahatınız için vardır. Yürüyüşe çıkarken ya da öğle yemeği yerken bunları bir kenara bırakın. Gelen kutunuza bağımlı değilsiniz. 45 dakika size ulaşamayan olursa da dünya dönmeye devam eder. Bunu düzenli uyguladığınızda daha sakin olacağınızı garanti ediyoruz.


Eşyalarınızı azaltın Gerçekten de dokuz tane siyah elbise lazım mı? Yedi çanta? Oniki çift ayakkabı? En sevdiklerinizi saklayın. Ve gerekli olmayan şeylere para harcamayı bir kenara bırakın. Banka hesabınız size teşekkür edecek.


Kendinize zaman ayırın. Haftada en az bir kere, dört ya da altı saat boyunca kendinize zaman ayırın ve hiçbir şey yapmayın. Bu süre içinde kendinizi sadece istediğiniz şeye odaklayın. Evde tembel tembel oturmak bile olabilir. Fikri bile çok güzel değil mi?


Bir ayı sakin geçirin Bir ay boyunca eğlence hayatından, para harcamadan uzak durun. Biraz daha aza yönelin. Doğada bir şeyler yapın, parkta kahve için ve köpeğinizi yürüyüşe çıkardığınızda yıldızları izleyin. Evrenin sadeliğini gözlemleyin. Evrende hiçbir şey meşgul, karmaşık ve aşırı yoğun değildir. Bu dinginliğin parçası olun.


alıntı
________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:01.