IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2020, 12:44   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gerçekten mutlu olduğunuzun 13 işareti

Aslında mutluluk dış faktörlere bağlı değil. Daha fazla mutluluk için sadece işin parlak tarafına bakmanız lazım. Okuyun ve mutlu olup olmadığınıza karar verin.

Birisi sokakta sizi durdurup mutlu olup olmadığınızı sorsa, cevabınız ne olur? Her gün, ruh halimizi etkileyen pek çok olay olur. Bazıları mutluluğumuzu azaltır ve kendimizi kötü hissederiz. Ancak yapılan bir araştırmaya göre, insanlar artık kendilerini 5 sene önce olduğundan daha mutsuz hissediyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek var ki o da mutluluk bir seçimdir. Peki neden mutluluğu seçmek zor olabiliyor? Cevap biraz şaşırtıcı: işaretleri fark ettiğimizde daha mutlu oluyoruz. Aslında mutluluğumuz, dış faktörlere bağlı değil. Daha fazla mutluluk için sadece işin parlak tarafına bakmanız lazım. Aşağıdaki maddelere göz atın ve gerçekten mutlu olup olmadığınıza karar verin.

1 - Küçük sorunları dert etmiyorsunuz. Tren kaçtı, kahve döküldü. Bunlar çok önemli sorunlar değil. Küçük aksaklıkları büyütmüyorsunuz çünkü önceliğiniz bunlar değil. Küçük, günlük olumsuzluklara takılmayan insanlar genel anlamda daha mutlu insanlardır. Mutlu insanlar, hayatın iniş çıkışları olduğu gerçeğini kabul ederler.

2 - Aslında küçük şeylerin değerini biliyorsunuz. Radyoda sevdiğiniz şarkıya rastlamak, kuşların ötüşünü duymak aslında bunlar çok güzel mutluluklar ve siz de bunun farkındasınız. Mutlu bir hayat için, küçük şeylere bile minnet duymak çok önemli. Sizi gülümseten küçük şeylere minnettarsanız, doğru yoldasınız demektir.

3 - Başka insanların başarılarıyla gurur duyuyorsunuz. Başkalarının başarısıyla mutlu olmayı biliyorsunuz. Başka insanların başarısını kutladığınızda, onların da sizin başarılarınızı kutladığınızı düşüneceksiniz.

4 - Anda yaşamak sizin için çok önemli. Mutlu insanlar, anda yaşar ve bu pozitiflik açısından çok iyidir. En mutlu insanlar, ana odaklanan insanlardır. Gerçekten mutlu olmak için, içinde bulunduğumuz ana odaklanmamız gereklidir. İnsanlar, anın tadını çıkarmayıp geçmişe ya da geleceğe odaklandıklarında giderek mutsuzlaşırlar.

5 - Sağlıklı ilişkileriniz var. Neşeli bir varoluş için, eşyalar değil insanlar gereklidir. Fiziksel ve duygusal yakınlık, genel mutluluk için çok önemlidir. Örneğin, yaşlılığın verdiği mutsuzluk için evlilik güzel bir çözümdür. Özellikle yaşınız ilerledikçe, genel mutluluğunuz için ilişkilerinizi güçlü tutmalısınız.

6 - Bir şey sizi sinirlendirdiğinde nasıl sakinleşeceğinizi biliyorsunuz. Stresi minimum düzeyde tutmak mutlu bir hayatın anahtarıdır. Gerçekten mutluysanız, zaten stresle başa çıkmanın yolunu bulmuşsunuz demektir. Mola vererek, meditasyon yaparak ya da olumlu düşünerek, beyninizdeki stresi azaltabilirsiniz.

7 - Zenginlik hastalığına karşı aşınız var. Mutlu insanlar, paranın mutluluk kaynağı olmadığını bilir. Hatta genel olarak stres kaynağı bile olabilir. Materyalin peşinde koşan insanlar, daha az tatminkar olur ve her gün daha olumsuz tavırlar içinde olur.

8 - Sürekli bardağın dolu tarafına bakıyorsunuz. Hayat size limon verdiğinde, limonata yapıyorsunuz. Gerçekten her şeyin olumlu tarafına bakarsanız, daha sağlıklı bir kalbe ve bağışıklık sistemine sahip olursunuz.

9 - Kardeşiniz varsa Kardeş sahibi olmak mutluluğun anahtarı olmayabilir ama aynı cinsiyetten yakın bir akrabası olan insanların daha etkili bir iletişim kurduğu ve pozitif duygularını daha iyi koruduğu görülmüştür.

10 - Kolayca yeni arkadaş edinebiliyorsunuz. İnsanlar kendilerini iyi hissettiren kişileri çevrelerinde ister ve bu nedenle kolayca size yaklaşır. Mutlu insanlarla birlikte olmak, insanda mutluluk seviyesini arttırır. Eğer yanınızda mutlu bir insan varsa, sizin de mutluluğunuz % 15 oranında artar.

11 - Bir amaca ulaştınız. Eğer gerçekten mutluysanız, kendinize koyduğunuz amaçlara daha kolay ulaşırsınız. Kendilerine amaç belirleyen insanlar, düşük beklentileri olan insanlardan daha tatminkar olur. Çünkü hayatları anlam kazanır.

12 - Peynir dediniz. Yıllık fotoğrafınız nasıl? Okul fotoğraflarında gülümseyen insanlar genellikle yıllar sonra da mutlu olur. Okul hayatında mutlu olan bir insan, genel olarak hayata karşı da olumlu bakar.

13 - Uykunuzu kaçıran hiçbir şey yok. Geceleri rahat uyuyabiliyorsanız, mutlu bir hayat sürüyorsunuz demektir. Tutarlı, pozitif duyguları olan insanların gece uykusu daha iyidir.

alıntı
________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:56.