IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2022, 11:10   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Birden Bire Gelen Mutsuzluk Hissi Neden Olur?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Herkesin zaman zaman yaşadığı birden bire gelen mutsuzluk hissi insanları andan kopararak düşüncelere dalmasına neden olur. Aniden mutsuz hissetmek ve nedensiz mutsuzluk kişinin huzursuz olmasına, neden böyle hissettiğini anlayamamasına neden olur.

Mutsuzluk aslında sebepsiz değildir; mutsuzluk hissi, kişinin olumsuz yaşantılarında biriktirdiği duyguların bir yansıması olarak karşımıza çıkar. Gündelik sorunların kişiyi olumsuz etkilemesiyle mutsuzluk ortaya çıkar. Böyle durumlarda huzursuz, karamsar, çaresiz hissedilebilir.

Ancak en mutlu günlerde bile birden bire gelen mutsuzluk hissi neden olur? Durup dururken mutsuz olmak aslında sanıldığı gibi sebepsiz değil aksine bize zihnimizin gönderdiği bir mesajdır.

Nedensiz mutsuzluk olarak tarif edilen bu duygu, kişi tarafından tam olarak anlamlandırılamaz çünkü kişi o an mutlu ve sakin olabilir. Birden bire gelen iç sıkıntısıyla bu durum bozulur. “İçimde bir sıkıntı var”, “bir anda mutsuz hissetmeye başladım” gibi cümleler kuran biri büyük ihtimalle bastırdığı bazı duyguları ve aşamadığı geçmiş yaşantıların izleri nedeniyle aniden mutsuzluk hissi yaşar.
Aniden Gelen Mutsuzluk Hissi “Sebebsiz” mi?

Mutsuzluk hissi sebepsiz değildir. Kimi zaman güncel olarak yaşadığınız olaylar nedeniyle kendinizi mutsuz hissedebilirsiniz. Her duygu gibi mutsuz hissetmek de oldukça normal ve olması gereken bir duygudur.

Birden bire gelen mutsuzluk hissi ise, olumsuz olaylar karşısında yaşadığınız mutsuz olma halinden çok daha farklı bir mesaj taşır. Aslında durup dururken gelen mutsuzluk hissi, içinde tıp biriktirdiğiniz, aştığınızı düşündüğünüz ancak aşamadığınız olayların bir yansımasıdır.

Siz farkında olmadan zihniniz yaşadığınız olayları işlemeye devam ediyor. Yaşayabileceğiniz ihtimaller, düşünceleriniz yoluyla işleniyor. Bilinçaltınızda aşamadığınız bu sorunlar da sizlere aniden gelen mutsuzluk hissi olarak yansıyor.

Eğer aniden mutsuz hissetmek sizde devamlı bir hal aldıysa mental açıdan yardıma ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Uzman bir psikolog desteği ile zihninizi çözümleyebilir, sebepsiz sandığınız mutsuzluk hissinin kaynağını öğrenebilirsiniz.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:07.