IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2022, 11:23   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Neden Duygularımız Var?

Duygular nasıl düşündüğümüz ve davranışlarımız hakkında önemli bir rol oynamaktadır. İlk olarak, duyguların üç kritik bileşenlerini anlamak önemlidir. Duygularımız öznel bileşenlerden oluşur (duygularımızı nasıl deneyimlediğimiz ), bir fizyolojik bileşen (vücudumuzun duygulara nasıl tepki verdiğini), ve etkileyici bir bileşeni olarak (duygulara nasıl yanıt verdiğimiz/davrandığımız). Bu farklı bileşenler, duygusal tepkilerde işlevsel ve davranışsal bir rol oynayabilir.

Duygularımız kısa ömürlü olabilir, bir meslektaşın işinden sıkılması gibi, uzun ömürlü de olabilir, bir ilişki kaybının ardından kalıcı bir üzüntü gibi. Ama tam olarak neden duygulara sahibiz? Duygular ne rol oynarlar?

- Duygular bizi harekete geçirmede motive edebilir.
- Sinir bozucu bir sınav ile karşı karşıya kaldığınız zaman, iyi bir zaman süreci olup olmadığını ve test sonunda notunuzu nasıl etkileyeceği hakkında çok fazla endişe hissedebilirsiniz. Bu duygusal tepkiler nedeniyle, çalışmaya daha yatkın olabilirsiniz. Belirli bir duygu yaşadığınız zaman, motivasyon iyi bir not alma şansınızı artırmak için harekete geçer.
- Duygular hayatta kalmamızda, gelişmemizde ve tehlike anında kaçmamıza yardımcı olur.
- Doğabilimci Charles Darwin, duyguların hem insanlar hem de hayvanlar üzerinde hayatta kalmayı ve üremeyi sağladığını söylemiştir. Örneğin, korku halinde, tehditlerden veya olaylardan kaçmak daha olasıdır. Duygular bize hızlı hareket etme ve başarı şansımızı maksimize edecek eylemler için motive ederek hayatımızda adaptif bir rol oynarlar.
- Duyguların karar vermemize yardımcı olabilir.
- Duygularımızın yaptığımız kararlar üzerinde büyük bir etkisi vardır; siyasi seçimlerde oy vermek için hangi yolu seçtiğimizden kahvaltıda ne yapacağımıza kadar. Hatta kararlarımızı tamamen mantık ve rasyonalite ile yönlendirdiğimize inandığımız durumlarda da, duygular önemli bir rol oynamaktadır.

- Duygular diğer insanların bizi anlamasını sağlar.
- Diğer insanlarla etkileşime girdiğimizde, bunları hissetmek ve anlamalarına yardımcı olmak için ipuçları vermek önemlidir.
- Duygular bizim insanları anlamamızı sağlar.

Kendi duygularımız başkaları için değerli bilgiler sağladığı gibi, çevremizde bu duygusal ifadeler bize sosyal bilgi verir. Sosyal iletişim günlük hayatımızda ilişkilerin önemli bir parçası olduğu gibi, bunları başkalarının duygularıyla da yorumlamak, vereceğimiz tepki için önemlidir.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:22.