IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2022, 16:28   #1
Zerya
Zeytin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lightbulb Mutlu Bir Yaşam İçin Görmezden Geleceğiniz Şeyler

Bazen bizim için neyin önemli olduğunu gözden kaçırabiliriz ve evde, işte, sosyal hayatta karşılaştığımız stresi hayatımızın merkezine koyar, bizi üzmesine izin veririz.


Hayatımızda meydana gelen her şey üzerinde tam kontrolümüz olmasa bile, içselleştireceklerimizi ya da görmezden geleceklerimizi seçebiliriz. İşte daha mutlu bir hayat için görmezden gelmeniz gereken şeyler...


Mükemmellik fikri

Her şey mükemmel olmak zorunda değil. Nitekim her şey mükemmel olduğunda da mutlu olacağınızın bir garantisi yok. Her zaman en mükemmeli olsun diye çabalamak yerine elinizden gelenin en iyisini yapın ve yolunuza bakın. Mükemmelliyet duygusu mutluluğuzu sabote etmekten başka bir işe yaramaz.



Houston Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma sonucuna göre, mükemmelliğin depresyon, anksiyete, bağımlılık ve kaçırılan fırsatlar ile ilişkili olduğu ortaya çıktı. Başarısız olmaktan korkmayın, eleştirilmekten ya da insanların beklentilerini karşılayamamaktan çekinmeyin. Kendiniz için en iyisini yapın yeter.


Zehirli arkadaşlıklar

Sizi yalnızca ihtiyacı olduğunda arayan, iyiliğiniz ile ilgilenmeyen, sadece anlatan ve hiç dinlemeyen sözde arkadaşlarınızı hemen görmezden gelmeye başlayın! Gerçek arkadaş, dost çok meşgul bile olsa size 1 dakika ayırabilen, anlattığı kadar dinleyen, sizi anlayan ve mutluluğunuzu, üzüntünüzü içinde hissedendir. Siz siz olun, arkadaş gibi görünen ama olmayan insanlardan uzak durun. Mutluluğunuza gölge düşürmelerine asla izin vermeyin.


Olumsuzluk/karamsarlık

Hayatın yalnızca olumsuz yönlerine odaklanma eğilimindeyseniz mutluğunuzu perdeliyorsunuz demektir. Bakış açısını değiştirmek çok kolay olmasa da bunun için çabalayın. Herkesin hayatında olumsuzluklar kadar pek çok da güzel şey oluyordur. Güzelliklere daha fazla odaklanmayı, olumsuzlukların ise elbet bir gün son bulacağını düşünmeyi öğrenin.



Diğer insanların istenmeyen tavsiyeleri

Sizin için neyin en iyi olduğunu bildiğini düşünen birçok insan vardır. Her zaman fikir belirtir, size yapmanız gerekeni söylerler. Ancak bu insanlar çoğu zaman yanılırlar çünkü sizi gerçekten neyin mutlu edeceğini bilecek tek kişi yine sizsiniz. Fikir alışverişi önemlidir, tabii siz sorduğunuzda. Sormadan fikrini söyleyen, sizi yönlendirmeye çalışan insanlardan uzak durun.



Her şeyin kolay olması gerektiği fikri

Hayatta her şey kolay olmamalı çünkü yaptıklarında başarılı olan ve tüm hayallerini gerçekleştirmeyi başaran insanlar, gerçekten çok çalışan ve kendilerini tüm hedeflerine ulaşmak için% 100 adayan kişilerdir. Başarısız olmaktan korkmayın çünkü başarısızlık aslında sahip olabileceğiniz en büyük öğretmendir ve kaybetmek de bir öğrenme deneyimdir. Her şeyin kolay olması gerektiği fikrine sahipseniz bundan kurtulun ve çabalamaktan, çabalarınızın sonunda başarısız olmaktan da korkmayın.



Değişime direnç göstermek

Değişim kaçınılmazdır, ondan kaçamazsınız. Sadece ona uyum sağlamanız ve her durumdan en iyi şekilde yararlanmanız gerekir. Tanıdık şeyler daha rahat olsa bile, değişime karşı içsel direnci bırakın. Beklenmedik şeyleri takdir etmeyi ve hayatınızın size sunduğu sürprizlerin tadını çıkarmayı öğrenin. Bazen iyi bir şeyin sona ermesi daha iyi bir şeyin başlangıcı olabilir.


Kaynak | Hürriyet
________________

Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:04.