IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Nisan 2020, 19:57   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Oruca niyet etmeyi unutan ne yapmalı?

Oruç için niyetin vakti, aksam namazı vaktinin girmesiyle birlikte baslar. Ramazan, günü belirlenmis adak ve nafile oruçlarda niyet, ögle namazına yaklaşık bir saat kalana kadar devam eder. Bunların dışındaki, kefaret, kaza, günü belirlenmemiş adak oruçlarında ise “imsak”ten önce niyet edilmesi gerekir.

Kur’an ayı olarak da bilenen, Allah’ın ihsanlarının bol olduğu, rahmet ve bereket ayı olan 2018 Ramazan kendine yakışan bereketiyle İslam aleminin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Salı günü ilk teravih namazını kılacak ve ardından ilk sahura kalkacak Müslümanlar Çarşamba günü ise ilk oruçlarını tutacak. İmsak ile iftar saati arasında yeme ve içmeden İslam’ın beş şartından biri olan oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar, bir yandan Allah’ın emrini yerine getirmenin şükrünü eda ederken bir yanda da orucu bozan durumları ve sebepleri araştırıyor.



Unutarak yemek içmek orucu bozmaz. Hz. Peygamber (S.A.V.), “Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, bozmasın. Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir.” (Buhârî, Savm, 26) buyurmuştur. Unutarak yiyip içen kimse, oruçlu olduğunu hatırlarsa hemen ağzındakileri çıkarıp ağzını yıkamalı ve orucuna devam etmelidir. Oruçlu olduğu hatırlandıktan sonra mideye bir şey inerse, oruç bozulur.

alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:32.