IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BerduŞ


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2023, 12:25   #1
MobilOkey.Org
aZze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart SIKINTILARA KARŞI SABIR EN İYİ İLAÇTIR

Yüce Allah Kur’anda: “Muhakkak ki sizi biraz korku, biraz açlık ve biraz mal ve can eksikliğiyle imtihan ederiz. Sen sabredenleri müjdele.” (Bakara-155) buyurduğu gibi insanın başına gelen her türlü belâ ve sıkıntılar biz insanlar için ilahi bir imtihandır.
Acaba kul başına gelenler için âhı figan ederek isyankâr mı olacak, yoksa; belâyı, sıkıntıyı takdir edenin de onu def edecek olanın da yalnızca Allah olduğunu bilip, sıkıntılara karşı sabırlı olup kurutuluş çareleri mi arayacak? Tabii ki, en güzeli tüm sıkıntılara karşı insanın sabırlı, samimi, azimli ve mütevekkil olması ve Allahın yardımını istemesidir. Çünkü yüce Allah Kur’anda şöyle buyurur: “Eğer sabrederseniz bu sizin için en hayırlısıdır.”( Nahl-126) Hz.Eyyüb yakalandığı amansız bir hastalıktan kurtulmak için on yıl sabretti. Hz.Yâkub, oğlu Yusufa kavuşmak için yıllarca sabretti..
Bunlar bizim için birer örnektir. Şunu biliniz ki, eğer insan sabretmesini bilirse, Cenabı Allahtan gelen her acı o insan için tatlı olur. Çünkü sabır insanı olgunlaştırır, mütevâzileştirir ve tatlandırır. Tıpkı koruk ve acı olan meyvelerin sabırla olgunlaşıp tatlandığı gibi. Acı olan ilacı sabırla içip hastalıktan kurtulup sağlığına kavuşan insan gibi. Sabır da acıdır ama Allaha ve ahrete inanan insan için sonu tatlıdır, hayırlıdır.
Zira Yüce Allah’ın vaadi şöyledir: “Ancak sabredip sâlih amel işleyenlere (güzel-faydalı işler yapanlara) bağışlanma ve büyük mükâfat vardır.” (Hûd-11) Bu bağlamda, herhangi bir tehlikeyi sezip de tedbir almadan sabretmek de doğru değildir.
İnsan önce tedbirini alacak, yapılması gerekenleri yapacak, buna rağmen başına bir belâ ve musibet gelmişse işte o zaman olanlara tahammül edip, sabır, duâ ve tevekkül ile Rabbinden yardım dileyecek.
________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 
Alt 03 Haziran 2023, 12:36   #2
Standart

Evet evet katılıyorum.. Sabredin herşey düzelecek

________________

Vazgeçilmez değilim, değilsin , değilsiniz...
 
Alt 03 Haziran 2023, 12:37   #3
MobilOkey.Org
aZze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

23.eylül'ü bekliyoruzzzzzzzz :)

________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:34.