IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Radyo Extra Sanal Radyoculuk hakkında aradığınız her türlü bilgi, makale ve sunumlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

5Beğeni(ler)
  • 2 Post By Furkan
  • 1 Post By Samet-EREN
  • 2 Post By oMeN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2020, 19:09   #1
Lâ Tahzen innALLÂHe Meâna
Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart DJ’liğin Tarihi - Ünlü Dj’ler - Günümüzde DJ’lik

Günümüzün en havalı işlerinden biri: DJ’lik! Elektronik müzik yapmak bir kenara dursun, canlı performans apayrı bir meziyet. musiconline olarak DJ’lik bugün olduğu noktaya nasıl geldi ve önemli temsilcileri kimler, bir inceleyelim dedik.

DJ’liğin Tarihi

DJ’lik, son yıllarda popülerlik kazanan bir iş olsa da, kökleri 1950’lere dayanıyor. DJ “Disc Jockey” anlamına geliyor ve Türkçedeki tam karşılığı “Diskleri Yöneten Kişi”. Yönetmek tamam da, disk ile kastedilen ne?

Taş plaklar hakkındaki yazımızı okumuş olanlar bu soruyu çoktan cevapladı bile. Dönemin bir numaralı müzik aracı, plaklar ve gramafonlar idi! Tabi o zamanlar, toplu eğlencelerde bugünkü gibi house müzik ile dans edilmiyordu. Onun babası, hatta dedesi, jazz müzik en popüler müzik türüydü.

Yani bu DJ denilen kişiler, küçük etkinliklerde, taş plaklarla uğraşarak insanların dans etmesini eğlenmesini sağlıyordu.

1960’lara kadar sadece arkadaş toplantılarında veya ufak çaplı etkinliklerde varlık gösteren DJ’lik, Avrupa’da diskotek kültürünün ortaya çıkması ve hızlı bir şekilde yayılması ile gerçek bir mesleğe dönüştü. Eşzamanlı olarak, ABD’de hızlı bir şekilde hip-hop DJ’leri türemeye başladı.

80’ler ise, müziğe yeni bir yön verdi. Teknolojinin ilerlemesi, müziğin elektronikleşmesi, MTV’nin kurulması ve house ve tekno müziğin bir anda yükselişe geçmesi önce DJ’lerin imajını sonra ise eğlence sektörünü şekillendirdi.

Yalnız bu zamana kadar DJ’ler canlı performans esnasında sadece mevcut müzik eserleri arasında geçiş yapabiliyorlardı. Yani, tempoyu hızlandırma veya sesi boğuklaştırma gibi en basit efektler bile henüz icat edilmemişti. Ta ki 2000’lerin başında Pioneer adlı şirket, SVM-1000 modelini üretene kadar.


Günümüzde DJ’lik

Günümüzdeki DJ’lik, sadece iyi şarkılar seçmekten veya armonik geçişler yapmaktan ibaret değil. İyi bir DJ olmak için, aynı zamanda iyi bir şovmen de olmak gerekiyor – unutulmamalı ki, amaç kitleleri eğlendirmek!
İşte bu noktada, milyonlar tarafından sevilen, hem günümüze hem de kendi dönemine damga vurmuş bazı isimlerden kısaca bahsetmek istiyoruz. Umuyoruz DJ olmak isteyenlere bir ilham kaynağı olur!


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
David Guetta

1984 yılından beri DJ’lik yapan David Guetta, Fransız elektronik müziğinin sembol haline gelmiş isimleri arasındadır. Guetta’nın kariyeri özellikle 2007’den sonra tırmanışa geçmiştir. DJ Magazine tarafından yapılan oylamada 2009’da 3., 2010’da 2. ve 2011’de dünyanın en iyi DJ’i seçilmiştir.

Guetta DJ’liğin yanı sıra aynı zamanda bir yapımcıdır ve farklı isimlerle yaptığı çalışmalar sayesinde Grammy, MTV, NRJ ve Billboard gibi prestijli kurumlardan ödüller kazanmıştır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tiesto

Nasıl ki house denince akla David Guetta geliyorsa, trance dendiğinde de akla gelen ilk isim Tiesto demek yanlış olmaz. Hollandalı DJ, 1994’ten beri müzikle uğraşmaktadır ve DJ topluluğunun en prestijli iki dergisi olan Mix ve DJ Magazine tarafından “Tüm zamanların en iyi DJ’i” lakabına sahiptir.

Tiesto, çıkış noktası trance olsa da tek bir müzik türüne veya tarzına saplanıp kalmamış, zaman içinde değişen tüketim alışkanlıklarına uygun şarkılar yapmayı da bilmiştir.

Tiesto 2002, 2003 ve 2004 yıllarında dünyanın 1 numaralı DJ’i ünvanına sahip olmuştur.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Martin Garrix

Hollandalı bir müzisyen olan Garrix, modern teknoloji sayesinde herkesin profesyonel bir müzisyen olabileceğinin en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilebilir.

8 yaşında gitar çalmayı öğrenen Garrix, Tiesto’nun bir konserine gitmiş ve adeta büyülenmiştir. Konserden döner dönmez ilk işi elektronik müzik yapmak için kullanılan programlardan FL Studio’yu indirmek ve çalışmaya başlamak olmuştur.

Garrix, yaptığı şarkılardan kazandığı parayı, müzik okuluna gitmek için kullanmıştır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Avicii


Tim Bergling, sahne adıyla Avicii, elektronik müzik dünyasının görmüş olduğu en yetenekli isimlerden biri olsa da, genç yaşta hayata veda ederek arkasında tamamlanmamış birçok proje ve milyonlarca sevenini bırakmıştır.

İsveçli sanatçı, 2011’de yayınladığı Levels adlı şarkı ile bir anda elektronik müziğin yeni yıldızı haline gelmiştir. Zamanla progressive house tarzını, daha pop bir tarz almıştır ve yaşayan efsane Madonna ile çalışma şansı bile bulmuştur!

Avicii 2015’te yıllık kazancı en yüksek 5. sanatçı olmuştur. Ne var ki kendisini bu noktaya getiren turneler ve yoğunluk, altından kalkamadığı bir strese de yol açmıştır. Hayatının son yıllarını pankreas ve alkol problemleriyle, yalnız bir şekilde geçirmiştir.

2018’de, 28 yaşındayken intihar eden Avicii’nin şarkıları hala birçok çalma listesinin baş köşesinde yer almaktadır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ümmet Özcan

Ümmet Özcan’ın az önce bahsettiğimiz isimler kadar ödülü veya popülerliği yok. Ama bu Türkiye’nin gururu olduğu gerçeğini değiştirmiyor!

2006’dan beri elektronik müzik arenasında boy gösteren Ümmet Özcan, özellikle ses tasarımı ve ses kütüphaneleri ile biliniyor. Tiesto, Armin van Buuren ve W&W gibi birbirinden değerli isimlerle çalışan Özcan başta Ultra ve Tomorrowland olmak üzere birçok uluslararası festivaldeki performansıyla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.


Alıntı
________________

Düştüğüm her kuyudan mücadele ederek çıkmayı çocukken öğrendim.

"Aslolan hayattır, hayat da BEŞİKTAŞ"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 10 Nisan 2020, 11:19   #2
Standart

Paylaşım için Teşekkürler ;gul

________________

[Samet-EREN] ~ [Bir Erkeğin Yumruğu Kadar Serttir Bazen Bir Kadının Sözü " Biri Dişlerini Döker Biri Düşlerini..]
 
Alt 10 Nisan 2020, 12:40   #3
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eline sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:11.