IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2020, 23:02   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kaş Kaldırma (Kaş Estetiği)

Bakışlarımızı mimiklerimizi dolayısı ile yüzümüzün ifadesini doğrudan etkiler ve yönlendirirler. Farklı kaş şekilleri yüze sinirli, yorgun, mutlu, üzgün, şaşkın ifadeler kazandırabilir. Sarkmış kaşlar bir miktar göz kapağı düşüklüğüne de yol açarak yüzümüze olduğundan daha yaşlı görünüm kazandırabilir.
İdeal kaş şekli nasıl olur diye sorulduğunda, yüz estetiği ile ilgili klasik kitaplarda yapılan tariflere göre, iç taraftaki sınırı burun kanadının kenarından yukarı çizilen çizgide biten, dış sınırı burun kanadının kenarı ve gözün dış köşesinden geçen çizgide biten, en yüksek noktası da göz bebeği ile gözün dış köşesi arasında bir yerde olan kaş ideal bir kaştır yani ortası kalkık hilal gibi kaşlar. Ancak bu bence herkes için ideal bir tarif olamaz, çünkü güzelliğin bir standardı yoktur. Kimi yüzde kaş ne kadar kalkık ise o kadar güzel dururken kimisinde yanlara doğru hafifçe yükselerek düz uzanan kaşlar, bazen de yanlardan aşırı alınıp sadece 2/3 iç kısımda kalmış kaşlar güzeldir. Kaşı kaldırmak ve arzu edilen şekle sokmak için uygulanan teknikler; kaş almak, kalıcı makyaj veya dövme, botox uygulaması, askı ile kaş kaldırma, ve ameliyat ile kaş kaldırma gibi yöntemlerdir.

1. Kaş almak ve kalıcı makyaj:
Kaşları alarak bir seviyeye kadar kaldırıp şekil verebilirsiniz, veya kalıcı makyaj ile şekillendirebilir, kaşı kaldırabilirsiniz. Ancak kalıcı makyaj ömür boyu değiştirilemeyecek bir yöntem olduğundan, karar vermeden önce iyi düşünmek gerekir. Çünkü kalıcı makyaj diğer dövmelere göre daha zor silinmektedir.
2. Botox
Doğru uygulandığı takdirde kaşların dış kısımlarını havaya kaldırarak istenilen sonucu ortaya çıkabilir. Botox yüzdeki mimik kaslarını geçici olarak fonksiyon dışı bırakan bir maddedir. Bu nedenle kırışık tedavisinde de kullanılır. Uygulaması basittir. Enjeksiyon yapılacak bölgeye ağrıyı azaltması için bir süre buz uygulandıktan sonra ağrısız bir şekilde uygulanır. Etkisini 3-4. günlerde göstermeye başlar 7-10. günlerde etki belirginleşir, bazen 10. günde rötuş amaçlı bir enjeksiyon daha gerekebilir. Etkisi geçicidir. 5-6 ayda bir tekrar edilmesi gerekir. Uygulamadan sonra yüzünüzde nokta tarzında morarma ve şişlik olabilir, bunlar kısa sürede geçer. Uygulamadan hemen sonra buz uygulaması şişlik ve morluk oluşmasını önler. Botox uygulamasından hemen sonra işinize ve günlük yaşamınıza dönebilirsiniz.

3. Askı ile kaş kaldırmak
Çok basit ve çabuk uygulanabilen bir yöntemdir. Lokal anestezi ile yapılabilir. Saç içinden ve kaş üzerinden yapılan 2-3 mm lik kesilerden, iğneler yardımı ile erimeyen ipler geçilerek, kaşlar mümkün olduğu kadar kaldırılır. Etkisi 8 ay ile 1 yıl arasında devam etmektedir. Aynı gün işinize dönebilirsiniz. Son dönemlerde askı yapmak için özel ipler üretilmiştir. Bu iki yönlü germe yapabilen iplerle hem daha etkili, hemde daha uzun süreli ( yaklaşık 2 yıl ) kaş kaldırmak mümkün.

4. Ameliyatla kaş asmak
Genellikle genç ve orta yaş grubundaki hastalarda, kaşlarda herhangi bir sarkma olmadan sadece kaşların kenarının kalkması isteniyorsa tek başına uygulanan bir yöntemdir. Daha ileri yaş grubunda ise yüz germe ameliyatları ve göz kapağı estetiği ile kombine edilebilir. Ameliyat ile kaş germek kalıcı sonuçlar ortaya koyan bir yöntemdir. Ancak zaman içinde alında sarkma meydana geleceğinden kaşlarda da bir miktar düşme olacaktır.
Tek başına kaş kaldırma ameliyatı lokal anestezi ile de yapılabilir. Değişik yöntemler vardır. Klasik yöntemlerden biri kaşların hemen üst sınırından kaş şekline uygun yapılan kesilerle gerektiği kadar derinin çıkarılması ve üstte kalan derinin kaş sınırına yeniden dikilmesidir. İleri yaşlarda tercih edilebilecek, lokal anestezi ile yapılabilen çabuk ve basit bir yöntemdir.
Diğer bir yöntemde şakak bölgesinde, saçlı deri içinden yapılan birkaç cm.lik kesi ile girilip, kaşa kadar olan deri bölgesinin alttaki dokulardan serbestleştirildikten sonra fazla deri atılarak tekrar dikilmektedir. Bu yöntemde iz saçlı deri içine gizlenmektedir.
Son yıllarda en popüler olan teknik, alın germe ile beraber veya sadece kaş kaldırmak için yapılabilen endoskopik alın germe ve kaş kaldırma yöntemidir. Endoskop adı verilen video kameraya bağlı ince uzun bir tüp kullanılır. Endoskop kafa derisine açılan 3-5 küçük kesinin içine yerleştirilir. Böylece cerrah endoskop sayesinde alnın içini görerek çalışabilir. Diğer deliklerden cerrahi aletleri sokarak ameliyatı gerçekleştirir. Endoskop tekniği, kesilerin çok küçük boyutta olmasını sağlar. Alında kırışıklıklara neden olan fazlalıklar ve kaslar kameradan ekranda görülerek düzeltilir. Kaşlara asma iplikleri yerleştirilir. Klasik yönteme göre saç içi kesilerinin çok küçük, ameliyat süresi daha kısa, iyiyleşme ve normal hayata dönme süresi çok kısadır.




Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:57.