IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2020, 13:16   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Göz estetiği ameliyatı nedir, neden yapılır?

Yaşlılık belirtileri, 30’lu yaşlardan itibaren kendini göstermeye başlar. Göz kapakları, cildin en hassas bölgesi olduğu için ilk olarak bu bölgede bazı çizgiler oluşur ve gözaltı torbaları oluşmaya başlar. Zaman içerisinde gözkapağını gerginliği azalmaya başlar ve bu da kaşların göz üstüne yığılmasına yol açar. Yaşlılık belirtileri olarak kabul edilen bu durum, kişilerin yorgun ve bitkin görünmesine neden olur. Tabi ki bu sorun sadece yaşlılık çizgilerinin çıkması ile sınırlı kalmaz veya güzel olmayan görüntünün ortaya çıkması ile sınırlı kalmaz. Aynı zamanda gözlerin üzerine sarkan, ağrılık veren cilt ve yağ dokuları, kişilerin görme problemi yaşamalarına da neden olur. Yani bir anlamda yaşlılığı yok etmek için kullanılan cilt bakım ürünleri veya makyaj malzemeleri, sadece yaşlılığın görüntüsünü ortada kaldırır ama görme bozukluğuna neden olan sorunları ortadan kaldırmaz. Dünyanın birçok yerinde son yıllarda tıp dünyasında uygulanmaya başlanan göz kapağı ameliyatı, hem yorgun ve bitkin görünümü ortadan kaldırıyor hem de görme bozukluğuna neden olan sarkmaları ortadan kaldırıyor. Yani her anlamda gençleşmek isteyenlerin tercih ettikleri yöntemin cerrahi operasyon olduğunu kabul etmek yerinde olacaktır.

Göz estetiği ameliyatı neden yapılır?

Görme bozukluğuna, yaşlılık belirtilerinin kendini göstermesine neden ola üst gözkapağının sarkması ve gözaltı torbalarının çıkması cerrahi operasyonla ortadan kaldırılabiliyor. Blefaroplasty adı verilen estetik cerrahi operasyon, nispeten diğer estetik operasyonlara göre daha basittir ve iyileşme süreci de diğer operasyonlara göre daha kısa süre almaktadır. Fakat bunu yaptırmadan önce genel sağlık durumu ve göz sağlığı durumu hakkında bilgi edinmek önemlidir. Bazı durumlarda estetiğin uygun olmaması sorunu ile karşılaşılabilmektedir veya gerekli tetkikler yapılmadan operasyon yapıldığı için hastalarda daha ciddi problemler görülmeye başlayabilmektedir. Bu yüzden göz estetiği ameliyatı yaptırırken mutlaka doktorun söylediği analizleri yaptırmak gerekir.

Ameliyat hakkında bilinmesi gerekenler

Estetik operasyon yapılmadan önce, doktor göz tansiyonu, göz kuruluğu, lens ve gözlük kullanımı gibi sorunların olup olmadığına yönelik konsültasyon ister. Bunun amacı, ameliyatın kişiye uygun olup olmadığını anlamaktır. Ameliyat için başvururken daha önce kullandığınız özellikle kan sulandırıcı ilaçlar varda mutlaka doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir. Çünkü bu tip ilaçlar zaman zaman ameliyatın yapılmasına engel olabilmektedir.

Ameliyat ne kadar sürer?

Yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmaya yönelik yapılan operasyon, kişinin durumuna ve isteğine bağlı olarak değişebilmektedir. Sadece üst göz kapağı estetiği yapılacaksa ortalama süre 20 dakikadır. Eğer hem üst hem de alt göz kapağı estetiği yapılacaksa bu süre 1 saati bulabilmektedir. Ameliyat, lokal anestezi uygulanarak yapılmaktadır fakat doktor ile hastanın anlaşmasına bağlı olarak genel anestezi de yapılabilmektedir. Genellikle ameliyat sonrası aynı gün hasta olan taburcu, doktorun vereceği bilgilere göre hareket ederse iyileşme süreci daha az zamana yayılmaktadır.

Ameliyat sonrası problemler nelerdir?

Genel olarak çok büyütülecek problemler yaşanmaz fakat buna karşın, göz estetiği ameliyatı sonrasında göz çevresinde ödem toplanması görülebilmektedir. Şişlik ve kızarıklara neden olan ödem, 2-3 gün kadar devam eder. Ameliyattan sonraki ilk muayenede, göz bantları ve dikişleri alınmaktadır. Genel olarak ilk muayenede morluklar az oranda görülür fakat ilerleyen 2-3 gün içerisinde bu morluklar da hafiften inmeye başlayarak pürüzsüz bir görünüme ulaşılabilmektedir. Ameliyat olmaya karar verirken en çok dikkat edilmesi gereken durum, ameliyat olacağınız doktor hakkında ve hastane hakkında detaylı bir araştırma yapmak olmalıdır. Doktorların daha önceki referanslarını ve sonuçları incelemeniz, daha rahat karar vermenize yardımcı olacaktır.


alıntı
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 25 Nisan 2021, 09:00   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

En hassas yer, yapmayın doğal olun.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:49.