IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Mayıs 2022, 15:44   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çene Estetiği (Mentoplasti)

Çene Estetiği (Mentoplasti) Nedir?

Çene estetiği; çene görünümünü değiştirmek ve yüzün geri kalanıyla daha uyumlu hale getirmek amacıyla yapılan cerrahi işleme verilen isimdir. Bu estetik ameliyatta çene şekli değiştirilmesi amaçlanır. Bu işlem küçük çeneli hastalarda implant eklenmesi gibi yöntemlerle yapılabilirken, şekil bozukluğu olan çenelerde ise çenenin bir parçasının yer değiştirmesi, hareket ettirilmesi veya kısaltılması gibi uygulamalar yapılabilir. Bu prosedürlerin tamamı cerrah tarafından önerilen yol ile belirlenir. Küçük çeneli hastalarda implant yerleştirilebileceği gibi vücudun başka bir yerinden alınan parça da bu bölgeye yerleştirilebilir. Aynı şekilde geri doğru çekilmiş ya da çok uzun çenelerde ise törpüleme ya da hareket ettirilerek şekil düzeltme işlemi uygulanır. Son dönemde herhangi bir sebepten en çok yapılan estetik ameliyatlar arasında yer alır.

Çene Estetiği Süreci

Çene estetiğinde süreç cerrah ile yaptığınız ön muayene ile başlar. Bu ön muayene sırasında cerrah bireylere yüz analizi yapar ve anatomisi ile alakalı fikir sahibi olmaya çalışır. Bu süreçte sizin beklentileriniz de önemlidir. Siz beklentilerinizi cerraha ileterek onu yönlendirebilir, birlikte çene dolayısıyla yüzün son halini planlayabilirsiniz. Çene estetiği ile birlikte uygulanabilecek başka prosedürler varsa yine cerrahınzıın önerisiyle değerlendirebilirisniz. Ön muayene sonrası ameliyata karar verildiğinde cerrahınız ve ekibi sizden tıbbi geçmişinizi alacak, ameliyat öncesi de yapılması gereken testleri tamamlamak için kan alacaktır. Bu süreçte hem anestezi hem de ameliyat sırasında uygulanacak işleme dayanıklılık ölçüldüğü gibi sizin aids ve hepatit gibi değerlerinize de bakılacaktır. Çene estetiği işlemi lokal anestezi altında yapılabileceği gibi genel anestezi ile de yapılır. Ameliyat öncesi tüm bunlar doktorlar tarafından hazırlığın bir parçasıdır.

Mentoplasti Ameliyatı ve Sonrası

Bu cerrahi işlem 30 dakika ile 3 saat arasında sürebilir. Bu tamamen çene yapısı ve uygulanacak işlemlere bağlıdır. Ameliyat sırasında implant kullanılacaksa bu implantların yerleştirileceği küçük kesiler atılır, yapılmayacaksa işleme özel tüm uygulamalar sırasıyla işlenir. Ameliyat sırasında yapılacak işlemler ve kullanılacak implant ya da yöntem ile alakalı cerrahınız sizi detaylı olarak bilgilendirecektir. Bu gibi estetik işlemlerde silikon çene implantı ya da gortex implantlar kullanılabilir. Farklı implantlar ve etkileri hakkında cerrahınızdan mutlaka bilgi almalısınız.

alinti
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 22 Mayıs 2022, 09:18   #2
Standart

Bazen çenemi biraz daha sivri istiyorum ya

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:45.