IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2022, 01:31   #1
Standart Photoshop çalışma alanıyla ilgili temel bilgiler

Photoshop çalışma alanıyla ilgili temel bilgiler


Belgelerinizi ve dosyalarınızı paneller, çubuklar ve pencereler gibi çeşitli öğeleri kullanarak oluşturur ve değiştirirsiniz. Bu öğelerin herhangi bir düzenleme şekli, çalışma alanı olarak adlandırılır. (Farklı Adobe yaratıcı uygulamalarının çalışma alanları benzer görünümlere sahiptir. Bu sayede uygulamalar arasında kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz.) Birçok hazır ayarlı çalışma alanından seçerek ya da kendinize ait bir çalışma alanı oluşturarak Photoshop’u kendi çalışma biçiminize uyarlayabilirsiniz.

Ana Sayfa ekranı
Photoshop'u başlattığınızda Ana Sayfa ekranı görünür ve şunları içerir:

Yeni özellikler hakkında bilgiler.
Konsepti, iş akışını, ipuçlarını ve püf noktalarını hızla öğrenip anlamanıza yardımcı olacak kapsamlı eğitimler.
Son kullanılan belgeleri görüntüleme ve bu belgelere erişme: Size ait olan, sizin tarafınızdan erişilen veya sizinle paylaşılan bulut belgeleri ana sayfa ekranında, Son Kullanılanlar bölümünde de görüntülenir. Ayrıca, bulut belgelerini bir anahtar sözcükle filtreleyebilirsiniz. Çevrimdışı olsanız dahi bir anahtar sözcük kullanarak bulut belgelerini filtreleyebilirsiniz, ancak yalnızca çevrimiçi olarak kullanılabilen bulut belgeleri gri renkte görünecektir.
Gerekirse görüntülenen son kullanılan dosya sayısını özelleştirin. Tercihler > Dosya İşleme seçeneklerini belirleyin ve ardından Son Kullanılan Dosya Listesinin İçeriği alanında istediğiniz değeri (0-100) belirtin.
Ana Sayfa ekranındaki içerikler, Photoshop deneyiminize ve Creative Cloud üyelik planınıza göre belirlenir.


Photoshop çalışma alanıyla ilgili temel bilgiler


Photoshop belgesinde çalışırken herhangi bir noktada Ana Sayfa ekranına erişmek için Seçenekler çubuğunda Ana Sayfa simgesini tıklayın. Ana Sayfa ekranından çıkmak için Esc tuşuna basmanız yeterlidir.

Ana Sayfa ekranının solunda şu sekmeler ve düğmeler bulunur:

Yeni dosya: Yeni bir belge oluşturmak için bu düğmeyi tıklayın. Photoshop’ta bulunan çok sayıdaki şablon ve hazır ayardan birini seçerek belge oluşturabilirsiniz.

Aç: Photoshop’ta mevcut bir belgeyi açmak için bu düğmeyi tıklatın.

Ana Sayfa:
Ana Sayfa ekranını açmak için bu sekmeyi tıklatın.

Bilgi: Uygulamayı kullanmaya başlamanızı sağlayacak temel ve ileri düzey Photoshop eğitimlerinin listesini açmak için bu sekmeyi tıklatın.

Dosyalar: Dosyalar bölümünde tüm dosyalarınız gösterilir

Lightroom Fotoğrafları: Senkronize edilmiş Lightroom fotoğraflarınıza erişmek ve bunları bir Photoshop belgesine aktarmak için bu sekmeyi tıklayın.
Dosyalarınız: Masaüstü bilgisayarınızda, iPad’inizde veya web üzerinde Photoshop’ta oluşturulmuş olması fark etmeksizin Photoshop’ta kaydedilmiş tüm bulut belgelerinin bir listesini görüntüleyin. Sekme ve liste görünümleri arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.
Sizinle paylaşılanlar: Photoshop’ta sizinle paylaşılan bulut belgelerinin bir listesini görüntüleyin.
Bulut belgeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz. Photoshop bulut belgeleri | Sık sorulan sorular.

Silinenler: Sildiğiniz tüm bulut belgelerinin listesini burada bulabilirsiniz. Belgeleri geri yüklemeyi veya kalıcı olarak silmeyi seçebilirsiniz.

Çalışma alanına genel bakış
Üstte bulunan Uygulama çubuğunda çalışma alanı anahtarı, menüler (yalnızca Windows) ve diğer uygulama kontrolleri bulunur. Bazı ürünlerle ilgili Mac’de Pencere menüsünü kullanarak bunu gösterebilir ya da gizleyebilirsiniz.

Araçlar panelinde görüntü, resim, sayfa öğesi vb. oluşturulması ve düzenlenmesi için araçlar vardır. İlgili araçlar gruplanır.

Seçenekler çubuğu Kontrol paneli o anda seçili olan araca yönelik seçenekleri görüntüler.

Belge penceresinde üzerinde çalıştığınız dosya görüntülenir. Belge penceresi sekmeli olabilir; bazı durumlarda gruplandırılmış ve sabitlenmiştir.

Paneller çalışmanızı izlemenize ve değiştirmenize yardımcı olur. Paneller gruplanabilir, yığınlanabilir ya da sabitlenebilir.

Uygulama çerçevesi, tüm çalışma alanı öğelerini tek, birleştirilmiş bir pencerede gruplar; böylece uygulamaya tek birimmiş gibi davranabilirsiniz. Uygulama çerçevesini veya öğelerini taşıdığınızda ya da yeniden boyutlandırdığınızda içindeki tüm öğeler birbirlerini yanıtlar; bu nedenle çakışmazlar. Uygulamaları değiştirdiğinizde ya da yanlışlıkla uygulama dışını tıklattığınızda paneller kaybolmaz. İki veya daha fazla uygulamayla çalışıyorsanız uygulamaları ekranda yan yana yerleştirebilir ya da farklı monitörlere yayabilirsiniz.

Mac kullanıyorsanız ve geleneksel, serbest form kullanıcı arabirimini tercih ediyorsanız, Uygulama çerçevesini kapatabilirsiniz.

Alıntı.
________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


Photoshop çalışma alanıyla ilgili temel bilgiler
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:26.