IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


70Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2021, 01:32   #1
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart "Tüm Kadınlarımıza İthafen"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu konu hakkında bir şeyler yazmak, anlatmak zorunda kalmak bile çok acı olsa da maalesef içinde bulunduğumuz zamanda bu konu hakkında fazlasıyla kötü sonuçlanan olaylar yaşıyoruz ve insanlığımızdan şüphe ediyoruz. Ne zaman bu kadar kötü, vicdansız, acımasız olabildik bilmiyorum. Kadınlarımız, kızlarımız insanlığın temel taşıdır. İnşallah bundan sonra kadınlarımız için ülkemiz, dünyamız daha da yaşanacak bir yer olur, daha da değer gördükleri bir yer haline gelir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Şimdi ise her gün haberlerde gördüğümüz, duyduğumuz kadına şiddetle alakalı olaylardan esinlenerek yazdığımız, karakterlerini editörlerimizden oluşturduğumuz hikayemize geçelim.
Aylardan Haziran, sıcak ve güneşli bir İstanbul gününden herkese merhaba,


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Sabah güzel bir şekilde uyanmıştı, çocukları @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ‘ya kahvaltılarını hazırlamıştı. Onlarla güzel bir kahvaltı yapıp B ve C’yi okula gönderecekti.
Kahvaltılarını yaptıktan sonra @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] okula gider. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aynı sınıfta okuyan ikiz kardeştirler.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Sınıflarına girerler. Derste gayet sessizdirler. Derse katılım sağlamazlar. Bu durum hocalarının dikkatini çeker. Ders sonu yanına çağırır @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’yı.

Öğretmen @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Çocuklar neyiniz var sizin uzun zamandır çok sessiniz. Notlarınızda da düşüşler var. Neden böyle oldu ? Sebebi nedir bunların?

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :sessiz sessiz birbirlerine bakarlar.Ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ağlamaya başlar.

Öğretmen @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir sorun mu var evladım? Neden ağlıyorsun?

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :Yok hocam biraz rahatsızdı ondandır. Dediklerinizi annemle paylaşacağız hocam daha da dikkat edeceğiz merak etmeyin. Der ve kardeşini de alıp bir an önce eve gitmek ister.

Hızlıca okuldan çıkıp eve doğru yola koyulurlar. Eve geldiklerinde:

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Çocuklar ne bu haliniz? Ne oldu? Ağladınız mı siz?

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Anne öğretmenimiz ders sonu bizi yanına çağırdı ve derslere eskisi gibi katılmadığımızı ve notlarımızın düştüğündne bahsetti. Sebebini sorduktan sonra ise @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ağlamaya başladı.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Tamam çocuklar siz geçin odanıza üstünüzü değiştirin, yemeğinizi yiyin ben halledeceğim.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Son derece üzgün bir şekilde odasına geçer ve ağlamaya başlar. Bunların tüm sorumlusunun çocuklarının babası olan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yüzünden olduğunu düşünmeye başlar.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ise @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile sürekli tartışan, kavga eden, sürekli huzurlarını bozan ve bunların hepsini çocukların yanında yapıp çocukların psikolojisini bozan bir kişiliğe sahip. Bunlardan dolayı olayın tüm sorumlusunun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olduğunu düşünür. Zaman zaman çocukların gözü önünde @Yazgi’yı darp ettiği de oluyor.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akşam eve gelir..
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Yemek yokmu karnım aç?

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Şimdi hazırlarım. Yemeğini yedikten sonra bir şey konuşmak istiyorum seninle? Ama tüm bunları söylerken titreyen bir ses tonuyla söyler. Çünkü gerekli gereksiz her konu için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’dan şiddet görüyor olması onu korkak, kendine güvenemeyen ve ürkek bir insan yapmıştı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :Neymiş?

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Yemekten sonra çocuklar uyuyunca konuşuruz.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yemeğini yer ve çocuklar uyur. @Yazgi konuşmak için yanına gider.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Bugün çocuklar okuldan geldiklerinde ağlamış haldeydiler. Hocaları yanına çağırmış ve derslere katılmadıklarını notlarında düşüşlerin olduğunu ve sebebin ne olduğunu sormuş. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da ağlamış.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Eee ne var bunda napayım?

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Ne demek napayım senden tek bir isteğim var. Lütfen çocukların yanında benimle kavga etme tartışma sen ne istersen yaparım. Ama lütfen çocukların psikolojisini bozacak şeyleri onlar varken yapma. Eğer beni istemiyorsan da ben giderim çocukları alıp ama hayatımızı mahvetme ne olursun.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’nın tüm söylediklerinin arasından sadece ben giderim sözüne takılıp,

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Ne demek ben giderim diyerek ayağa kalkar ve @Yazgi’ya vurmaya başlar. Yaklaşık 10 dk boyunca söylenerek @Yazgi’ya ağır darbeler vurur ve @Yazgi kendinden geçip bayılmıştır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

O sırada dışarıdan bir araç kornası duyulur..

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hadi gelmiyormusun yer kalmayacak.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’un mahalleden arkadaşı olup @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’u alıp kumarhaneye gideceklerdir.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Kapıyı açıp bekle, patlama geliyorum 2 dk’ya.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] evden @Yazgi’yı o halde bırakıp çıkmıştır.

@Yazgi: Uyanmıştır ve her tarafı morluklar içerisinde sızlıyordur. Artık bu olanlara dayanamıyordur. Ve ne yapacağını bilmiyordur. Yıllardır sürekli hizmet ettiği kişinin hiçbir şeyini eksik etmediği kişinin bu şekilde kendisine hareketler sergilemesine dayanamıyordu. Ve tek çaresinin ailesinden yardım istemek olduğuna karar vermişti. Sabah kalktığında ilk iş olarak bunu yapacaktı.
Sabah olur..

@Yazgi: Çocukların yüzündeki morlukları ve izleri görmemesi için fazlasıyla makyaj yapmıştır. Keşke bu makyajı başka bir şey için yapmış olsam diye söyleniyordu. Çocukları tekrar okula gönderdikten sonra ailesini arar. Olan olaylardan yakınır ve artık bu şekilde evliliğine devam edemeyeceğini ama buna razı olmayıp devamlı şiddete maruz kaldığını ve çocuklarını alıp güvenli bir şekilde ayrılmak istediğini söyler ve onlardan yardım ister.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Kızım o senin kocan evlenirken bunları düşünecektin. Kocan varken bizler bir şey yapamayız. Kendi aranızda halledin bu konuyu. Der ve telefonu kapatır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

@Yazgi: Ailesinin bu tavrına oldukça üzülmüştür. Zaten yıllar önce kendisinde 15 yaş büyük @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile evlenmesine para karşılığı müsaade eden ailesinden yardım istediği için kendisine kızar. Ve çocuklar okuldan geldikten sonra evden ayrılma planları yapar. Zaman kaybetmemek için çocukların ve kendisinin eşyalarını toplamaya başlar. Tüm eşyaları toplar ve biriktirdiği bir kaç ziynet eşyası ve parasınıda yanına alır.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] okuldan dönerler.

Yazgi: Çocuklar sizinle bir şey konuşmam gerekiyor. Malum sizler de biliyorsunuz babanızla anlaşamıyoruz ve ondan şiddet görüyorum. Sizlerle de ilgilenmiyor ve artık bu evde sizin ve benim kalmamın çok uyun olmadığını düşünüyorum. Bundan dolayı bugün bu evden ayrılacağız. Bir daha buraya dönmeyeceğiz. Artık daha güzel bir evimiz ve huzurlu bir hayatımız olacak. Tüm bunlar için sizden anlayış bekliyorum.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Şaşkın şaşkın annelerinin söylediği şeyleri dinliyor ve bu durum her ne kadar acı da olsa artık annelerinin şiddet görmeyeceğini ve kavga seslerini duymayacaklarını düşündüklerinden bu durumu kabullenmişlerdi.

Yazgi, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’yı yanına aldıktan sonra evden ayrılmıştı.

Yazgi: Her ne kadar bunu yapmak istemese de bu duruma mecbur kalmış ve 2 çocuğunu da yanına alarak evden ayrılmıştı. Nereye gideceği ve ne yapacağı konusunda hiçbir fikri yoktu. İlk olarak çocukları ile bir otele yerleşip ev buluncaya kadar burda kalmayı planlıyordu ve sonrasında kendine çalışabileceği bir iş bulacaktı. Çocuklarının okuluna yakın bir otel bulmuştu ve yerleşmişti.
Akşam olmuştu ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’nın telefonu çalmıştı. Arayan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] idi.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :Nerdesiniz siz, kapıyı neden açmıyorsunuz ışıklar neden kapalı?

@Yazgi: Bir daha beni arama çocuklarımı da alıp evden ayrıldım. Seninle artık aynı hayatı paylaşmak istemiyorum. Çocuklarımın hayatını senin yüzünden mahvedemem. Bir daha beni arama. Der ve telefonu kapatır. @Yazgi bunları söylerken @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] telefonda küfür ve hakaret etmeye başlamıştır bile.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tüm gece sinirli bir şekilde @Yazgi ve çocukları arar. Tüm arkadaşlarına ve mahalledeki tüm komşularına sormuştur. Ama en ufak bir iz bulamamıştır. Tek çare olarak yarın çocuklarının okuluna gitmeyi planlar.

Sabah olur ve @Yazgi çocukları okula bırakmak için yola çıkar.

@Yazgi: Çocukları okula bıraktıktan sonra kalabilecekleri bir ev bakmaya gitmeyi planlar. Okula geldiklerinde okul girişinde @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’u görür.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Sinirli bir şekilde küfür ve hakaretler ederek çocukların ve herkesin içinde @Yazgi’ya doğru ilerler ve şiddet uygulamaya başlar. Acımasız bir şekilde çocuklarının çığlığı ve gözlerinin önünde @Yazgi’yı darp eder ve çocuklarıda zorla ellerinden tutup götürerek ordan uzaklaşır.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Annelerinin maruz kaldığı şiddeti gözleriyle görmüş ve hıçkırarak ağlıyorlardır. Zorla istemedikleri yere götürülüyorlardır.

@Yazgi: Kendine gelmiş ve ayağa kalktığında herkesin elinde telefonlarla kendisini çektiğini görür. Ve o kişilerin içinden tanıdığı çok yakın olduğu komşuları @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da vardır. Ve bu duruma daha da sinirlenerek sizlerin hiç mi vicdanı yok biriniz bile gelip ayırmadınız. Bu mu sizlerin insanlığı yazıklar olsun sizlere deyip en yakın karakola gitmek için yola çıkar. Ve karakola girer. Yaşadıklarını polis memuruna anlatıp şikayetçi olduğunu söyler.

Polis Memuru @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Tamam hanımefendi. Siz ifadenizi yazdırın ve şikayetçi olduğunuzu belirtin biz gerekli işlemleri başlatacağız.

Polisler evin yolunu tutar ve çocukları babasından alıp @Yazgi’ya teslim eder. Sonrasında @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hakkında uzaklaştırma kararı çıkar ve 2 3 gün herkes normal yaşantısına dönmüştür.

@Yazgi: Yine çocukları okula götürdükten sonra dün bulduğu evin sözleşme ve taşınma işlerini halletmek için yola çıkmıştır. Telefonu çalar ve arayan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’dur. Telefonu açtığında seni öldüreceğim, yaşatmıyacağım, çocuklarımı benden alamazsın, benden ayrılamazsın, herkese beni rezil ettin, senin yaşamaya hakkın yok seni öldüreceğim gibi sözlerle karşılaşmıştır. Ve hemen telefonu korkarak kapatır. Ve hemen Polis Memuru @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’ı arar. Ve olan olaydan bahseder. Ve durumla alakalı yardım ister.

Polis Memuru @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Hanımefendi korkmanıza gerek yok. Uzaklaştırma kararı var zaten sizlere yaklaşamaz merak etmeyin.

@Yazgi: Bu konuşmadan sonra kendini kimseye anlatamadığını düşünür ve gün içinde devamlı bu şekilde telefonlar almıştır. Sürekli yürüdüğü yerlerde arkasına bakarak yürümek zorundadır. Her duyduğu seste ürkmeye başlamıştır.Günlerce bu şekilde telefonlara maruz kalmıştır. Ve artık yeni evine taşınmıştır. Burada kendisini bulamayacağını düşünür. Bir sabah uyandığında kapı çalar ve kapıdaki kişiyi tanımamasından dolayı kapıyı yarım olacak şekilde açar ve buyrun kimsiniz? Der.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Merhaba ben karşı komşunuz yeni taşındınız sanırım. Sizlere hoş geldiniz demek ve tanışmak istedim sadece.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Aaa merhaba. Çok teşekkür ederim evet yeni taşındık. Memnun oldum tanıştığımıza ama şu an müsait değilim inşallah başka zaman daha uzun konuşma şansımız olur diyerek kapıyı kapatmak zorunda kalır. Her şeyden korkmaya başlamıştır çünkü. Yoksa bizi burada da mı buldu ? Sorularıyla boğuşmaya başlamıştı bile.

Akşam olmuştu.

@Yazgi: Yorgun bir şekilde yeni bulduğu işinden evine dönmüştü. Ve evinin kapısında bir bıçak görmüştü. Oldukça korkmuş bir şekilde hemen bulunduğu apartmandan dışarı çıkmıştı. Kalp atışlarını hissedebiliyordu.Hızlıca çocuklarının okuluna gider ve onları da alarak tekrar karakola gitmeyi planlar. Çocukların okuldan aldıktan sonra karakola gider ve olanları polis memurlarına anlatır.

Polis Memuru @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Hanımefendi, gerekli şikayetlerinizi aldık, uzaklaştırma kararını çıkarttık korkmanızı gerektirecek hiçbir şey yok. Kapınızın önünde bıçak görmeniz ile ilgili herhangi bir işlem yapamayız. Lütfen korkmayın. Sadece bir bıçaktan dolayı herhangi bir işlem yapamayız diyerek @Yazgi, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’yı ekip aracına alarak evlerine bırakır.

@Yazgi: Tüm bu olanlara anlam veremeyerek korkarak da olsa eve girmek zorunda kalmıştır. Saat oldukça geç olmuş ve sabah işe gitmesi gerekse de korkusundan hiç uyuyamamıştır. Ve kapı sesiyle irkilir. Kapının arkasından gelen ses D’nin sesidir. Ve kapıyı açmasını istiyordur. @Yazgi hemen telefona koşup polisleri aramak isterken D kapıyı kırar ve içeri girer.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Elinde büyük bir bıçak ile A’nın üstüne saldırı ve acımasız darbelerle @Yazgi’yı 15 yerinden bıçaklar ve @Yazgi’ yı öldürür.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Seslere uyanmışlardır ve annelerini kanlar içinde yerde görürler. Ne yapacaklarını bilemezler. Ağlamaya başlarlar. Ve şoka girmişlerdir. Gördükleri manzara onların hayatı boyunca unutamayacakları bir an olarak kalacaktır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sesleri duyan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eve gelir.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Kanlar içinde yerde yatan @Yazgi’yı gördükten sonra çocukları hemen oradan uzaklaştırır ve polis ile 112 ekiplerini arar.
Olay yerine gelen ekipler @Yazgi’nın cansız bedenini kaldırır ve götürürler. Polisler olayla ilgili soruşturma başlatırlar. Eve giren kişinin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olduğunu kamera görüntülerinden anlarlar ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile ilgili gerekli adli süreç başlar. Çıkarıldığı ilk mahkemede müebbet hapis cezası ile yargılanan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gereksiz indirimler ile cezası 10 yıla düşürülmüştür. Çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki yurtlara yerleştirilir. Hem annesiz hem babasız kalmışlardır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Böyle bir durumda neden insanlarımızın korkularına yeterince çözüm üretemiyor? Bu kadar yaşanan olaylardan neden ders çıkaramıyoruz? Daha kaç kadının daha şiddete maruz kalıp aramızdan ayrılması gerek? Neden olaylar bu şekilde kötü sonuçlanana kadar yetkili ekipler tarafından olsun bizler tarafından olsun önlem almıyoruz? Önlem almak için sonuçların bu şekilde mi olması gerekiyor? Bu olaylar yaşanırken müdahale etmek yerine neden telefonlarımızı çıkartmak gereği duyuyoruz? Orada bir insan acı çekerken bizim onu telefon ile çekmemiz bizlere nasıl bir keyif veriyor olabilir? Bizler ne zaman bu kadar vurdumduymaz, acımasız olabildik? Tüm bunları yapan insanlara neden gerekli merciiler tarafından cezada indirim yapılıyor? Neden böyle olaylar meşrulaştırılıyor? Erkeklerin kadınları üzerindeki gereksiz hakları neden meşrulaştırılıyor? Ya da neden kadınların erkekler üzerinde böyle meşrulaştırılmış hakları yok? Bir cana kıymanın, bir hayatı çalmanın bedeli sadece 10 yıl dört duvar arasında ceza çekmiş olmak mı olması gerekiyor?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Eşimize, sevgilimize bir buket gül alıp onları mutlu etmek bu kadar kolayken neden bizlere zor geliyor? Onlara söyleyeceğimiz ufacık güzel sözlerle onları mutlu etmek mümkünken neden küfür ve hakaretler ediyoruz? Bu kadar ince, naif ve kırılgan olan kadınlarımıza karşı neden zorbalığa gerek duyuyoruz?
Tüm bu soruların cevabı bizlerin vicdanında yatıyor. Bunları okuyan arkadaşlarımızdan belki hakimler, savcılar, polisler, bu duruma maruz kalmış insanlar veya elinde telefonla böyle olayları kaçırmadan çeken kişilerde bulunabilir. Herkes vicdanı ile bir muhasebe yapabilir mi? Televizyonda haberleri izleyip her gün hergün aynı şeyler diyerek kanal değiştirerek bu olayların sonu gelmişl olmuyor. Belki üst komşumuz belki alt komşumuz her gün bu olaylara maruz kalıyor olabilir. Kadınlarımızın bu çığlıklarına kulak verelim.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Daha fazla insanlığımızın temel taşları kadınlarımızın çığlıkları duyulmasın.
Daha fazla hayatlar çalınmasın.
Daha fazla keyfiyetten değil de mecburiyetten makyaj yapmak zorunda kalan kadınlarımız olmasın.

Unutmayalim ki önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi “Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir” demiştir.

Tüm emekçi ve bizleri biz yapan değerleri insanlığa öğreten kadınlarımızın 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ kutlu olsun.

Yaşanmış tüm olaylara inşallah bu günden sonra bir son vermiş olunur. Umutlarınızı yitirmeyin, gördüğünüz şiddeti saklamayın, ulaşabileceğiniz ne kadar yetkili kurum varsa ulaşmaya çalışın.

Unutmayın ki asıl kaybedişiniz umudunuz yitirdikten sonradır.
..

BoSs ve Başak’tan Sevgilerle...

Esen kalın...
________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 08 Mart 2021, 01:52   #2
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Büyük bir emek verilerek günlerce ugraşılarak ortaya konulan bu güzel konunun sahipleri @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'a çok teşekkür ediyorum. Farklı ve güzel bir kutlama oldu. Bu hikayede Boss bey kendini biraz yakmış geçmiş olsun ona da. Maalesef ki bunlar kurgu olsa da gerçek hayatta yaşanan şeyler. Kadinlarimizi daha iyi koruyabildigimiz günleri, yarınları umut ediyorum. Başta @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olmak üzere tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.

 
Alt 08 Mart 2021, 02:38   #3
Hazin.NET Sunucu Sahibi
TataR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hem bir eş hemde bir kız çocuğu babası olarak dünya kadınlar günü mutlulukla geçsin inşallah, herşeyini sevgiyle gösterenlerden olalım ve değer verelim daima.

 
Alt 08 Mart 2021, 03:18   #4
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kadınlar günümüz kutlu olsun şiddet son bulsun

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 
Alt 08 Mart 2021, 04:17   #5
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
TataR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hem bir eş hemde bir kız çocuğu babası olarak dünya kadınlar günü mutlulukla geçsin inşallah, herşeyini sevgiyle gösterenlerden olalım ve değer verelim daima.
Teşekkür ederim,Okuyan Gönlünüze Sağlık.

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 08 Mart 2021, 05:52   #6
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık Başak&Boss ; kötü olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle..

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 08 Mart 2021, 07:15   #7
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık Başak&Boss ; kötü olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle..
Reyhan Teşekkür ederim canım,Okuyan Gönlüne Saglik

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 08 Mart 2021, 07:44   #8
Pia
Banlı Üye
Pia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık. Kadınlar Günümüz kutlu olsun...

 
Alt 08 Mart 2021, 07:45   #9
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Gamzeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kadınlar günümüz kutlu olsun şiddet son bulsun
İnşallah Canım,İnşallah Son Bulsun.

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 08 Mart 2021, 07:53   #10
Standart

Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . Hikaye de olsa çoğu kadının yaşadığı şeylere değinmişsiniz. Umarım ki son bulur artık ve hiç bir kadının sonu böyle olmaz.

Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:13.