IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2023, 09:14   #1
Standart 16 Ocak Dünya Hijyen Günü

16 Ocak Dünya Hijyen Günü, Sağlıklı bir yaşam için hijyenin önemine dikkat çekmek amacıyla Dettol Türkiye tarafından Avrupa Hijyen Konseyi ve Türk Pediatri Kurumu'nun katkılarıyla hayata geçirildi.

16 Ocak Dünya Hijyen Günü

Hijyenin hayatımızın her alanında ciddi boyutlarına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak isteyen uzmanlar, insanların gün içerisinde yaklaşık 250 milyon zararlı bakteriye elle temas ettiğini iletmektedirler.

Biliyorsunuz ki hijyen kavramı COVID-19 etkisiyle yaşamımızın merkezi haline geldi. Bazı temizlik alışkanlıkları daha fazla anlam kazandı. Özellikle el hijyeninin atlanmaması gerektiği bilinci daha çok oluştu.

16 Ocak Dünya Hijyen Günü ile birlikte mikroplardan mümkün olduğunca sterilize edilmiş bir hayatın en temel unsurunun aslında el yıkamak olduğuna özellikle dikkat çekilmektedir. Çünkü bulaşıcı hastalıkların neredeyse %80'i ellerimiz yoluyla oluşuyor. Sağlık Bakanlığı'ndan alınan verilere göre her insan bir saatte ortalama gözüne ve burnuna üç kez, saç, yanak, ağız ve çenesine dört kez dokunuyor. Günlük hayatımızda özellikle cep telefonları, direksiyonlar, koltuk yüzeyleri, klima yüzeyleri, lavabolar, hazır giyim ürünleri gibi dokunduğumuz birçok şeyde bakteriler fazlasıyla mevcut. Bu durumda eller yeterince yıkanıp temizlenmediğinde, mikroplardan arınmadığında bakteriler ellerimizde barınmaya devam ediyor ve ciddi hastalıklara yol açıyor.

Bugüne özgü yapılan çalışmalarda ailelere çocuklarının el yıkama alışkanlığı kazandırması özellikle vurgulanıyor.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:36.