IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim Özel eğitim Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim ile alakalı tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2021, 11:02   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İkna Yeteneği Yüksek Kişilerin 10 Belirgin Özelliği


Öz Güvenleri Yüksek!

İkna Yeteneği Yüksek Kişilerin 10 Belirgin Özelliği

Karşınızdaki kişiyi ikna edebilmek için öncelikle kendinizi ikna edebilmiş olmanız, gerekiyor değil mi? Düşünsenize, ikna etmek için uğraştığınız fikri siz bile yeteri kadar benimseyemediyseniz, karşı tarafın sizi dinlememesi gayet doğal bir sonuç olmaz mı? İşte bu nedenle; daha ikna edici olmak için kendinize güvenmelisiniz. Kelimelerinizin de hareketlerinizin de özgüvenli kişiler gibi sağlam durduklarından emin olmalı, karşı tarafın hakkınızda küçücük bir şüphe duymasına bile izin vermemelisiniz. Mesela; ürününüzü, hizmetinizi ya da fikrinizi karşı tarafa satarken “bence böyle değil, muhtemelen, öyle olması mümkün” gibi ifadeler kullanmamalı, güçlü bir yaklaşımla kendinizden ne kadar emin olduğunuzu gösterebilmelisiniz.



Taklit Ediyorlar!

Evet, karşınızdaki kişiyi taklit etmek de ikna konusunda işinize yarayacak bir nokta. Nitekim ikna kabiliyeti yüksek olan kişiler bu taktiği sıklıkla kullanıyor ve başarılı sonuçlar elde ediyorlar. Çünkü insanlar kendilerine benzeyen, diğer bir deyişle kendilerine yakın buldukları kişiler tarafından daha kolay ikna ediliyorlar. Ama tabii karşınızdaki kişiyi taklit ederken, onun yaptığınız şeyi anlamasına izin vermemelisiniz.

Mesela; ikna etmeye çalıştığınız kişi başını hafifçe yana eğdiğinde siz de çaktırmadan aynı şeyi yapmalısınız. Üzerine basa basa söylediği bir kelime varsa, siz de o kelimeyi daha baskın kullanmalısınız. Kısacası; karşınızdaki kişiye çaktırmadan onu taklit etmelisiniz. Emin olun ki bu yöntem ikna etme sürecinde işinize epey yarayacaktır. Hem zaten bu konuda yapılan pek çok araştırma da taklit etme taktiğinin ikna etme üzerinde olumlu etkisi olduğunu kanıtlıyor.

İkna Yeteneği Yüksek Kişilerin 10 Belirgin Özelliği
İletişim Konusunda Yetenekliler!

İkna etme kabiliyeti yüksek kişiler sadece bu konuda değil, başka pek çok konuda da güçlü iletişimin kişiye olumlu etki sağlayacağını biliyorlar. İşte bunun için de iletişim yeteneklerini sürekli geliştiriyorlar. Beden dilinden tutun da sözcükleri kullanma tarzına, son dönemde yaşanan gelişmelerden kişilik tipleri hakkında sonuca ulaşmaya varana kadar bir sürü noktaya dikkat ediyorlar. Çünkü kendini ifade edebilmenin ve karşındaki kişiyi yeteri kadar anlayabilmenin ikna hususunda fazlasıyla önemli olduğunun farkındalar.

İkna Yeteneği Yüksek Kişilerin 10 Belirgin Özelliği
İkna Taktiklerini Bilir ve Onları Ustalıkla Kullanırlar!

Evet, ikna etme konusunda başarılı olan kişilerin bir diğer özelliği de bu! Yani onlar ikna etme taktiklerini biliyor ve bunları ustalıkla kullanabiliyorlar. Mesela; mı? Mesela; konuşma hızının ikna etme sürecinde epey işlerine yarayacağının farkındalar. Bu nedenle de hitap ettikleri kişiye göre konuşma hızlarını ayarlıyorlar.

Diyelim ki, karşılarında ikna etme ihtimali çok da yüksek olmayan birileri var. Böyle durumlarda daha hızlı konuşmayı tercih ederek, karşı tarafa düşünme payı vermiyor ve onları kendi taraflarına çekmeyi başarıyorlar. Diğer taraftan, karşılarındaki kişi onların fikrine katılma meyli gösteriyorsa o zaman da konuşma hızlarını azaltıyor ve zaten olumlu olan eğilimi biraz daha olumlu kılmak için karşı tarafa zaman tanımış oluyorlar. İşte bunun gibi benzer taktikleri kesinlikle iyi biliyorlar.

İkna Yeteneği Yüksek Kişilerin 10 Belirgin Özelliği
Nasıl Sorular Soracaklarını İyi Biliyorlar!

Bu yöntem hem karşı tarafı konuşmaya dahil etmek hem dikkatini çekmek hem de vereceği cevaplarla kendini ikna etmesini sağlamak için kullanılmaktadır. Diğer bir deyişle; ikna etme yeteneği yüksek olan kişilerin sahip olduğu bir diğer dikkat çekici özellikleri de başarılı denilebilecek sorular sormalarıdır. İşte bunu başarmak için de karşı taraftan aldığınız sinyallerin farkında olmalı, onun bakış açısını kestirerek nasıl bir soruyla dikkatini çekebileceğinizi düşünmelisiniz.

Diyelim ki; karşınızda maddi konularda tasarruflu davrandığını düşündüğünüz biri var. Ona hizmetinizi aldığı takdirde ne kadar kazanç sağlayacağını göstermeli, bunun için de karşı tarafa kazanacağı şeyi görmesini sağlayacak sorular sormalısınız. Emin olun ki akıllıca yöneltilmiş birkaç soru, saatler süren konuşmalara kıyasla çok daha başarılı sonuçlar doğurmaktadır.

İkna Yeteneği Yüksek Kişilerin 10 Belirgin Özelliği
Karşılarındaki Kişiye Değerli Hissettiriyorlar!

İkna konusunda başarılı olanların dikkat çekici bir diğer özelliği de karşılarındaki kişiye verdikleri değer! Çünkü onlar insanların kendini değerli hissetmekten hoşlandığını biliyorlar. Ayrıca kişinin hoşnut olduğu durumlarda daha kolay ikna edilebildiğinin de farkındalar. Bu nedenle gerek sözcükleri gerekse davranışlarıyla karşı tarafla iletişim halindeyken başka hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar. Aynı zamanda onların düşüncelerine önem veriyor, karşı tarafa soru sorarak alakalarının yalnızca onlarda olduğunu bir kez daha kanıtlıyorlar. Ve karşılarındaki kişilere özel hissettirdikleri için de ikna konusunda hanelerine 1 artı puan daha yazdırıyorlar.

İkna Yeteneği Yüksek Kişilerin 10 Belirgin Özelliği
Tutkulular!

Evet, ikna konusunda başarılı olan kişiler kesinlikle tutkulular ve bunu karşı tarafa da hissettiriyorlar. Zaten şöyle bir düşündüğünüzde -ikna yeteneği yüksek kişileri diyorum- onların tutkuyla konuşan, istedikleri hayatları yaşayan ve coşkulu anlatımlarıyla insanları etkilemeyi başaran kişiler olduklarını görürsünüz. Yani insan sevdiği işi yaparken başarılı oluyorsa ya da inandığı bir düşünceyi savunurken karşı tarafı etkilemeyi başarıyorsa, bunu sağlayan en önemli neden tutkulu olmalarıdır.


İkna Yeteneği Yüksek Kişilerin 10 Belirgin Özelliği

Olumluluğun Gücünden Faydalanırlar!


Yapılan sayısız araştırmada da olumlu yaklaşımın çoğunluk üzerinde daha etkili sonuçlar doğurduğunu gösteriyor. Kaldı ki böyle bir sonuca varabilmek için öyle elimizde veri falan olmasına gerek de yok. Sonuçta pozitif yaklaşım her zaman her yerde daha güçlü etkiler yaratmaktadır. İşte bu nedenle siz de ikna kabiliyeti yüksek kişilerin yaptığı gibi karşı tarafa olumlu yaklaşmalısınız.

Mesela; “güçsüz olmaktan vazgeç” demek yerine “bundan sonra daha güçlü olmalısın” demelisiniz. “Tembellikten vazgeçmediğin sürece başarılı olamazsın” demek yerine “daha çok çalışırsan başarılı olabilirsin” demelisiniz. Ne demek istediğimi anladınız, öyle değil mi? Eğer karşınızdaki kişiyi ikna etmek istiyorsanız, onun önüne inanmak isteyeceği olumlu bir şeyler sermelisiniz.

İkna Yeteneği Yüksek Kişilerin 10 Belirgin Özelliği


İkna Konusunda Cinsiyet Ayrımının Önemini Biliyorlar!


Evet, ikna kabiliyeti yüksek kişilere bakarak söylenebilecek özellikler arasında bu da yer alıyor. Çünkü onlar, kadının ve erkeğin diğer pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da birbirinden keskin çizgilerle ayrıldığını biliyorlar. Nasıl mı? Hemen söyleyeyim. Mesela; söz konusu olan şey ikna olduğunda kadınlardan erkeklere göre daha başarılı sonuçlar alınıyor. Ama tabii doğru yöntemler izlendiği takdirde! Doğru yöntemlerden kasıt ise şu!

Örneğin; kadınlar telefonla ya da mail yoluyla ikna edilmekten hoşlanmıyorlar. Onlara bir fikri kabul ettirmek için yüz yüze görüşmek gerekiyor. Erkeklerde ise durum tam tersi. Zira yapılan pek çok araştırma, erkeklerin sanal ortamda ya da telefon görüşmelerinde rahatlıkla ikna edilebildiğini gösteriyor. Kısacası; karşınızda kadın mı yoksa erkek mi olduğuna dikkat etmeli ve ikna silahlarınızı ona göre kuşanmalısınız.

Bardağı Boş ya da Dolu Görme Meselesine Dikkat Ederler!

Evet, ikna kabiliyeti yüksek kişilerin bir diğer özelliği de bu! Onlar ikna etmeye çalıştıkları kişilerden aldıkları işaretlere göre karşı tarafa bardağın boş tarafını ya da dolusunu gösteriyorlar. Hangi taktiğin daha etkili olacağına karar vererek, avantajlardan ya da dezavantajlardan bahsediyorlar. Örnek vermek gerekirse; “bu fikri kabul edersen, şu şu gibi kazançların olacak” diyorlar. Veya “böyle böyle dezavantajlara sahip olacaksın ancak bunlar avantajlarının yanında devede kulak kalır” gibi yaklaşımlar kullanıyorlar. İşin özü, onlar satmak istedikleri ürünün, hizmetin artık her neyse onun hem avantajlarını hem de dezavantajlarını biliyor ve bunu karşı tarafa düzgün şekillerde aktarıyorlar.

Alıntı
 
Alt 05 Mayıs 2021, 11:33   #2
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu özelliklerin çoğu var bende ;d

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 05 Mayıs 2021, 11:40   #3
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben direkkkk ikna ediyorum valla nasil oluyorsa artik

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 
Alt 05 Mayıs 2021, 11:43   #4
Standart

seytan gibi valla bazan roman yaziuom okna olsunlar diye oluyolar da ahah ))

________________

İkna Yeteneği Yüksek Kişilerin 10 Belirgin Özelliği
 
Alt 17 Mayıs 2021, 22:30   #5
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Karşındaki kişiyi anlayıp empati kurman yeterli

________________

~ E & B ~
 
Alt 17 Mayıs 2021, 22:41   #6
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Biraz Karar ve Birazda Empati..

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 17 Mayıs 2021, 22:41   #7
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Son ikisi pek yok.

________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 
Alt 23 Mart 2022, 01:27   #8
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Karşılarındaki Kişiye Değerli Hissettiriyorlar!

Zaten pek söz dinlemem de değerli hissettirmezse hiç dinlemem ;d

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:48.