IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim Özel eğitim Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim ile alakalı tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Yazgı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2021, 12:27   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kişisel Gelişim İçin 25 Pratik Öneri

Her gün kitap okumak


Kitaplar, bilginin ve gelişimin temel kaynaklarıdır. Okunan her bir kitap, kişinin daha çok bilgiye maruz kalmasını sağladığından, kişisel gelişim için çok önemlidir. Düşün ve Zengin Ol, Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı, Peynirimi Kim Kaptı? gibi kitaplar hem profesyonel hem de günlük hayat için örnek gösterilebilecek kitaplardır.


Yeni diller öğrenmek

Yeni bir dil öğrenmek, yepyeni bir beceri edinmekle eşdeğerdir. Bir dilin öğrenim süreci, aynı zamanda yepyeni bir kültürün, yaşam tarzının, yeni alışkanlıkların edinilmesini sağlar. Öğrenilen her dilde, bireyler kendilerine bir şeyler daha katarak, farklılaşma ve gelişim sağlarlar. Bir çok araştırmanın da gösterdiği gibi, birden fazla dil bilen bireyler, daha az dil bilen bireylere göre daha gelişmiş ve başarılı olmaktadırlar.

Yeni hobiler edinmek

Modern toplumda hemen hemen herkesin bir hobisi bulunmaktadır. Ama bazen bir konu üzerinde uzmanlaşmaya başlamak, bireyleri bu konudan uzaklaştırmak, sıradanlaştırmak gibi nedenlere yol açabilir. Bu noktada, yeni konulara eğilmek ve denemediğimiz şeyleri denemeye başlamak kişisel gelişim için yararlı olabilir. Örneğin, dağ tırmanışı, eskrim, golf, buz hokeyi gibi yeni ve denemediğiniz bir sporla ilgilenmek; daha dinlendirici etkinlikler olan, şiir yazma, yemek pişirme, şarap tadımı, web dizaynı gibi konularla uğraşmak, kültürel birikimi arttırırken aynı zamanda kişisel gelişimde de oldukça etkilidir.

Erken uyanmak

Bir çok başarılı ve tanınmış kişi tarafından da vurgulandığı gibi, güne erken başlamak, bireylerin yaratıcılığını ve hayat kalitesini arttıran bir eylemdir. Vücudun daha sağlıklı olmasını sağladığı için, gün içinde uğraşılan bütün faaliyetlerde maksimum verimliliğin alınmasına yardımcı olur.

Yapılacaklar listesine sahip olmak

Günlük, haftalık, aylık hatta yıllık kapsamlarda yapılacaklar listesine sahip olmak, mümkün olduğunca bozulmayacak bir düzeni beraberinde getirir. Çok daha yaratıcı ve verimli olmayı sağlayan bu düzen, bireylerin kendilerine koydukları hedeflere ulaşma çabasını da arttırdığı için kişisel gelişim için çok önemli bir yoldur. Yapılacaklar listesi için satılan özel defterler, sanal ortamlarda geliştirilmiş uygulamalar bu konuda yardımcı durumdadırlar.

Kişisel Gelişim İçin 25 Pratik Öneri


Kötü alışkanlıklardan kurtulmak

Oturup düşünüldüğünde hemen hemen herkesin, kurtulmaya çalıştığı bir kötü alışkanlığı vardır. Bu alışkanlıkların etki oranı arttıkça, kişinin gelişimi üzerinde de duraksama ve hatta gerilemelere yol açar. Çok uyumak,çok fazla sigara alkol tüketmek, sürekli geç kalmak, spor yapmamak, tırnak kemirmek… Her biri hayatın bir noktasında etkili olduğu için, büyük problemler haline gelmeden onlardan kurtulmak, kişisel gelişim için en önemli aşamalardan biridir.

Negatif enerjili ortamlardan ve insanlardan kaçınmak

Amerikan girişimci ve yazar Jim Rohn’a göre, bireyler, etrafında bulunan ve zamanlarını harcadıkları beş insanın ortalaması halindedirler. Yani, sürekli olarak pozitif insanlara maruz kalan bireyler çok daha pozitif olmaya meyilliyken, daha negatif ve olumsuz insanlarla haşır neşir olanlar, hayatın her evresinde ve her koşulda çok daha negatif ve pesimistlerdir. Aynı şekilde, bireylerin kendilerini kötü hissettikleri ortamlar, arkadaş ortamı, işyeri, okul vs. birey üzerinde bir çok negatif etkiye sahip olabilir. Bu gibi durumlarda, hem kendini iyi hissetmek adına hem de kendini geliştirmek adına, o ortam ve kişilerden uzak durulmalıdır.

Bir koç veya mentor edinmek

Geliştirmek istediğiniz her konuda, sizinle aynı hedeflere sahip insanlarla çalışmak başarılı olmak için önemli bir faktördür. Alanlarında uzmanlaşmış bir çok insan, gönüllü veya belirli ücretler karşılığında, aynı alanlarda çalışmalar yürüten ve danışmana ihtiyaç duyanlara eğitimler, küçük tecrübe paylaşımları, girişimcilik fikirleri vermektedir. Hem sanal ortamlardan hem de yüz yüze sağlanabilen bu destekler, bir çok birey için yalnız çalışmaya göre çok daha verimli bir yöntem olmaktadır.

Kişisel Gelişim İçin 25 Pratik Öneri

TV izlemeyi bırakmak

Yapılan araştırmalara göre, günlerinin uzun bir süresini tv karşısında geçirip daha sonra bu alışkanlıktan vazgeçen bir çok insan, hayatlarının çok daha iyi bir hale geldiğini bildirmektedir. Televizyonlarda yayınlanan bir çok program ve reklam çoğu zaman bilinçsiz ve özensiz bir şekilde hazırlanmaktadır. Bu özensizliğin izleyicilere de yansıdığı düşünülürse, zaman içinde geçici ve kalıcı rahatsızlıklara sebep olması kaçınılmazdır. Bunun yanı sıra, günü içinde bireyleri hem mental hem de fiziki açıdan gereksiz bir şekilde meşgul eden bir faaliyet olduğundan, bireylerin kendini geliştirmesini engelleyebilecek durumlara yol açar. Bu sebeplerden, televizyon karşısında olabildiğince az zaman geçirmek kişisel gelişim için de destekleyici olacaktır.

Meditasyon yapmak

Meditasyon daha sakin ve kendinden haberdar bir ruh haline sahip olmak için önemli bir etkinliktir. Özellikle geceleri yapılan meditasyon hem daha az uyku ihtiyacı sağlarken hem de güne daha taze bir şekilde başlamasına yardımcı olmaktadır. Artan talep ve popülarite ile hem sanal ortamlarda hem de özel kurslarla, nasıl ve neden yapılması gerektiği öğrenilebilen meditasyon, daha dinç bir vücut ve daha dirençli bir ruh hali ile kişisel gelişime katkı sağlayan bir faaliyettir.

Geçmişe perde çekmek

Kimi insanlar, geçmişteki başarısızlıkları ve olumsuz tecrübeleri nedeniyle, ileriye dönük aktivitelerde daha çekingen ve buna bağlı olarak da gelişime daha kapalı olmaktadırlar. Bu noktada, büyük başarıların bir çok başarısız deneme sonucu elde edildiği akla getirilmelidir. Geçmişin geçmişte kaldığı düşünülüp, büyük bir kırılma noktası sonucunda, her şeye en baştan başlanıp nasıl daha başarılı ve gelişmiş olabilirim sorularıyla hareket edilmesi faydalı olur.

Etrafınızdakilere nazik olmak

Nazik olmak, günlük yaşantıda bir çok insanın gözden kaçırdığı bir durumdur. Beraberinde sabır, anlayış, sevgiyi de getiren naziklik, bir çok küçük sorunun çözülmesine yardımcıdır. Bu durumların gerçekten gerçekleşip gerçekleşmediğini anlamak için küçük denemelerle işe başlamak faydalı olabilir. Birinin size nazik davrandığında nasıl hissettiğini düşünerek hareket ettiğinizde, kişisel anlamda gelişiminize de katkı sağlamış olursunuz.

Her gün bir kişisel gelişim yazısı okumak

Okuyarak ve daha sonra uygulayarak öğreneceğiniz bilgiler, hayatınızda kalıcı değişikliklere yol açabilir. Her gün okuyacağınız bir kişisel gelişim yazısı, hem gündelik hayatınızın kolaylaşmasını hem de kişisel anlamda gelişmenize katkı sağlar. Bu yazılar kimi zaman makale niteliğinde yazılmış olabileceği gibi, konu hakkında uzman kişilerin yazdığı bloglar da olabilir.

Küçük kaçamaklar yapmak

Çalışma hayatı, okul hayatı derken bazen nefes alma ihtiyacı hissedilebilir. Bu durumlarda tıpkı benzini olmayan bir aracın çalışamayacağı mantığıyla, kısa bir ara vermek etkili olabilir. Her haftanın ufak bir kısmını kendine ayırmak, rahatlamak kısaca kendiniz şarj etmek, yapacağınız her faaliyet için faydalı olacaktır.


Kişisel gelişimle ilgili bir blog yazmak

Kendiniz için çalışırken, başkalarının gelişmesine ve ilerlemesine yardımcı olmak sizi daha başarılı bir hale getirebilir. Bu amaçla oluşturulacak bir blog, sürekli taze tutulması gerektiğinden sorumluluk bilincini arttırır. Blogda, kendi tecrübelerinizden bahsetmek, yol gösterici bir role sahip olmak hem sizin hem de takipçilerinizin gelişimi için faydalı olacaktır.

Zor insanlarla uğraşmayı öğrenmek

Günlük hayatta bir çok insanla haşır neşir olmak durumda kalınır. Kimileri size destek olabileceği gibi, kimileri de sizi zorlayarak kötü durumlara yol açabilir. Bu noktada yapılması gereken, bu insanların sizi neden zorladığını ciddi şekilde analiz edip, başa çıkmak için çeşitli yollar geliştirmektir. Bu yolları geliştirerek, karşınıza çıkabilecek çok daha büyük zorluklara karşı dirençli olmayı ve onlarla nasıl baş edebileceğiniz çözmeyi öğrenirsiniz.

Arkadaşlardan ders almak

Her insanın içinde farklı konularda potansiyeller bulunmaktadır. Bir çok insanla muhattap olmanın en güzel yanı, her birinin içinde bulundurduğu potansiyelden öğrenebileceğiniz şeylerdir. En yakın arkadaşınızın potansiyelini düşünün. Örneğin bu çok sabırlı olması olabilir. Onla birlikte geçireceğiniz zamanlarda, bu gibi bir özelliği nasıl barındırdığı ve sürdürdüğünü öğrenebilirsiniz. Bu da herkesin herkesten öğrenebileceği bir şeyler vardır, sözünü kanıtlayıcı bir durumdur.

Harekete geçmek

Bir şeyi öğrenmenin ve geliştirmenin en önemli basamağı harekete geçmektir. Bir şeyin sizin için ne anlama geldiğini düşünüp, ona göre bir plan çizmeniz gerekir. Önem ve aciliyet konuları, harekete geçmek için önemli kriterlerdir. Beklemek size hiç bir şey kazandırmayacağı için bir an önce harekete geçip, ne yapılması gerekiyorsa yapmanız gerekir.

Eksikliklerinizi kabul etmek

Herkesin eksik olduğu konular vardır. Bu noktada, nasılsa ben bu konuda eksiğim, hiçbir şey yapmamam en iyisi, şeklinde düşünmek yerine bu eksikliği nasıl olumlu bir hale getirebilirim ve onunla nası başa çıkabilirim sorularıyla harekete geçilmelidir. Bu sayede eksik yanlarınızı da geliştirerek, kişisel gelişiminizi için önemli adımlar atmış olacaksınız.

Geri Bildirim Beklemek

Herkesin sahip olduğu kör noktalar vardır. Bu kör noktalar, kendini geliştirme süreci için önemli noktalardır. Daha açık ve anlaşılır bir şekle getirmek için, yaptığınız her şeyde geri bildirim beklemek akıllıcadır. Bu yolla herhangi bir şeyi doğru bir şekilde yapmış olsanız dahi, daha geniş bir bakış açısına sahip olmak sizi daha da başarılı bir hale getirecektir. Bu geri bildirimi istediğiniz kişiler, kimi zaman aileniz kimi zaman arkadaşlarınız kimi zaman da iş ortamınızdan kişiler olabilir. Gerçekçi olarak yaklaşıldığında faydalı sonuçlar da beraberinde gelecektir.

Rekabet ortamı yaratmak


Rekabet, gelişme katetmek için en önemli faktörlerden biridir. Kendinize koyacağınız bir hedef ve bu hedef için bir örnek oluşturmak gerekli rekabet ortamını yaratabilir. Bunlar için kilo vermek, finansal faktörler, egzersiz örnek gösterilebilir. Etrafınızda bu gibi hedefleri başarmış insanlarla olmak, onlardan destek almak hem sizi hem de onları daha çok geliştirecektir.

Gelecekteki size mektup yazmak

Kendinizi 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz? Şu an olmak istediğiniz yerde misiniz? Nasıl bir insan olmak istiyorsunuz? Bu sorulara cevap veren bir mektupla, kendinize kendinizi anlatabilirsiniz. Öncelikle bir yıl sonrası için yazarak başlayabilirsiniz. Daha sonra beş yıllık ve belki daha uzun süreler için. Her açtığınız mektupta başarılarınızı, eksiklikleriniz görebileceğiniz için kişisel gelişim için oldukça etkili bir methottur.

Nefrete nefretle karşılık vermemek

Size nefret ile yaklaşan insanlara nefretle karşılık vermek oldukça kolaydır. Ama onlara sevgi ve hoşgörüyle yaklaşmak çok daha zorlayıcı bir yöntemdir. Yanlışları unutabilmek, insanlara sevgi göstermek hem içsel anlamda hem de etrafınıza karşı oldukça rahatlatıcı ve yüceltici olacağından, kişisel gelişim sürecinde her bireyin uygulaması gereken bir durumdur.

Satranç öğrenmek

Satranç,dama,sudoku gibi oyunlar; beyninizi rahatlatırken güçlendiren niteliklere sahiptir. Eğlenceli ve eğitici olmalarının yanı sıra analitik becerileri geliştirdiği için, başarıları kanıtlanmış bir çok birey tarafından önerilirler. Strateji geliştirmek, yeni yollar üretmek gibi becerileri destekleyerek, kişisel gelişimde önemli rol oynarlar.

İlham veren kişileri örnek almak

Hayran olduğunuz insanları ve onların özelliklerini düşünün. Daha sonra onları neden beğendiğinizle ilgili fikirler üretin. Bu insanlar, büyük çoğunlukla, sahip olmadığınız ama aslında gerçekten sahip olmak istediğiniz özellikleri taşır. Bu noktada yapmanız gereken, kendinizi bu özelliklere sahip olmak için nasıl geliştirebileceğinizi düşünmeniz ve harekete geçmenizdir.

Sosyalleşin ve Aşık Olun

Sosyalleşmek kişisel gelişiminiz açısından en önemli konulardan biri, sosyal bir ortamda hem çevrenizi genişleterek hem de yeni bilgiler öğrenerek kişisel gelişiminizi üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Aşk hayatınızda doğru bir partner de kişisel gelişiminize olumlu katkı verecektir. Tabii bu durumların tam tersi kötü arkadaş / kötü partner gibi durumların da sizi olumsuz etkileyeceğini unutmayın!

Alıntı
 
Alt 17 Mayıs 2021, 22:33   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

TV izlemeyi bırakmak

Telefon zaten TV yerini aldı onu bıraksak da telefon var.

________________

~ E & B ~
 
Alt 17 Mayıs 2021, 22:44   #3
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Birçok İletişim Haber Kaynaklarından Vazgeçtik Telefonlar Sayesinde

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:52.