IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim (https://www.ircrehberi.net/ozel-egitim-rehabilitasyon-ve-kisisel-gelisim/)
-   -   Kitap okumanın ruh sağlığı üzerindeki etkisi.. (https://www.ircrehberi.net/ozel-egitim-rehabilitasyon-ve-kisisel-gelisim/126231-kitap-okumanin-ruh-sagligi-uzerindeki-etkisi.html)

MarjinaL 19 Eylül 2022 14:23

Kitap okumanın ruh sağlığı üzerindeki etkisi..
 
Uzman Psikolog Kübra Bozkurt, düzenli kitap okumanın insanın ruh sağlığı üzerinde olumlu etki ettiğini söyledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kitap okumanın ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkileriyle alakalı birçok araştırma yapıldığını, kitap okumak, kurgu olsun veya olmasın, kişinin psikolojik sorunlarıyla, kaygısıyla daha iyi baş etmesine, bakış açısının değişmesine, empati becerisinin artmasına fayda sağladığını ifade eden Uzm. Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, fizyolojik açıdan bedensel duyumlarda sakinleştirici etkisi olduğunu söyledi.

DHA'da yer alan habere göre, Kübra Bozkurt'un kitap okumak üzerine görüşleri şöyle...

"Kişisel gelişim kitaplarını araştırıp okunmalı"
“Stresin etkisiyle hızlanmış kalp atışları normale döner, uyku kaliteniz artar, kendinizi daha dingin hissedersiniz. Bu nedenle de ihtiyacınıza yönelik doğru kitabı seçmek önemlidir. Dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Popülist kültürün etkisiyle, bilgi temeli sağlam olmayan roman-kişisel gelişim tarzı yazılan kitaplara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu kitaplar araştırılmadan alınıp okunulduğunda hastalarımızda gerilemeye neden olabiliyor.


Ruh sağlığı için aktiviteler
Kitap okumak, film izlemek, tiyatroya gitmek ruh sağlığımızı korumak adına yaptığımız aktiviteler değil sadece, aynı zamanda tedavinin bir parçası olarak kullanılıyor. Narsist kişilik bozukluğu hakkında bir tiyatro eseri izlemek, depresyonuyla baş etmeye çalışan bir kadının hikayesini okumak, şizofreni hastasının rehabilitasyon süreciyle alakalı bir film izlemek bize yeni bakış açıları, yeni baş etme yöntemleri sunar. İhtiyacınız olan yayınları dikkatli seçmek, kısa bir ön araştırma yapmak veya psikoloğunuzla bu konuyu tartışmak doğru kaynağa ulaşmanızı sağlayacaktır.”

(Alıntı)

Zeytin 19 Eylül 2022 14:28

Kesinlikle katışıyorum...
Kişisel gelişimin temel taşıdır, kitap okumak. İnsanın ufku, kelime haznesi gelişir eh biraz da kendine pay çıkarıp kendindeki eksikliklerin farkına varmasını da sağlar diyebiliriz.

Never Give Up 27 Ekim 2022 22:58

Pozitif ve daha değerli hissettiriyor.

ConteS 27 Ekim 2022 23:44

Daha geniş çaplı düşünmemizi sağlıyor..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi