IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By eLfida


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2020, 11:55   #1
Ponçik hanım
eLfida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart PlayStation 5'in teknik özellikleri doğrulandı!

Sony'nin yeni konsolu olan PlayStation 5 merakla bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Xbox Series X'in teknik özellikleri açıklanmış ve ne kadar güçlü olacağını öğrenmiştik. Bugüne kadar PlayStation 5 hakkında yapılan açıklamalar her zaman üstü kapalı bir şekilde yapılmıştı. Şimdi ise GameSpot tarafından PlayStation 5 ile ilgili bilgiler açıklandı.

PlayStation 5'in teknik özellikleri doğrulandı!
GameStop'un internet sitesinde yer alanlara göre PlayStation 5, Xbox Series X'in arkasında kalmayacak. Hali hazırda kullandığımız en güçlü PlayStation olan PS 4 Pro, Xbox One X'ten kağıt üzerinde güçsüz olsa da Sony cephesinin piyasaya sunduğu oyunlar sayesinde, PS4 daha fazla satmayı başardı

PlayStation 5'in teknik özellikleri doğrulandı!
PlayStation 5 ve Xbox Series X arasında da benzer senaryolar olacak mı bilemiyoruz, fakat teknik özellikleri bakımından birbirlerine yakın olacakları kesin
GameStop tarafından açıklanan özelliklere göre PlayStation 5 8K TV desteğine, 8 çekirdekli AMD işlemciye, 3D ses teknolojisine, özel SSD depolamaya, PS4 ve PSVR için geriye dönük uyumluluğa ve ışın izleme yani Ray Traycing desteğine sahip olacak.
PlayStation 5'in teknik özellikleri doğrulandı!

Başka bir sızıntıya göre ise PlayStation 5'in ekran kartı 9.2 TFlops güce sahip olacak. Bu rakam Xbox Series X'te 12 TFlops olarak açıklandı.
PlayStation 5 için yapay zeka patenti alındı!
Her geçen gün hakkında yeni bir haber çıkan PlayStation 5 ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Sony'nin yeni aldığı patent, oyunculara yapay zeka destekli oyun içi yardım özelliği sunacağını gösterdi.
Patentin başlığında yazan "Oyun içi kaynak yardım platformu" isimli özellik, oyuncuların oyun oynadıkları sırada zorlandıkları yerlerde onlara yardım edecek.

Ortaya çıkan patent görsellerinde yeni özelliğin nasıl çalışacağı hakkında bazı bilgiler elde edilebiliyor. Ortaya çıkanlara göre, zorlu bir düşmanla karşı karşıya kaldığınızda PlayStation, diğer oyuncuların bu düşmana karşı neler yaptıklarını ve ne şekilde kazandıkları hakkında ipuçları veriyor.
Tabi bu durum biraz hile yapmaya da giriyor olabilir. Zorluklarıyla meşhur olan oyunların boss savaşlarında nasıl geçileceğini kendimiz keşfetmek yerine, ipucu almak oyunun zevkini düşürebilecek bir durum. Tabii Sony bu özelliği sürekli açık yapmayacak. Kullanıcılar istedikleri zaman kullanabilecekler.

PlayStation 5'in teknik özellikleri doğrulandı!
Şu anda PlayStation 4 üzerinde çekilen oyun içi görüntüler, biraz elden geçirildi ve bu sayede daha gerçekçi görüntüler elde edildi. Yani yeni nesil konsolların grafik performansına yaklaştırıldı da diyebiliriz. Ortaya çıkan sonuçlarda hangi resmin gerçek olduğunu anlayamıyorsunuz.
Lexus tarafından yapılan açıklamada,"Oyunlardaki grafikler daha da gerçekçi hale gelmeye başladı ve Lexus, oyun içi görüntülerin gerçek hayattaki bir fotoğrafla karıştırılabileceği teorisini test etmeye karar verdi. Fotoğrafçı Jayson Fong, oturma odasındaki bir oyun konsolundan görüntüler alarak, Londra'daki çeşitli bölgelerde Sonic Red LC 500'ün Gran Turismo sahnelerini yeniden canlandırma sürecini başlattı."
PlayStation 5'in teknik özellikleri doğrulandı!

Kaynak ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
Alt 07 Mart 2020, 23:23   #2
Standart

Xbox tokatlar sessiz kalıyor Ps5 ama teknik özellikler xbox daha iyi :)

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:15.