IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Oyun Dünyasından Son Haberler Oyunlarlar ile alakalı tüm haberlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2022, 11:40   #1
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı
Koray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow FIFA, EA ile ipleri kopardı

FIFA, EA ile ipleri kopardı

Geçtiğimiz yıl Konami’nin, efsaneleşmiş PES serisinde isim ve strateji değişikliğine gitmesiyle bir devir sona ermişti. PES, artık FIFA ile yarışmaktan ziyade oynaması ücretsiz bir online oyun formatına büründü ve eFootball adını aldı. Böylece FIFA’nın yükü hafiflemişti ve oyunu geliştiren Electronic Arts, FIFA’nın isim hakkını bırakacak cesareti bulmuştu. Bu gelişmelerin ardından bu hafta nihayet EA’in kullanacağı yeni isim belli olmuştu. Son gelen bilgilere göre FIFA yetkilileri karşı bir saldırı yaparak FIFA 24 için yeni planlarını devreye sokacak.

FIFA 24, başka bir geliştiriciden gelecek

Bugüne kadar EA Sports, geliştirdiği futbol oyunu için FIFA’nın isim haklarını kullanıyordu. Uzun yıllardır süren isim anlaşması EA tarafından bozuldu. FIFA 23, yine EA’in elinden çıkacak ve sonrasında ise EA Sports FC ismiyle devam edecek. Şu ana kadar, FIFA adının artık bir oyun olarak anılmayacağı sanılıyordu. Ancak FIFA Başkanı’nın verdiği röportaj, FIFA’nın EA’den bağımsız şekilde devam edeceğini ortaya koyuyor:


Oyun ve e-spor sektörü rakipsiz bir büyüme ve çeşitlenme yolunda. FIFA’nın stratejisi, gelecekteki tüm seçeneklerden en iyi şekilde yararlanabilmemizi ve oyuncular, hayranlar, üye dernekler ve ortaklar için geniş bir ürün ve fırsat yelpazesi sağlamamızı sağlamaktır.
– Gianni Infantino


FIFA, EA ile ipleri kopardı

FIFA’nın, oyunun geliştirilmesi için hangi geliştiriciyle çalışacağı da merak konusu. Sıfırdan bir oyun geliştirileceği için, EA Sports FC’ye dişli bir rakibin doğacağını öngörebiliriz. Bu dişli rakibin adı FIFA 24 olacak ve sıfırdan geliştiriliyor oluşu; karşımıza ya farklı bir oyun, ya da eFootball gibi bir fiyasko getirecek.

Kaynak ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:21.