IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Oyun Dünyasından Son Haberler Oyunlarlar ile alakalı tüm haberlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2022, 12:45   #1
Standart Lost ARK 8 Şubat Tarihinde Yayınlandı

Amazon'un yayıncılığını yaptığı MMO türündeki yeni oyun Lost Ark, oyun dünyasının yeni gündemi konumunda. Dün Amerika ve Avrupa'da yayınlanan oyun anlık 500.000 oyuncuyu geçti.

Geliştiricliğini Smilegate RPG'nin yaptığı Lost Ark, dün Amerika ve Avrupa'da yayınlandı. Yayınlanmasıyla da popülerliğinin sinyalini verdi.

Lost Ark dün Amerika ve Avrupa'da Steam üzerinden yayınlandı. Yayınlanmasıyla birlikte de Steam'de eş zamanlı olarak 500.000 oyuncuya ulaştı. Aynı sırada Twitch üzerinde ise 1,2 Milyon kişi tarafından izlendi. MMO türündeki oyun aslında geçtiğimiz yıllarda Kore'de yayınlanmıştı ki zaten oyun bir Kore oyunu. Şimdi ise Amazon, oyunun Batı'daki yayıncılığını üstleniyor.

Lost Ark daha ilk günden yakaladığı oyuncu sayısıyla kesinlikle önümüzdeki birkaç haftanın en popüleri olma konusunda büyük aday. Oyunun şu anda sadece ön sipariş verenler için çıkış yaptığını da hatırlatalım. Oyun, 11 Şubat'ta tüm kullanıcılar için ücretsiz olarak erişime açılacak. Ücretsiz olarak erişime açılmasıyla da büyük bir ihtimalle Steam'in eş zamanlı en çok oyuncuya sahip oyunlarından biri haline gelecek. Amazon'un hem geliştiriciliğini hem de yayıncılığını yaptığı New World de bu tarz bir başarı yakalamıştı.

Ancak bu oyun da aynı New World gibi bazı sunucu sorunlarıyla çıkış yaptı. Umuyoruz ki bu sorunlar 11 Şubat'a kadar düzelir çünkü o gün oyuna ciddi bir talep oluşacak.

Öncelikle oyun hakkında genel bir anlayışa sahip olmanız için oyun hakkında birkaç genel bilgi paylaşalım.

Oyunda maksimum karakter seviyesi 50. Hesap seviyenizi arttırırken birkaç alt karakter kasabilirsiniz. Oyunda iki farklı seviye bulunmakta.
Oyunda 10 seviye ve birkaç açılmış yetenek ile başlıyorsunuz.
Üzerinde mavi ok olan eşyalarınızı geliştirmeyi ve sarı ok olan macera eşyalarınızı almayı unutmayın. Ayrıca ana göreve odaklanmanız iyi olur.
Oyunda Tripod ismi verilen bir hızlı seyahat sistemi bulunuyor ve küçük bir miktar gümüş ile aynı kıtadaki belirli iki nokta arasında seyahat edebiliyorsunuz.
Şehirdeki ana merkezde bulunan görevi tamamlayarak ücretsiz bir evcil hayvan kazanabilirsiniz. Bu görevi tamamlamayı unutmayın.
Oyunda herhangi bir ücret ödemeden yeteneklerinizi sıfırlayabiliyorsunuz. Bu da farklı buildleri denemeyi kolaylaştırıyor.
Oyunda karakter yaratma aşamasında 5 farklı sınıf ve birçok alt sınıf ile karşılaşacaksınız. Tüm sınıflar şu şekilde;

Warrior: Türdeki klasik tank, yakın saldırı dövüşçü sınıfı. Berserker alt sınıfı yüksek hasar, paladin sınıfı ağır, agresif destek ve Gunlancer oyundaki en tank sınıf özelliğinde.
Martial Artist: Bu yakın dövüşçü sınıfı yüksek mobiliteye ve hasara sahip. Bu karakterler için erkek/kadın seçeneği bulunuyor. Birbirinden çok net farkları olmayan Striker, Wardancer, Scrapper ve Soulfist isimli 4 alt sınıfa ayrılmakta.
Gunner: Çok yüksek hasara sahip olan menzilli sınıf. Artillerist daha çok roketler ateşlerken, sharpshooter oklarla, deadeye çift silaha ateş ediyor.
Mage: Yüksek hasara sahip olan ve elementleri kullanabilen Summoner ve oyundaki ana destek karakteri olan Bard alt sınıflarına sahip.
Assassin: İki alt sınıfa ayrılmakta. Deathblade ve Shadowhunter sınıfları hızlı, yüksek hasar veren özelliklere sahip.

Lost ark içerisinde seviye atlamak oldukça önemli. Oyunun büyük bir kısmı oyun sonundaki günlük görevler, raidler ve PVP içeriği çevresinde geçiyor. Bu sebeple bu kısma bir an önce ulaşmak önemli. Seviye atlarken kullanabileceğiniz birkaç tavsiye şu şekilde.

En hızlı şekilde 50 seviyeye ulaşmak istiyorsanız yan görevleri, gizli zindanları boş verip ana göreve odaklanmalısınız.
Ana görevi tamamlamanız ve 50 seviyeye ulaşmanız hızınıza bağlı olarak 15-20 saat sürmekte.
Herhangi bir sınıfla tek başınıza birçok seviye atlama içeriğini gerçekleştirebilirsiniz.
Yüksek mobiliteye sahip bir sınıf seçerek bölgeler arası seyahat etmeyi hızlandırabilirsiniz.
Bir bineğiniz olacak ancak zindanlar gibi alanlarda kullanılmıyor.
Adventurer’s Tome kısmına dikkat etmeyi unutmayın. Hesap ödülleri buradan alınabiliyor.
Zindanlar ana görev boyunca karşınıza çıkıyorlar. Tek başınıza normal ya da zor seviyede bitirebilirsiniz. Zor seviye biraz daha iyi ödül verir ancak eşya seviyeniz bu kısımda önemli olduğundan zor ayarda bitirmenin çokta gereği yok.

Zindanları normal ayarda bitirerek seviye atlamayı hızlandırın.
Zindanları tek başınıza ya da arkadaşlarınız ile birlikte tamamlayabilirsiniz.
Zindan içerisinde binek kullanamıyorsunuz ancak bazı canavarları atlayabilirsiniz.
Birçok zindan en sonunda büyük bir boss içerir. Tek başınıza kesebilirsiniz.
Parşömenler ile yerlerini bulabildiğiniz gizli zindanlar da mevcut.
Oyunda 27 seviyeye ulaştığınız anda oyuncular arası savaşlara katılabilirsiniz. PVP sistemi oyundaki içeriğin büyük bir kısmını oluşturmakta. 3v3 dereceli ya da 1v1 gibi farklı modlar bulunuyor. Tüm zırhlar eşitlenerek dengelenme sağlanıyor. Farklı sınıflar PVP ve PVE içerisinde farklı avantajlara sahip. Oyun sonunda keyfinize göre ister PVP ister PVE yapabilirsiniz.

Alıntıdır.

Konu Keanu tarafından (10 Şubat 2022 Saat 13:28 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 10 Şubat 2022, 12:47   #2
"The One"
Keanu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Beta'sında bulundum. Fazlasıyla başarılı ve alışılmış mmorpg'nin dışında bir stili var.

Tavsiye ediyorum.

________________

What I have done, cannot be undone.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:39.