IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Otomobil Haberleri Otomobil Dünyası

5Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sterben
  • 1 Post By CaNeRR
  • 1 Post By PeLin
  • 1 Post By TheMountain
  • 1 Post By Lyra


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2021, 21:25   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Yeni Porsche Macan

Yeni Macan, Türkiye’de eski F1 pilotu ve Porsche marka elçisi Mark Webber’in de katıldığı bir etkinlikte tanıtıldı. Yeni Macan, bir önceki nesline göre daha üstün performans ve daha keskin hatlarla geldi.


Yeni Porsche Macan
Porsche’nin Türkiye’de en çok satan SUV modeli Macan’ın tanıtımını eski Formula 1 pilotu ve Porsche Marka Elçisi Mark Webber'in katılımıyla gerçekleştirdi.

Yeni Porsche Macan
Artık SUV modellerin hayatın bir parçası olduğunu belirten Mark Webber Yeni Macan hakkında, "Macan tamamen 911 DNA’sını taşıyor. 911 iki koltuklu bir ikon iken Macan ise yeni bir yaşam tarzına hitap eden bir aile otomobili. Ben, eşim, annem ve babam, hepimiz Cayenne kullanıyoruz. Porsche markası için Cayenne büyük bir adımdı, Macan modeli ile bu başarıyı devam ettiriyor. Aktarma organları, yol tutuşu, motor teknolojisi ile 911 ruhunu bir SUV modeline geçirmek büyük bir başarı” dedi.

Yeni Porsche Macan
DAHA KESKİN DIŞ HATLAR

Yeni Macan’ın dış tasarımı daha keskin hatlara sahip. Gövde renginde yeniden tasarlanmış ön kısım ile Macan’ın genişliğine vurgu yapılarak aracın yoldayken daha da görkemli görünmesi sağlıyor. Yeni GTS modelinde burun kısmı siyahla kaplanırken, arka bölüm, bir difüzörle daha kıvrımlı bir görünüme kavuşmuş.


Yeni Porsche Macan
Porsche Dinamik Aydınlatma Sistemi (Porsche Dynamic Light System (PDLS)) ile LED farlar ve Sport Design dış aynalar artık tüm modellerde standart olarak sunuluyor.


Yeni Porsche Macan
3 FARKLI DONANIM SEÇENEĞİ

Yeni Macan Türkiye’de Macan, Macan S ve Macan GTS olmak üzere 3 farklı versiyon ile satışa sunuluyor. Macan’ın giriş modeli 195 kW’lık (265PS) güce sahip yeni geliştirilmiş, turbo beslemeli 4 silindirli motora sahip. Bu yeni motor, 0'dan 100 km/sa hıza 6,2 saniyede gerçekleştiriyor ve 232 km/sa’lik maksimum hıza ulaşıyor.


Yeni Porsche Macan
Macan S versiyonu ise 280 kW (380 PS) güç üreten 2.9 litrelik V6 çift turbo motora sahip. Otomobil sıfırdan 100 km/sa hıza 4,6 saniye çıkabiliyor. Azami hızı ise 259 km.

Yeni Porsche Macan
Model ailesinin en performanlı versiyonu olan Macan GTS, 2.9 litrelik V6 çift turbo motora sahip ve 324 kW’lık (440 PS) güç üretiyor. Sport Chrono paketi ile 272 km/s’lik azami hıza ulaşabilirken, 0-100 km/sa hıza ise 4,3 saniyede çıkıyor.
Tüm motorlar yedi vitesli Porsche çift kavramalı şanzımana (PDK) ve Porsche aktif dört tekerlekten çekiş sistemine (Porsche Traction Management - PTM) sahip.


Yeni Porsche Macan
DİJİTALLEŞEN İÇ TASARIM

Yeni Porsche Macan’ın iç tasarımında düğmeler artık yerini dokunmatik yüzeylere bırakmış. Açık biçimde düzenlenmiş kontrol modülünün ortasında yeni ve daha kısa olan vites bulunuyor. Gösterge panelinin üstünde bulunan analog saat de artık standart ekipman.

Macan, Porsche Communication Management’ın (Porsche İletişim Yönetimi) 10.9 inçlik full HD dokunmatik ekranından veya ses komutlarıyla kontrol edilebilen birçok çevrimiçi işlevi standart donanım olarak sunuyor.



Yeni Porsche Macan
Porsche Macan, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa ve Mersin’deki Doğuş Otomotiv Porsche Merkezleri’nde 1.673.000 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.


Yeni Porsche Macan
Etkinlikte soruları yanıtlayan Webber, elektrikli ve otonom sürüş hakkında düşüncelerini de açıkladı. Gelecekte bu teknolojilerin kaçınılmaz olduğunu belirten Webber, "Elektrik ve otonom sürüş hızla ilerleyen ve birçok kullanıcı tarafından istenen bir teknoloji. Bu teknolojiler hayatımızın bir parçası olarak sürekli güncellenecektir. Ben de elektrikli araçlardan keyif alıyorum kullanırken ama hala motor sesi ve benim kontrolümde olan araçlar her zaman daha çok ilgimi çekiyor olacak" dedi.

Yeni Porsche Macan

Yeni Porsche Macan
Model ailesinin en performanlı versiyonu olan Macan GTS, 2.9 litrelik V6 çift turbo motora sahip ve 324 kW’lık (440 PS) güç üretiyor. Sport Chrono paketi ile 272 km/sa’lik azami hıza ulaşabilirken, 0-100 km/sa hıza ise 4,3 saniyede çıkıyor.

Alıntıdır.


 
Alt 08 Ekim 2021, 21:34   #2
MaviRuhluAdam
CaNeRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Lanet Olasi. . .

 
Alt 08 Ekim 2021, 21:38   #3
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Keske benim olsa

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 
Alt 08 Ekim 2021, 21:41   #4
Standart

Suv sevmiyorum ya

________________

Un coeur en hiver
 
Alt 08 Ekim 2021, 22:17   #5
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Beğenmedim ;d sksjskz

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:51.