IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Otomobil Haberleri Otomobil Dünyası

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sterben


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2021, 10:40   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Exclamation Mercedes-Benz Araç Teslimatlarını Geciktirebilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan çip krizi Mercedes-Benz'i de vurdu. Alman otomotiv devi, araç teslimatlarının bir yılı aşkın bir süre gecikebileceğini açıkladı.
Küresel çapta yaşanan çip krizi otomotiv endüstrisinin üretim ayağını ciddi biçimde etkilemeye devam ediyor. 2021'in ilk ayları itibarıyla otomobil üreticileri bu durumun etkilerini hissetmeye başlarken Toyota gibi bazı üreticiler ABD, Kanada, Meksika ve diğer bazı ülkelerde üretimlere ara vermek zorunda kaldı.
Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine göre bu durumdan etkilenen son üretici ise Mercedes-Benz oldu. Alman otomotiv devinin müşterilerinin araçları için neredeyse bir yıldan fazla bir süre beklemek zorunda kalabileceği ortaya çıktı.
'Mercedes-Benz araçlarına talep çok yüksek'

Mercedes-Benz Araç Teslimatlarını Geciktirebilir
Reuters'ın haberine göre, bu durum Daimler CEO'su Ola Kallenius tarafından doğrulandı. Kallenius, FAZ'e verdiği röportajda durumu şöyle özetledi: "Mercedes-Benz tarafında talep inanılmaz yüksek ancak çok ciddi sınırlamalarla da karşı karşıyayız. Bazı modeller için bekleme süresi istediğimizden de uzun; bazı durumlarda süre bir yılı aşabiliyor."
Kallenius, röportajda konuyla ilgili daha önce bildirilenlere de yeniden değindi. Mercedes ve BMW'ye göre küresel çip sıkıntısı, koronavirüs pandemisinin altında yatan bir etki olarak 2023'e kadar ortadan kalkmayabilir, ancak araç üretimi üzerindeki etkisi önümüzdeki yıl daha hafif olacak.
Alıntıdır.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:21.