IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Otomobil Haberleri Otomobil Dünyası

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2021, 20:29   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool 2021 Model Ford Edge SUV

Amerikan otomotiv devinin popüler SUV modeli olan Edge, yüksek kaliteli malzeme ve teknoloji kullanımından dolayı Ford’u seven kullanıcıların gözdesi sayılır. Ford Edge, iç mekanda 12,1 inç boyutundaki bir bilgi-eğlence ekranı ve beraberinde gelen yeni nesil teknolojilerle ülkemizde satışta olmasa da Ford ailesinin sevilen modellerinden biri olarak ABD’de ve Avrupa’da yerini aldı.
Dünya otomotiv sektörünün dev isimlerinden biri olan Ford’un yeni nesil SUV modeli olan Edge, hem dış tasarımda hem de iç mekanda yeni neslin kurallarına uyan bir tasarımla sahneye çıktı. Hem agresif hem de oturaklı bir yapıya sahip olan Ford Edge, markanın geniş Sedan modeli Mondeo’nun ön farlarını andıran bir far yapısına sahip.
Ford Edge, SE, SEL, ST-Line, Titanium ve ST olmak üzere 5 farklı donanım paketiyle kullanıcıları karşılıyor. ST ve Titanium donanımlarında hem dışta hem de içte kayda değer değişiklikler sunan Ford Edge, birçok kişiselleştirme unsurunu da ek olarak sunuyor.
Tasarım:

Dış tasarım: 9 farklı renk seçeği ile desteklenen agresif çizgiler

2021 Model Ford Edge SUV


Tüm donanım paketlerinde büyük bir ön ızgarayla güçlü bir görüntü sunan Ford Edge, hem agresif hem de yumuşak çizgilerle harmanlanan bir tasarıma sahip. Tamamen LED gündüz farlarıyla bu güçlü profili öne çıkaran Edge, arka kısımda ise iki far arasındaki siyah şeritte Ford logosunu ve model adını barındırıyor.
Toplamda 9 farklı gövde rengine ve 2 adet iç tasarım rengine sahip geniş bir yelpazeye sahip olan Ford Edge’in Desert Gold adlı rengine sahip olabilmek için kullanıcıların Titanium donanım paketine sahip bir araç satın almaları gerekiyor. Ford, Edge modeli için jant tasarım anlamında ise yalnızca 3 farklı jant tipi sunuyor.
İç tasarım: Klasik Ford konsolunda yer alan geniş tablet ekranı

2021 Model Ford Edge SUV


Ford Edge, iç mekanda orta konsolun büyük bir kısmını kaplayan bir bilgi-eğlence ekranıyla dikkat çekiyor. 12,1 inç boyutundaki bu bilgi-eğlence ekranı, Ford Edge’deki birçok teknolojinin kullanımını özelleştirmeye yardımcı oluyor. Toplamda 6 tip koltuk kumaşı tasarımına sahip olan Edge, klima menfezlerinin tasarımında diğer Ford modellerindeki çizgiye sadık kalmış.
Ford, şanzıman ayarlamaları için geçtiğimiz yıl görmeye başladığımız çevirmeli yapıdaki kontrolcüyü Edge modelinde kullanmayı tercih ediyor. Tüm bunlara ek olarak Ford Edge, iç mekanı özelleştirmek isteyen kullanıcılar için birçok farklı opsiyonu da beraberinde getiriyor.
Güvenlik:

Kör nokta uyarı sistemi:

2021 Model Ford Edge SUV


360 derece sisteminde kullanılan kameralar yardımıyla kullanıcının göremediği noktaları onun için tarayan Edge, şerit değiştirme ve manevra yapma durumlarında kullanıcının yöneldiği noktada herhangi bir araç veya yaya varsa direksiyonun kontrolünü ele alıyor. Ford Edge, bu müdahaleden önce kullanıcıya sesli ve görsel bildirim göndermeyi de ihmal etmiyor.
Şerit takip asistanı:

2021 Model Ford Edge SUV


Ford, Edge’in ön camına gizlediği bir kamera ile yolu aktif olarak izleyen bir teknolojiyi destekliyor. Bu kameranın elde ettiği verilerle ise otomobil şeritte tutuluyor ve bazı durumlarda direksiyona anlık olarak müdahale ediyor. Bahsi geçen bu kameranın Edge’deki diğer güvenlik sistemlerinde de aktif bir rolü olduğunu söylemek mümkün.
Aktif acil frenleme sistemi:

2021 Model Ford Edge SUV


Ford, Edge kullanıcılarının trafikteki üçüncü gözü olacak bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji, sürüş esnasında beklenmedik şekilde aracın karşısına çıkan yayaları ve araçları algılayıp sürücüye geri bildirim gönderiyor. Bu geri bildirim sonucunda sürücüden bir reaksiyon alınamaması durumunda ise Edge’in kontrolü o an için frenleme sisteminin eline geçiyor.
Geri görüş kamerası:

2021 Model Ford Edge SUV


Ford Edge, kullanıcının geriye doğru yaptığı manevralarda ve park ederken yanlarında olan bu kamerayla daha güvenli bir sürüş vaad ediyor. Otomobil kullanıcılarının bir bölümü geri görüş kameralarını neredeyse hiç kullanmıyor olsa da gelişmiş teknolojilerle birlikte bu kameralar hayat kurtarıcı olabiliyorlar.
Konfor:

Ford+Alexa:

2021 Model Ford Edge SUV


Ticaret devi Amazon’un geliştirmiş olduğu yapay zekaya sahip sesli asistan Alexa ile bir ortaklık içinde olan Ford, bu iş birliğinden yola çıkarak Edge modelinde gelişmiş bir sesli asistan teknolojisi sunuyor. Alexa sayesinde Edge’in içindeyken evinizdeki akıllı cihazları kontrol edebilir hatta Amazon’dan alışveriş bile yapabilirsiniz.
Panoramik cam tavan:

2021 Model Ford Edge SUV


Neredeyse tavan kısmının tamamını kaplayan bir panoramik cam tavana sahip olan Ford Edge, iç mekanda ferah bir ortam sağlarken dışarıdan da çekici bir görüntü elde ediyor. Kullanıcılar panoramik cam tavanı tek tuşla tamamen açıp kapatabiliyorlar ve diledikleri konumda sabitleyebiliyorlar.
Kablosuz şarj alanı:

2021 Model Ford Edge SUV


Ford Edge, iç mekandaki konforu artırmak ve kullanıcılara daha fazla erişilebilirlik sağlamak için orta konsolda bir kablosuz şarj alanı konumlandırıyor. Bu alan, kablosuz şarj destekli olan akıllı telefonları başka hiçbir işleme gerek kalmadan şarj edebiliyor. Böylelikle orta konsoldaki kablo kirliliği engellenmiş oluyor.
Ford Edge donanım paketleri:

2021 Model Ford Edge SUV
  • Edge SE
  • Edge SEL
  • Edge ST-Line
  • Edge Titanium
  • Edge ST
Ford Edge, toplamda 5 donanım paketiyle kullanıcıları karşılıyor. SE, SEL, ST-Line, Titanium ve ST adlı donanım paketlerinden Titanium ve ST’de kullanıcılara bambaşka bir Edge sunan Ford, Titanium’da özel bir renk ve gelişmiş konfor unsurları vaad ediyor.
Ford Edge, konfordan tasarruf ederek daha agresif bir görüntü tercih etmek isteyecek kullanıcılar için 21 inç boyutundaki jantları opsiyon olarak sunuyor. Edge’in ST donanımında 20 inç boyutundaki jantların standart olarak kullanıcılara sunulduğunu belirtmekte fayda var.
Ford Edge performansı, motorları ve yakıt tüketimi:

Ford, Edge modeli için 2 farklı motor türü sunuyor. Tüm donanım seçeneklerinde otomatik şanzımanla karşımıza çıkan Edge, 2 motor türünde de dizel opsiyonu sunmuyor. Gelin Ford Edge’in motor türlerine ve bu motorların yakıt tüketimine birlikte göz atalım.
2,0L Turbo Benzinli (250 HP):

2021 Model Ford Edge SUV
  • Ortalama (lt/100 km): 9,8
  • Şehir içi (lt/100 km): 11,2
  • Şehir dışı (lt/100 km): 8,1
2,7L Turbo Benzinli (335 HP):

2021 Model Ford Edge SUV
  • Ortalama (lt/100 km): 11,2
  • Şehir içi (lt/100 km): 12,3
  • Şehir dışı (lt/100 km): 9,4
2021 Ford Edge SUV fiyatı:

2021 Model Ford Edge SUV


Ford Türkiye, Edge SUV modelinin Türkiye’de satılacağına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Bu bağlamda modelin satış fiyatıyla ilgili de herhangi bir liste paylaşılmış değil. ABD’de 31.250 dolar fiyat etiketiyle satışta olan Ford Edge SUV’nin Türkiye pazarına girmesi durumunda yazımızı fiyat listesiyle birlikte güncelleyeceğiz.
Alıntıdır.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:40.