IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Otomobil Haberleri Otomobil Dünyası

 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2023, 01:21   #1
Standart Tesla dördüncü çeyrekte yine rekor kırdı

Tesla dördüncü çeyrekte yine rekor kırdı

Yine de şirket Tesla çarşamba günkü 2022 4. Çeyrek kazanç çağrısı sırasında yaklaşık 440.000 araç üretmeyi başardığını ve bunların 405.000'den fazlasını teslim ettiğini ( yıldan yıla sırasıyla %47 ve %40 artışla) duyurdu. Bunların her ikisi de, 1.31 milyonluk tam yıl teslimatları gibi Tesla için yeni rekorlar anlamına geliyor. Şirketin yıllık karı 12,6 milyar doları buldu.

Tesla CEO'su Elon Musk görüşme sırasında “Bunlar 2022'nin zorunlu kapatmalar, çok yüksek faiz oranları ve birçok teslimat zorluğu nedeniyle inanılmaz derecede zorlu bir yıl olmasına rağmen gerçekleşti" dedi. "Tüm bu rekorların büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtmekte fayda var. Bunu başardıkları için ekip övgüleri hakediyor.”

2022'nin son çeyreği, Musk'ın ekim ayı sonunda Twitter'ı satın almasının tamamlanmasının ardından elektrikli otomobil üreticisi için özellikle zordu. Milyarder dikkatini EV şirketi, uzay gemisi şirketi ve yeni sosyal medya platformu arasında bölmeye çalışırken, otomobil üreticisinin o yıl piyasa değerinde yaklaşık 620 milyar dolar kaybetmiş olmasına öfkelenen Tesla hissedarları da isyan etti.

Tesla dördüncü çeyrekte yine rekor kırdı
Musk'ın Twitter'daki maskaralıkları, satın almayı finanse etmek için Tesla hissesini satmasıyla birleştiğinde, EV şirketinin hisse senedinin düşmesine neden oldu ve bu hisse senetlerinde 20.500 dolara varan ciddi düşüşlere neden oldu. Bu da, Çin'deki müşterilerin, araçlarını daha yüksek bir fiyata satın aldıkları için kızmalarına ve tazminat talep etmek için Tesla showroom'larına baskın yapmasına neden oldu.

Musk "üretim hızının devam edip etmeyeceğini söylemek zor," diye devam etti. "Siparişler fazla ve aslında bu sebeple de Model Y fiyatını biraz yükselttik. Otomotiv pazarında bir bütün olarak muhtemelen bir daralma olmasına rağmen talebin daha da artacağını düşünüyoruz."

Şirket yaptığı açıklamada, "Yakın vadede maliyet azaltma yol haritamızı hızlandırıyoruz ve daha yüksek üretim oranlarına doğru ilerliyoruz. Her senaryoda, kısa vadeli belirsizliğe hazırız ve uzun vadeli otonomi, elektrifikasyon ve enerji çözümlerine odaklanıyoruz.” dedi.

Türbülansa rağmen Tesla, bölgesel üretim kapasitelerini genişletmeye devam ediyor. Ocak ayında şirket uzun zamandır beklenen, defalarca ertelenen yarı elektrikli 18 tekerlekli aracı üretecek olan iki yeni fabrikaya 3,6 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Şirket, bu yıl toplamda 1,8 milyon araç üretmeyi hedefliyor.


Alıntı:
ALINTI
 
Alt 29 Ocak 2023, 08:53   #2
Standart

Başarılılar

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:29.