IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Okul Öncesi Eğitim ve Öğretim Okul öncesi eğitim ve öğretime dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2022, 16:51   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çocukların hayat başarısını artırmak için neler yapabiliriz?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Başarı, bir çocuk için sadece akademik bilgilerden ibaret değildir. Çocuğun hayata karşı, ilişkilere karşı açık olması çok önemlidir. Çocuğunuzu gün içinde kurduğunuz böylesi bir iletişim dili ile duygusal zekasına katkı sağlayacaksınız. Böylece; daha analitik gözlem yapabilecek, güçlü ilişkiler kurabilecek, kişisel hedeflerine ulaşmasını kolaylaştıracak, empati yapabilecek, çatışmaları yönetebilecektir.

Çocuğun eğitiminde erken yaşta geliştirdiği sosyal duygusal becerilerin, ileriki yıllarda akademik başarısı, kuracağı ilişkiler hatta profesyonel hayatı üzerinde bile güçlü bir etkisi vardır. Duygusal ve sosyal gelişimi sağlıklı olan bir çocuk ileride mutlu ve toplum içinde uyumlu bir birey olacaktır.

Çocuklar 4 yaş itibariyle tam olarak sosyalleşmeye başlamaktadır. Ailelerinden edindikleri sosyal beceri eğitimini okuldaki akranları içerisinde göstermeye başlar. İlkokula kadar olan süreçte çocukların anaokullarına gönderilmesi, akran ilişkilerinin erken yaşta başlamasını ve gelişmesini sağlar.

Çocuk ile işbirliği yapılmalı

İşbirliği çocukların özellikle iş hayatında ihtiyaç duyacağı bir beceridir. Aynı zamanda çocuklara yardımlaşmayı ve dayanışmayı öğretir. Bu becerisi gelişmiş çocuklar, ilerideki iş hayatlarında takım arkadaşlarından gelen desteği kabul edip takım çalışması yürütebilirler. Bu tür oyunlar çocukların duygularını düzenlemelerine yardımcı olur.

Öz değerlendirme farkındalığı oluşturulmalı

Çocuğunuzun duygu düşünce ve davranışlarını farklı ortamlara göre ayarlaması, dürtü kontrolü, hedefine yönelik davranışlarını düzenlemesi için çocuğunuzu öz değerlendirme konusunda destekleyin. Öz değerlendirme becerisine sahip olan bireyler duygularının farkında olabilmenin yanı sıra dürtülerini daha iyi kontrol edebilme becerisini de sahiptirler.

Empati becerisi kazandırılmalı

Çocuğunuzun söylediklerini anlamaya çalışın. Çocuğunuzla yaptığınız konuşmalarda “Onun için anlamı ne? Ona ne hissettiriyor?” sorularının cevabını arayın.

Siz de kendi duygu ve düşüncelerinizi net olarak söyleyerek çocuğunuzun empati gelişimine destek olun. Çok yorgun olduğunuz bir günde, çocuğunuzun parka çıkma teklifini reddettiğinizde bunun nedenini ve nasıl hissettiğinizi de onunla paylaşın. Çözümün çoğu kez çocuğunuzdan geldiğini duyduğunuzda paylaşımlarınız daha keyifli olacaktır.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:31.