IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Ödev ve Tezler Ödevler ve tezler ile alakalı tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2020, 10:23   #1
Standart Agizdan Agiza Pazarlama Nedir? Nasil Kullanilir?

Agizdan agiza pazarlama tuketicinin sesidir ve geleneksel pazarlama yonteminden cok daha gucludur. Insanlar genellikle baskalarinin fikirlerine daha fazla onem verdigi icin bu pazarlama yontemi diger pazarlama tekniklerinden cok daha etkilidir. Agizdan agiza pazarlamanin temel mantigi hizmeti ya da urunu kullanan kisinin bu urunu veya hizmeti cevresine onermesidir. Genel anlamda kendi kendine gelisme gosteren bu sureci kontrol etmek de mumkundur. Oldukca samimi, dogal ve durust bir pazarlama yontemidir. Dijital tarafta bu alani kontrol edebiliyor olmak da bunu bir hizmet durumuna getiriyor.

Agizdan Agiza Pazarlama Nedir? Nasil Kullanilir?Agizdan Agiza Pazarlama Nasil Yapilir?
Agizdan agiza pazarlama uygulamasinda kullanilan birden fazla teknik vardir. Bu teknikler ise sunlardir:



• Fisilti pazarlamasi: Insanlarin markanizla alakali konusacagi heyecan verici ve sasirtici bir etkinlik ya da yuksek kalitede bir eglence duzenlerseniz markaniz iyice gozukur, insanlar bunu yazar, dagitir, yayar, paylasir ve dilediginiz fisilti gerceklesir.
• Viral pazarlama: Dijital ortamda yayilmasi adina hazirlanmis olan marka bilgisi ve eglence iceren mesajlardir. Bu mesajin en onemli ozelligi ise reklami yapilmadan insanlarin kendiliginden yaymasidir. Daha cok e-mail ile gelen videolar bilindik orneklerdir. Yapay ya da samimiyetsiz degildir.
• Topluluk pazarlama: Markayla ilgilenen insanlarin ilgilerini paylasmak ve onlari bir araya toplamak adina nis ortamlar kurulur. Kullanici gruplari, forum, fan klupleri gibi alanlar olusturup gereksinimlerini belirleyerek icerik, bilgi ve arac saglayarak bu topluluklari destekleyebilirsiniz.
• Gonullu pazarlama: Marka savunuculari, gonullu kimseleri ve evangelistleri bularak urun fikrini yaymak adina liderlik verebilirsiniz.Agizdan Agiza Pazarlama Nedir? Nasil Kullanilir?
• Tabandan pazarlama: Gerilla pazarlama olarak da bilinir. Tabandan baslar ve yukari dogru calisir. Tabandan pazarlama, cok fazla insana ulasacak mesaj paylasmak yerine az kisiye ulasip onlarin etkili bir sekilde bu mesaji yaymasini ummaktir. Bazi isletmeler, urun hakkinda bilgi yaymasi amaciyla ekip kurar ve karsiliginda da parasal olmayan destekler verirler. Ekipler sokakta kupon dagitir, sosyal medyada yorum yazarlar. Bu kisilerin amaci mumkun olabildigince cok kisiye urunun bilgisini ve fikrini ulastirmaktir. Web siteler, youtube videolari ve yarismalar da tabandan pazarlama icin kullanilan araclardir.
• Urun tohumlama: Dogru urunu, dogru mekana, dogru zaman icinde ulastirarak cevreyi etkileyen kisilere urunle alakali bilgi ve numune vermektir.
• Nufuzlu kisilerle pazarlama: Urunle alakali cevresine konusmaya hevesli olabilecek fikir liderlerini ve ana topluluklari tanimlamak ve onlarla birlikte mesaji yaymaktir.Agizdan Agiza Pazarlama Nedir? Nasil Kullanilir?
• Sebep pazarlama: Sosyal nedenleri savunarak saygi kazanmak ve bu nedenlere inanan insanlardan destek almaktir.
• Sohbet olusturma: Agizdan agiza pazarlama yaratabilmek adina ilginc sloganlar, eglenceli e-mailler, eglenceler ya da promosyon tasarlamak ve yaymaktir.
• Referans programlari: Tatmin saglayan musterilerin arkadaslarina referans olmasi adina gerekli olan araclari olusturarak agizdan agiza iletisim etkisini kazanabilirsiniz.
• Marka blogu: Blog hazirlayarak blog dunyasina adim atmaktir. Bu sizin cesur ve acik bilgi paylasim ruhunuzu gosterir.

Kimler Agizdan Agiza Pazarlama Kullanir?
Insanlari bir hizmet, urun veya kurulus hakkinda bilgi yaymaya ikna edebilecek her isletme agizdan agiza pazarlama teknigini kullanabilir. Bu yontem yalnizca kar amaci guden firma ya da kuruluslar icin degil siyasi partilerin kampanyalarinda da gecerlidir. Agizdan agiza pazarlamaya bircok kisi ya da kurulus basvurabilir. Bu kisiler; doktorlar, emlak sektorundekiler, egitim alaninda yer alan kisiler olabilir

Agizdan Agiza Pazarlama Neden Onemlidir?
Cevrimici medya ile iletisim kurmak artik cok daha kolay bir hale gelmistir. Bir musterinin yasamis oldugu deneyim olumlu ya da olumsuz olsun hic Agizdan Agiza Pazarlama Nedir? Nasil Kullanilir?fark etmez cok kisa zamanda milyonlara ulasma olanagi vardir. Bu durum da markanin itibari, satis yapabilme ve sadik musteri acisindan buyuk onem tasir. Insanlar aldiklari urun ya da hizmet hakkinda yaptiklari yorumlarla milyonlarca kitleyi etkileyebilirler. Yapmis olduklari yorum ya da degerlendirme olumluysa da bu durum markaniz adina oldukca sevindirici olacaktir. Ancak tam tersi bir durum varsa isler istediginiz gibi gitmeyebilir.

Agizdan agiza pazarlama guvene dayali bir pazarlama yontemidir. Insanlar diger insanlara ve onlarin deneyimlerine guven duyar. Bu durum da bir arkadasindan ya da tuketiciden bir marka veya urun hakkinda bilgi aldiklarinda insanlarin satin alma olasiliklarinin cok daha yuksek olmasi demektir.

Tuketiciler satin alma konusunda sevdiklerine, arkadaslarina hatta tanimadigi kisilerin yaptiklarina dahi guvenir. Bu nedenle agizdan agiza pazarlama en degerli pazarlama teknigidir. Ayrica, bir isletmenin bir hizmet veya urun hakkindaki sozunu yaymasi adina basvurabilecegi en uygun yoldur. Yapilan arastirmalarda da insanlarin arkadaslarina ve ailelerine yapilan reklamlardan cok daha guvendikleri ortadadir.



Agizdan Agiza Pazarlama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Agizdan agiza pazarlamada dikkat edilmesi gereken bazi detaylar vardir. Bu detaylar ise sunlardan olusmaktadir:
• Satisin gerceklesmesini saglayan sey, sizin sagladiginiz hizmet ve urunun kitleler uzerinde biraktigi etkiye baglidir. Siz ne soylerseniz soyleyin son sozu her sekilde onlar soyleyecektir.
• Bir uzman onayi dogru bicimde dogru zamanda ve dogru insan tarafindan verildiginde istediginiz ilgiden cok daha fazlasini elde edebilirsiniz.
Agizdan Agiza Pazarlama Nedir? Nasil Kullanilir?• Agizdan agiza pazarlama, bir hizmet veya urun hakkindaki dogru deneyimlerin ve fikirlerin paylasimidir. En onemli etmenleri durustluk, karsilikli iletisim ve seffafliktir.
• Urun ya da hizmeti deneyimleyen kisiler, deneyimlerini direkt olarak paylasmasi sebebiyle diger potansiyel tuketicilere de fikir edinme konusunda zaman kazandirir ve yol gosterir.
• Insanlar arkadaslarindan ya da sevdikleri ve guvendikleri arkadaslarindan aldiklari tavsiyelerin cogunu dikkate alir. Boylelikle hedeflenen kitleye kisisel sekilde yaklasma imkani yakalanir.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:54.