IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Ödev ve Tezler Ödevler ve tezler ile alakalı tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2020, 11:51   #1
Standart Iletisim ve Onemi

Bir kisinin kendini ifade edebilmesi ve diger insanlarla anlasabilmesi icin iletisim kurmasi gerekmektedir. Iletisim kavrami surekli ve degisken olan bir kavramdir. Iletisim hicbir zaman duragan olmaz yani dinamiktir. Ilk insandan gunumuze kadar iletisim onem kazanmis ve gittikce onem kazanmaya da devam etmektedir. Yani iletisim insanlarin toplu olarak yasamaya basladiklari andan itibaren bireylerin hayatinda vazgecilmez bir kavram olmustur. Iletisim sembolik iletilerden meydana gelmektedir. Turk Dil Kurumuna gore iletisim bireyin duygu, dusunce ve hislerin her turlu yontemle karsi tarafa aktarilmasi yani karsi tarafa iletilerek diger bireylerin de bilgilendirilmesidir.
Iletisim kisilerin bir arada yani toplumun ilerleyebilmesi icin onem arz etmektedir. Birey duygu , dusunce ve isteklerini karsi tarafa aktaramadan hayatini devam ettiremez. Eger bir toplum ayni iletisim sembollerini ya da iletisim kanallarini kullanmiyorsa o toplumlarda kaos ortaya cikar ve toplum cok kisa sure icerisin de yok olur.
Bireyin isteklerini ya da dusuncelerini karsi tarafa iletmek istemesi sonucunda iletisim kavrami toplumun onemli kavramlari arasina girmistir. Iletisim yazili olabilecegi gibi sozel de ve jet, mimikler ile de olabilmektedir. Iletisim olmadigi ya da zayif oldugu durumlarda toplumdan soz edilemez. Iletisim bir toplulugun ya da orgutun olusmasinda onemli bir faktordur. Iletisim olmadigi gruplarda bireyler birbirlerini anlamadigi icin bireyler doygunluk seviyesine ulasamaz. Bu durumda bireylerde strese ve isini odaklanamamaya neden olur. Guvensizlik ortaya cikar. Ornegin; bir is yerinden calisanin patronu ile iletisim sorunu yasamasi yani isteklerini, sIkayetlerini dile getirememesi calisanin ise yerine, isine ve patronuna karsi guvem duygusunu zedeler ve kisi strese girer. Is yerinde bu sorunlar asilmaz ise daha buyuk sorunlara neden olabilir.
Iletisimin duzenli ve sistemli olmasi yani mesajin karsi tarafa dogru iletilmesi icin uc ogeye dikkat etmek gerekmektedir. Iletisimin ogeleri; kaynak , mesaj, ve alicidir. Bu uc oge arasinda dogru bir siralama olursa taraflar birbirlerinin dogru anlar. Kaynak mesaji gonderecek kisidir. Iletisimin baslangic noktasini olusturan kaynak iletmek istedigini yani mesaji iyi organize etmesi gerekmektedir. Karsi tarafa iletmek istedigi istek ya da dusuncelerini mesaja donustururken sembollerde kullanabilir. Kaynagin gonderdigi mesaji alan alici kaynaga cevap vermesi ile iletisim tamamlanmis olur.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:00.