IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


11Beğeni(ler)
  • 3 Post By BidiBidi
  • 1 Post By L_
  • 2 Post By Ece
  • 3 Post By Allecra
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By oMeN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2020, 00:56   #1
🙈🙉🙊
BidiBidi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart "İstiklal Marşı'mızın Kabulü "

"İstiklal Marşı'mızın Kabulü "


Allah Bir Daha Bu Millete İstiklâl Marşı Yazdırmasın.;bayrak

NotaFM.net ve Hazin.net AİLESİ Olarak,
İstiklâl Marşı'mızın TBMM'de Kabulünün 99. Yıldönümünü Kutluyoruz.

Yüce Milletimizin karakterini eşsiz mısralar ile Dünyaya haykıran Büyük İnsan, Vatan Şairi Mehmet Akif ERSOY'u minnet ve şükranla anıyoruz. ;bayrak
________________

Oturduğum Yerden Millete Dert Oluyorum, Ayağa Kalksam Ne olur Acaba

Konu BidiBidi tarafından (12 Mart 2020 Saat 01:00 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 12 Mart 2020, 00:59   #2
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Allah bu millete o zamanki sıkıntıları yaşatmasın marşımız daim olsun . Üstadın mekanı cennet olsun ;bayrak

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 12 Mart 2020, 09:38   #3
Arrow İstiklal Marşımızın Kabulünün 99. Yıl Dönümü

İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümü dolayısıyla milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

 
Alt 12 Mart 2020, 09:46   #4
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart


"İstiklal Marşı'mızın Kabulü "
İstiklal Marşı’nın kabülünün 99. yıldönümü yaklaştı. Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan bu eser, 12 Mart 1921’de Birinci TBMM tarafından “İstiklâl Marşı” olarak kabul edilmiştir. 1921 yılında yapılan yarışmaya 724 eser katılmış ama Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı eser, 12 Mart 1921’de TBMM’de İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İşte İstiklal Marşı'mızın kabulü Mehmet Akif Ersoy'un hayat öyküsü ve bilinmeyenler…

İSTİKLAL MARŞI'NI TÜRK MİLLETİ'NE ARMAĞAN ETTİ

Mehmet Akif Ersoy'un en önemli eseri olan “Safahat”, 7 kitaptan oluşmaktadır. 1911 yılında yazdığı birinci bölümde Osmanlı toplumunun meşrutiyet dönemini; 1912 yılında yazdığı “Süleymaniye Kürsüsünde” adlı ikinci kitapta, Osmanlı aydınlarını işlemiştir. 1913'de Safahat'ın üçüncü bölümü olan “Halkın Sesleri”ni ve 1914 yılında dördüncü bölüm “Fatih Kürsüsünde”yi yazdı. Ardından 1917 tarihli “Hatıralar” ve I. Dünya Savaşı hakkında görüşlerinin yer aldığı 1924 tarihli “Asım”ı yazdı. Son ve 7. bölüm olan “Gölgeler”i 1933 yılında yazdı. Şiirlerinin toplu olarak yer aldığı 7 kitaplık eserine “İstiklal Marşı”nı koymayarak bu eserini Türk Milleti'ne armağan etmişti.

Başlangıcı 1911 olan “Safahat”, 1933 yılında tamamlandı. Özmer Ziya Doğrul, Mehmet Akif Ersoy'un kitaplarına almadığı şiirlerini de ekleyerek eseri, 1943 yılında tekrar yayımladı. Ardından 1987 yılında M. Ertuğrul Düzdağ, eseri önceki baskıları arasındaki farkı gösteren yeni bir basımını yaptı. “Kur'an'dan Ayet ve Hadisler” ve “Mehmet Akif Ersoy'un Makaleleri” adlı çalışmaları da ölümünden sonra yayımlanmıştır.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü: Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve bilinmeyenleri…

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ SÜRECİ…


Türk Kurtuluş Savaşı'nın başlarında, İstiklâl Harbi'nin milli bir ruh içerisinde kazanılması imkânını sağlamak amacıyla Maarif Vekaleti, 1921'de bir güfte yarışması düzenlemiş, söz konusu yarışmaya toplam 724 şiir katılmıştır. Kazanan güfteye para ödülü konduğu için önce yarışmaya katılmak istemeyen Burdur milletvekili Mehmet Âkif Ersoy, Maarif Vekili Hamdullah Suphi'nin ısrarı üzerine, Ankara'daki Taceddin Dergahı'nda yazdığı ve İstiklal Harbi'ni verecek olan Türk Ordusu'na hitap ettiği şiirini yarışmaya koymuştur. Yapılan elemeler sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, bazı mebusların itirazlarına rağmen Mehmet Âkif'in yazdığı şiir coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir. Mecliste İstiklâl Marşı'nı okuyan ilk kişi dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver olmuştur. Mehmet Âkif Ersoy İstiklâl Marşı'nın güftesini, şiirlerini topladığı Safahat'a dahil etmemiş ve İstiklâl Marşı'nın Türk Milleti'nin eseri olduğunu beyan etmiştir.

MEHMET AKİF ERSOY KİMDİR?

20 Aralık 1873'te İstanbul'da doğan Ersoy'ın babası Fatih Medresesi müderrislerinden Mehmet Tahir Efendi, Osmanlı Devleti'ne bağlı Arnavutluk'un İpek kazasına bağlı Şuşise Köyü'nden İstanbul'a gelmişti. Ersoy'un annesi Emine Cemile Hanım ise Buharalı Mehmet Efendi'nin kızı olarak Samsun'da doğmuştu. Mehmet Tahir Efendi, ona ebced hesabıyla doğduğu yıl olan 1290'a karşılık gelen Rağıf ismini vermişse de çevresi tarafından Akif olarak çağrıldı. Akif dışında bir de Nuriye adında bir kızları bulunuyordu.

Mehmet Akif, İstanbul'da Fatih'in Sarıgüzel semtinin Nasuh Mahallesi'nde doğdu. Çocukluğu Osmanlı Devleti'nin “hasta adam” olarak nitelendirildiği döneme denk geldi. 1878 yılında, Akif 4 yaşındayken Fatih'de Emir Buhari Mahalle Mektebi'ne başladı. Burada iki yıl eğitim gördükten sonra Fatih İbtidaisi'ne geçti. Aynı yıl babası ona Arapça dersleri vermeye başladı.

Babasının yazın Emin Paşa'nın çocuklarına ders vermesi sebebiyle Emin Paşa'nın çocukları ile arkadaşlık kurdu. Mehmet Akif, 1882 yılında ilköğretimini tamamlayarak Fatih Merkez Rüştiyesi'ne başladı. Ayrıca Fatih Camii'nde Esad Dede'nin İran Edebiyatı derslerine katılıyordu. Lise eğitiminde Mülkiye'nin İdadi bölümünde başladıktan sonra yüksek kısmına geçti. Kısa bir süre sonra evlerinin yanması ve babasının vefatı sebebiyle okula devam edemeyip sivil veterinerlik okulu olan Baytar Mektebi'ne geçti. Şiirle ilgisi bu dönemde başlayan Mehmet Akif, ilk şiirlerini bu dönemde yazmaya başladı.

 
Alt 12 Mart 2020, 11:56   #5
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

bugün kabulünün 99. yılı olan dünyanın en güzel milli marşıdır.

kutlu olsun...!!!

 
Alt 12 Mart 2020, 11:57   #6
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

"İstiklal Marşı'mızın Kabulü "

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..


 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:23.