IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2023, 04:04   #1
Standart Java Runtime Environment JRE Nedir, Nasıl Çalışır?

Java, popüler ve platformdan bağımsız bir programlama dilidir. Bu, aynı Java kodunun kaynakta herhangi bir değişiklik yapmadan herhangi bir sistemde derlenip çalıştırılabileceği anlamına gelir. Ancak, Java kodunu çalıştırmak ve yürütmek için Java Virtual Machine (JVM), Java Runtime Environment (JRE) ve Java Development Kit (JDK) gibi bazı araçlara ihtiyacınız vardır.

Bu üç aracın tümü platforma bağlı araçlardır. Bu üç aracı kullanarak bir Java programı oluşturabilir ve çalıştırabilirsiniz. Bu nedenle, bir Java geliştiricisi için herhangi bir Java kodunu veya bayt kodunu derlemeden ve çalıştırmadan önce bunların yüklenmesi gerekir. Üçlü arasında JDK ve JRE yazılımdır, JVM ise bir kavramdır. Bu nedenle, JVM’yi ayrı olarak kuramazsınız.

JDK, JRE ve JVM’nin bir birleşimidir. Bu nedenle, JDK’yı kurduğunuzda veya indirdiğinizde, varsayılan JVM’yi içeren uyumlu bir JRE sürümünü içerecektir.

Java Runtime Environment JRE Nedir, Nasıl Çalışır?

Runtime Environment Nedir?

Runtime environment yani çalışma zamanı ortamı, belirli bir kodu yürütmek ve çalıştırmak için bir ortam sağlayan bir yazılımdır. Çalışma zamanı ortamı, gerekli tüm dosyaları yükler ve programın çalışırken sistemden yeterli bellek ve diğer kaynakları almasını sağlar. C++ ve C gibi programlama dillerinin belirli bir çalışma zamanı ortamı yoktur. Tüm bellek kaynak tahsisi için işletim sistemine bağlıdır. Ancak, Java gibi programlama dilleri bir çalışma zamanı ortamı kullanır.

Java Runtime Environment Nedir?

Java Runtime Environment (JRE), bir Java programının yürütülmesini destekleyen yazılım araçları ve kitaplıkları içeren sanal bir ortamdır. JRE olmadan bir Java programı veya Java uygulaması bir sistemde çalışamaz. JRE, Java programlarını ve uygulamalarını yürütülmek üzere JVM’ye yüklemekten sorumludur. Ayrıca, yürütme için gerekli olan gerekli kitaplıkları ve araç setini sağlar.

Java ortamı mimari olarak her yıl büyür ve Oracle Corporation tarafından sürekli olarak geliştirilir. JRE mimarisi, bir Java programını veya Java uygulamasını yürütmek için birlikte çalışan UI araçları, entegrasyon kitaplıkları, temel destek kitaplıkları ve diğer yardımcı programları içerir.

Kullanıcı Arayüzü Araçları (UI Araçları)

JRE’nin oluşturduğu UI araçları, Java Abstract Window Toolkit (AWT) paketi, Java Swing paketi, görüntü ayrıştırma kitaplıkları, Java RX kitaplığı vb.’dir. Bu araçlar, UI deneyimi için Java topluluğu tarafından oldukça iyi bilinmektedir.

Entegrasyon Araçları

JRE’deki entegrasyon araçları çoğunlukla Java’nın uzaktan çalışma işlevleri için kullanılır. Bu araçlar, Java uygulamalarını ve diğer harici veri tabanlarını bağlamak için kullanılan iyi bilinen Java Database Connectivity (JDBC), Java istemcilerinin adları kullanarak verileri keşfetmesini sağlayan Java Naming Directory Interface teknolojisi (JNDI), Remote Method Invocation (RMI) içerir.

Diğer Yerleşik Kitaplıklar

Java, geliştiricilere uygulama geliştirmede çok yardımcı olan API’ler sağlayan önceden oluşturulmuş kitaplıklardan oluşur. Bu kitaplıklardan bazıları, giriş/çıkış desteği için I/O kitaplıklarını, Java uygulamalarının ağ bağlantısı için ağ kitaplıklarını, Java uygulamalarında hata ayıklamak için günlük kitaplıkları içerir ancak bunlarla sınırlı değildir.

JRE’nin Özellikleri Nelerdir?
  • Java Runtime Environment, JVM’nin çalıştığı bir araçlar topluluğudur.
  • JRE, Java Web Start ve Java Plug-in dahil olmak üzere dağıtım teknolojisini içerir.
  • JRE, JVM ve Java HotSpot sanal makine istemcilerine sahiptir.
  • Java Database Connectivity (JDBC), Remote Method Invocation (RMI), Java Naming and Directory Interface (JNDI) ve daha fazlası gibi entegrasyon kitaplıkları içerir.

JRE Ne İşe Yarar?

Bir Java programını çalıştırmak kolaydır. Ancak JRE’nin temel mimarisi, yürütülmesi için neyin gerekli olduğunu tanımlar. JRE, bir Java programını yürütmek için gereken tüm kitaplıkları ve çekirdek sınıfları içerir. Bir Java programını her çalıştırdığımızda, JRE gerekli sınıfları ve diğer kitaplıkları o program için gerekli olan JVM ile birleştirir. JVM daha sonra bu sınıf ve kitaplıkları yükler ve kodu yürütmek için sanal bir ortam oluşturur.

Java Geliştirme Kiti (JDK) Varken Neden JRE Kullanalım?

JDK, Java programları ve uygulamaları oluşturmak için kullanılabilecek tüm araçlara ve yardımcı programlara sahip bir geliştirme kitidir. Bu araçlar temel olarak geliştiriciler için geliştirme ve hata ayıklama amaçlıdır. Bir geliştiriciyseniz, Java uygulamaları geliştirmek için JDK’ya ihtiyacınız vardır.

Ancak, zaten bir geliştirici tarafından oluşturulmuş Java uygulamalarını kullanmaya/yürütmeye ihtiyaç duyan bir kullanıcıysanız, sadece Java uygulamalarını yürütmek için gerekli bileşenleri içeren JRE’yi bilgisayarınıza yüklemeniz yeterlidir. Bu, geliştiriciye özel ve gerekli olmayan gereksiz araçları yüklemenizi önleyecektir.

JRE’nin JVM ile Çalışması

Java sanal makinesi, Java programlarının yürütülmesinden sorumludur. JRE, bazı kitaplıklarla birlikte JVM’den oluşur. Java kodunu alan ve Java Sanal Makinesinin bu kodu çalıştırabilmesi için gerekli kitaplıklarla birleştiren bir yazılımdır. Bu, JVM’nin kodu bir yorumlayıcı yardımıyla yürüttüğü anlamına gelir. JRE’nin tam çalışan Java çerçevesine bakarsak:
  • Derlenen kodu bellekten alır.
  • Java kodunu derleyen ana belleğe yükler.
  • Java Sanal Makinesi’nin sonunda onu çalıştırabilmesi için uygun Java sınıfı kitaplıklarına bağlar.

JRE’yi Yükleme

Java veya Java Standard Edition’ı kurduğunuzda, JRE’yi ayrıca kurmamız gerekmez. Java SE, JRE’nin uygun ve uyumlu bir sürümüne sahip JDK’dan oluşan eksiksiz bir paketle birlikte gelir. Java kodu, yalnızca bu sistemde JRE’nin uyumlu bir sürümüne sahip bir Java geliştirme kiti varsa platformdan bağımsız hale gelir.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.

Konu ExCaLuBuR tarafından (09 Mart 2023 Saat 22:09 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 19 Şubat 2023, 10:23   #2
Standart

Sanırım artık hepimizin bildiği bi konu bu. Emeğine sağlık

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:48.