IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2022, 15:10   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart BigBand Jazz nedir ?

Bir büyük grup türüdür müzikal topluluğu arasında caz müziği : genellikle dört bölümden ile on veya daha fazla müzisyenlerden oluşuyor saksafonlar , borazanlar , trombon ve ritim bölümünde . Büyük gruplar, 1910'ların başında ortaya çıktı ve 1940'ların başında, swing'in en popüler olduğu dönemde cazı domine etti . "Big band" terimi, bir müzik türünü tanımlamak için de kullanılır, ancak bu, büyük gruplar tarafından çalınan tek müzik tarzı değildir.

Büyük gruplar dansa eşlik olarak başladı. Doğaçlamaya yapılan tipik caz vurgusunun aksine, büyük gruplar yazılı bestelere ve aranjmanlara güveniyorlardı. Solistlerden ziyade grup liderlerine, aranjörlere ve enstrüman bölümlerine daha fazla rol verdiler.

Büyük grupların genellikle dört bölümü vardır: trompet, trombon, saksafon ve gitar, piyano, kontrbas ve davul ritim bölümü. Erken büyük gruplardaki bölünme muhtemelen iki veya üç trompet, bir veya iki trombon, üç saksafon ve bir ritim bölümüydü. 1930'da büyük gruplar genellikle üç trompet, üç trombon, üç saksafon ve dört enstrümandan oluşan bir ritim bölümünden oluşuyordu. Gitar yerini banjo ve kontrbas yerini tuba . 1940'larda, Stan Kenton'un grubu ve Woody Herman'ın grubu beşe kadar trompet, dört trombon (üç tenor , bir bas trombon) kullandı.), beş saksafon (iki alto saksafon , iki tenor saksafon , bir bariton saksafon ) ve bir ritim bölümü. Bunun bir istisnası, bir kerede altı trompet kullanan Duke Ellington'dır. [Çoğu büyük grup daha önce yaygın olan caz klarnetini düzenlemelerinden çıkarırken (Artie Shaw ve Benny Goodman'ın klarnet liderliğindeki orkestraları dışında), birçok Duke Ellington şarkısında klarnet bölümleri vardı, genellikle klarnet parçalarından birinin yerini alıyor veya ikiye katlıyor. tenor saksafon parçaları; daha nadiren, Ellington, Swinging Suites'ten "Ase'in Ölümü"nde olduğu gibi, bas klarnet yerine bariton saksofon kullanırdı . Boyd Raeburn , flüt ekleyerek senfoni orkestralarından çizdi ,Grubuna korno , keman ve timpani .

Sekiz ( octet ), dokuz ( nonet ) veya on ( tente ) sesten oluşan caz topluluklarına bazen "küçük büyük gruplar" denir.

Yirmi birinci yüzyıl büyük grupları, bazı Avrupa grupları 29 enstrüman kullanırken ve bazıları 50'ye ulaşarak, öncekilerden önemli ölçüde daha büyük olabilir, 20 oyuncuyu aşabilir


alıntıdır.
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:57.