IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2021, 22:03   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Glam metal nedir ?

Glam Metal pop esintili, akılda kalıcı nakaratlar ve melodilerle ön plana çıkan, 1970'lerin glam rock modası ve imajından alıntılar yapan, bir heavy metal müzik alt türüdür. Kimi zaman pop metal, new wave metal, kimi zaman da hicivli bir şekilde hair metal olarak adlandırılır.

İlk dönem glam metal'i, 1970'lerin glam rock hareketinden etkilenmişti. The New York Dolls ve David Bowie gibi sanatçılardan görsel öğeleri alıp, Alice Cooper ve Kiss gibi heavy metal eğilimli teatral temsiller ile birleştirerek evrimleşmişti. Bu kaynaşmanın ilk örnekleri 1970'lerin sonunda, 1980'lerin başında Amerika Birleşik Devletleri'nde, özellikle de Los Angeles'ın Sunset Strip bölgesinde görülmeye başlar. Mötley Crüe, Ratt, Quiet Riot, Twisted Sister, Stryper, Def Leppard, Bon Jovi ve Dokken gibi gruplar bu türe öncülük eder. Glam metal 1983 yılından 1990'ların başına kadar müzik piyasasında büyük bir ticari başarı kazanır. Ayrıca Poison, Skid Row, Cinderella ve Warrant gibi grupların popüler olmasına olanak sağlar. Heavy metal kültüründeki geleneksel kot ve deri modasının aksine; aşırı gösterişli, vücuda sıkı sıkıya oturan feminen kıyafetler ve makyaj ile çift cinsiyetli bir estetik oluşturulup parlak renklerle destekler.

1990'ların başında glam metal, grunge ve alternatif rock müziğin yükselişiyle popülerliğini büyük ölçüde kaybetti. Geçmişte zirveyi yakalamış olanlar da dahil olmak üzere birçok başarılı glam metal grubu, dinleyici kitlesinin başka tarzlara yönelmesinden dolayı bu dönemde dağıldı. Rock müzik hayranları, daha doğal, daha yalın bir estetik anlayışına doğru kayıyor ve glam metal'in abartılı görsel tarzını artık reddediyordu. 2000'lere gelindiğinde, 1980'lerde altın çağını yaşayıp dağılmış olan bazı glam metal grupları tekrar birleşip konser turuna çıktı. Ayrıca çoğunluğu Avrupa kökenli olan yeni glam metal grupları ortaya çıktı. The Darkness, Santa Cruz, Reckless Love, The Struts, Steel Panther bunlardan birkaçıydı.

alıntıdır.

________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:59.