IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


4Beğeni(ler)
  • 3 Post By Ruyanur
  • 1 Post By oMeN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2020, 03:41   #1
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart En Çok Albüm Satan 10 Sanatçısı ulkemizde

Türkiye'nin En Çok Albüm Satan Sanatçıları
Türk Sanat Dünyası’nda sayısız ses sanatçısı yer almaktadır. Bir şarkıcının ne kadar sevildiği onun hayran kitlesi ve sattığı albüm miktarıyla ölçülür. Ülkemizde milyonlarca albüm satan birçok ünlü isim bulunmaktadır. İşte ülkemizin en çok albüm satan 10 sanatçısı;

1. İbrahim Tatlıses
Ülkemizin en çok albüm satan sanatçıları listemizin zirvesinde İmparator İbrahim Tatlıses bulunuyor. 30’un üzerinde albüme imzasını atan ünlü sanatçı 33 milyondan fazla albüm satmayı başardı.


2. Orhan Gencebay
Listemizin ikinci sırasında Arabesk müziğin ‘baba’sı Orhan Gencebay var. Sanat yaşamı boyunca 26 albüm çıkartan Orhan Baba’nın 28 milyon albümü satıldı.

3. Ferdi Tayfur
Ferdi Tayfur kendine has yorumuyla arabesk müziğin ülkemizde en sevilen isimleri arasında yer almayı başarmıştır. 37 albümü piyasaya sürülen ünlü şarkıcının 27 milyon albüm sattığı kayıtlara geçmiştir.

4. Sezen Aksu
Pop müziğimizin ‘Minik Serçe’ lakaplı sanatçısı 23 albüm çıkartmıştır. Onlarca bestesi vardır. Toplamda 27 milyon civarında albüm satan Sezen Aksu, listemizin dördüncü sırasında yer alıyor.

5. Ahmet Kaya
Listemizin beşinci sırasında 2000 yılında hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya yer alıyor. Sanat yaşamı kadar Kürt kimliği ve siyasi fikirleriyle de bilinen sanatçı yaşamı boyunca 20 albüm çıkarmış ve 26 milyon albüm satmıştır.

6. Bülent Ersoy
Türk Sanat Müziğinin ‘Diva’sı Bülent Ersoy birçok albüme imza atmıştır. Ersoy 21 milyon albüm satmayı başararak listemizde kendisine altıncı sıradan giriyor.

7. Zeki Müren
300 civarında şarkı besteleyen ünlü müzik adamı Zeki Müren, 19 milyonun üzerinde albüm satışı gerçekleştirmiştir


8. Neşet Ertaş
Birçok şarkı besteleyen, sazıyla seslendirdiği şarkıları dillerden düşmeyen sanatçı Neşet Ertaş, sayısız albüm çıkarmıştır. 2012 yılında aramızdan ayrılan usta sanatçı 16 milyon albüm satışına ulaşmıştır.

9. Barış Manço
Ülkemizde rock müziğin temsilcilerinden olan Barış Manço, Anadolu rock olarak tabir edilen müzik türünün de öncülerinden olmuştur. 1999’da hayata veda eden ünlü sanatçı 20 albüm çıkarmış ve 16 milyon albüm satmıştır.


10. Müslüm Gürses
2013 yılında vefat eden ünlü sanatçı hayranlarını yasa boğmuştu. Bazı fanatiklerinin kendilerini jiletleyerek Müslüm Gürses’e olan hayranlıklarını göstermeleri meşhur sanatçıyı da çok üzüyordu. Hayranlarının ‘Müslüm Baba’ olarak gönüllerine yazdığı büyük sanatçı 38 albüm çıkarmış ve 15 milyon satışa ulaşmıştır.
________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."




 
Alt 06 Mart 2020, 11:41   #2
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

1. İbrahim Tatlıses
Ülkemizin en çok albüm satan sanatçıları listemizin zirvesinde İmparator İbrahim Tatlıses bulunuyor. 30’un üzerinde albüme imzasını atan ünlü sanatçı 33 milyondan fazla albüm satmayı başardı.

Hayatımda albümüne para verdiğim tek sanatçıdır ;khv

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:33.