IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Mustafa Kemal ATATÜRK Ulu Önder M.Kemal Atatürk hakkında her şey.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2020, 16:31   #1
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Vatan Ve Milletin Atatürk İçin Önemi

Büyük Önder Atatürk'ün vatan aşkını, milletine duyduğu derin sevgi ve bağlılığını, Atamızın sözleri ve hayatından örnekler ile sabittir. Atamızın milletine inancı ve güveni sonsuzdur. Kuvvetinin kaynağını Türk Milleti'nden aldığını her fırsatta vurgulamıştır. Türk olmakla övünen, Türk Milleti'nin tarihi, ahlak özellikleri, manevi değerleri, kültürü, inancı ile şeref duyan büyük bir liderdir. Büyük Önder'in bize öğrettiği en önemli derslerden birisi ise, vatan ve millet sevgisi ile dolu olanların aşamayacakları hiçbir engel olmadığıdır. Atatürk kendi hayatı ile bu gerçeğin açık bir örneği olarak karşımızda durmaktadır.

Atatürk kendisinden sonra gelen neslin de, tıpkı kendisi gibi, vatan ve millet sevgisini herşeyin üstünde tutan bireyler olmalarını istemiş, vatan toprağına, bağımsızlığımıza, bayrağımıza göz diken her türlü unsura karşı milletçe bütün olarak mücadele etmenin görevlerin en yücesi olduğunu bildirmiştir. Bu kutsal görevi öncelikle kahraman Türk Ordumuz ve Ordumuzla birlikte tüm Milletimiz üstlenmiştir. Büyük Önder Ordumuzun üstlendiği bu görevi şöyle ifade etmiştir:

Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan kahraman Türk Ordusu, memleketini en buhranlı ve müşkül anlarda zulüm, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından nasıl korumuş ve kurtarmış isen, Cumhuriyet'in modern silah ve vasıtaları ile donatılmış olduğun halde vazifeni aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.Bize düşen görev ise milli düşünceyi geliştirmek, milli tarihimizi yeni nesillere aktarmak, milli bilinci sürekli ayakta tutmak, milli iradeyi güçlendirmek için çaba göstermektir. Milli birlik anlayışı içerisinde, tek vücut olarak hareket edildiğinde vatanımızı müreffeh, kalkınmış ve güçlü bir devlet olarak yaşatabilir ve dünya milletleri arasında hak etmiş olduğu lider pozisyonuna getirebiliriz. Gerçek vatanseverlerin ve Atatürk milliyetçilerinin izlemeleri gereken yol budur. Atamızın aşağıdaki sözünde bildirdiği gibi, milli birlik ve dayanışma içinde olunduğu müddetçe asil Türk Milleti'nin aşamayacağı zorluk yoktur. Türk Milleti, Büyük Önder'in bu konudaki vasiyetini izlemekten asla yorgunluğa kapılmayacak, hiçbir şekilde bu konuda taviz vermeyecektir.

Memleketin huzuru, milletin kurtuluş amacı noktasında, birlik ve dayanışması sağlanmadıkça, ne dış düşman istilalarının köklerini kurutmaya çalışmak mümkündür ve ne de bundan esaslı bir sonuç ve fayda beklenmelidir.


Alıntı
________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:09.