IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Motorlu Taşıtlar Bölümü Motorlu taşıtlara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2022, 23:06   #1
Standart Motorlu Taşıtlar Hakkında Bilgiler

Motorlu taşıtlar adı verilen ve aldığı herhangi neviden bir enerjinin mekanik olan enerji şekline çevrilmesine aracılık eden aparatlar aracılığında ve iteklemeden ya da asılmadan kendi kendine harekete geçebilen kendinden ittirmeli bir taşıt türüne motorlu taşıt adı verilir. Motorlu taşıtlar hakkında bilgiler sunar iken acaba hangileri bu kıstasa girer diye sorulmasının cevabı sonuca ulaştırır.



Acaba Nedir? Ne Değildir?


Taşıt ihtiyacı, ilk insandan bu yana süregelen bir doğal bir yapıdır. İnsan hem kendisini taşımak hem de yük taşımak amacı ile araç geliştirir. Bu amaca yönelik olarak da birçok araç ve iş makinası yapılır. İlk zamanlar kendiliğinden gidemeyen ve bir iteklemeye muhtaç halde kullanılan araçlar, zamanla bunların kendi kendine hareketlerini temin eden bir düzenek olan motorun geliştirilmesi ile çığır açıyor. Otomobil olarak kullanılan arabalardan toplu ulaşım için kullanılan otobüslere, yük taşımacılığında karada kamyon ve trenden, denizde gemilere kadar, havada uçak ve helikopterlere değin birçok çeşit ile günümüze gelinir.


Geçmişten Günümüze Serüven


Yaşamın en mühim halkası olan mesafeleri kat etme ve araçları, geçmişte olduğu gibi bu gün de oldukça önemlidir. Sadece son yarım aşıra bile bakıldığında gelinen durum çok farklıdır. Motorlu taşıtlar önceleri kalitesi ve seviyesi itibarı ile ne durumda iken günümüzde ne durumlara geldikleri aşikârdır. Bu süreç bizlere motorlu taşıtlar hakkında bilgiler sunmak için yeterli olmaktadır. Hayvanların aracılığı ile sağlanan ulaşımın şimdilerde aldığı boyut çok net bir şekilde gözükmektedir. Tüm bunlar, tekerlek adı verilen o yuvarlak nesnenin bulunması ile hızla ilerlediği gerçeğidir. Ne zaman tekerlek bulundu, motor zaten bulunacak olması kesinleşti dedirtiyordu. Bir sonraki adımın o olacağı aşikârdı ve oldu.



Havadan Karaya Sulu Aygıtlar


Az zamanda çok iş ve mesafe kat etmek artık kolaylaştı. Demirlerin yerlere döşenmesi ile üstünde hareket edebilen bir hem yük hem de yolcu taşıyabilen ve adına tren dedikleri bir aygıt yaptılar. Kömürlü çalışanın bir zaman sonra yerini buharlısı aldı. Günümüzde hızlısı ve yer altısı geliştirildi. Deniz ya da su üstündeki farklılık da aynı durumdadır. Yelkenli olan ve rüzgâr ya da kürekler yardımı ile hareket edebilen sandalların ve gemilerin yerini hem daha hızlı ilerleyebilen hem de kendi kendine gidebilen araçlar aldı.



Havadaki durum çok daha çaplı ve değişiktir. Önce uçma girişimleri ile birtepeden süzülme şeklinde cereyan eder iken, pervanenin kullanılması ile önce havalanma gerçekleşti. Sonra daha da ilerletilerek hem hızlı gidebilen hem de yük ve yolcu taşıyabilen ve askeri anlamda caydırıcı bir silah şeklinde kullanılan birçok çeşidi ortaya çıkarıldı. Tüm gelişmeler motorlu taşıtlar hakkında bilgiler sunarak gelinen noktaya ışık tutar niteliktedir. Motor faktörü ile motorlu taşıtlar adını alan ve hem hızlı hem de yük taşıyarak sürekli geliştirilen bir hal aldılar.


Alıntı
 
Alt 04 Aralık 2022, 00:25   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bayılıyorum özellikle ATVlere

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:28.