IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Moda Moda

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By Ada


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2022, 20:03   #1
Ada
Banlı Üye
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart PLAJ TERLİĞİ NASIL SEÇİLİR?

PLAJ TERLİĞİ NASIL SEÇİLİR?

PLAJ TERLİĞİ NASIL SEÇİLİR?

Gün boyunca tüm vücudun yükünü ayaklarımız taşır. Gün içinde kapalı ortamlarda ayakkabı içinde kalan ayaklarımızda bu duruma bağlı olarak çeşitli sağlık sorunları oluşabilir. Bu nedenle hekimler tarafından ayakların dinlenmesi için verilen terlik istirahatleri bile vardır.

Çoğu zaman terlik deyince aklımıza ilk gelen ayaklarımızın rahat ettiği ev ortamıdır. Günün stresinden uzaklaşıp ayağımıza rahat terliklerimizi giydiğimizi hayal ettiğimiz çok an olmuştur. Ama artık terlikler sadece ev ortamına ait olmaktan çıkmıştır.


PLAJ TERLİĞİ NASIL SEÇİLİR?

Pek çok açık ve kapalı ortamda giyilebilen, kıyafetleri tamamlayan, rahat olduğu kadar da şık tasarımları ile karşımıza çıkar. Özellikle içinde bulunduğumuz yaz aylarında hem iş hem ev hem de tatil ortamında terlikler önem kazanıyor.

Terlik satın alırken genellikle özen gösterilmemesi ne yazık ki istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Terlik seçilirken yapılan hatalı seçimler nedeni ile hem ayak konforu bozulmakta hem de sağlık problemleri oluşabilmektedir. O nedenle terlik seçimi yapılırken de ayakkabı seçimi kadar özen gösterilmelidir.


PLAJ TERLİĞİ NASIL SEÇİLİR?

TERLİK SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Yaz tatili hazırlıkları içinde mutlaka valize koyulması gereken malzemeler arasında plaj terlikleri de yer alır. Kumsalda, havuz başında rahat hareket etmeyi sağlayan terliklerin seçilmesine dikkat edilmelidir. Bunun için çeşitli ortamlarda giyilebilecek parmak arası terlik, deniz ayakkabısı, plaj terliği gibi farklı ortamlara uygun modeller bulunmaktadır. Plaj terliği seçiminde de aslında dikkat edilecek hususlar genel terlik seçiminde dikkat edilecek huşulardan pek farklı değildir.

-Giyilecek terliğin numarasının doğru seçilmesi çok önemlidir. Satın alırken genellikle alıcının kendinden en emin olduğu ancak en sık hata yaptığı konudur doğru numara seçimi. Çünkü ayakkabı numarası ile terlik numarası birebir aynı olmaz genellikle. Terlik seçimi yapılırken ayakkabı ile aynı numaranın denemeden alınması hatalara yol açabilmektedir. Birçok marka ve modelde kalıplar birbirinden farklı olabilmekte bu da yanılgılara neden olmaktadır. Terliklerde numaranın farklı olmasının sebebi genellikle terliklerin topuk kısmının açık olarak tasarlanmasıdır. Bu nedenle ayağın terlikten çıkmaması için ayakkabı numarasından bir numara daha küçük alınması uygun olur. Çünkü terlik numarasının küçük olması nasıl sorun teşkil etse de büyük olması da çeşitli sorunlar yaratır.

-Terlik numarasının seçildiği saate dikkat edilmelidir. Ayakların şiş olduğu saatlerde alınacak terlikler daha büyük numara olabilmekte ayaklar dinlenince de bu terlikler büyük gelebilmektedir.

–Denemeden Almak: Denemeden almak en sık yapılan hatalardan biridir. Terlikler seçilirken üstlerinde yazan numaraya göre hareket etmemek mutlaka ayakta denemek gerekir. Üstelik terliğin numarası uygun olsa bile her tasarım ayak yapınıza uygun olmayabilir. Bu nedenle hem doğru numara hem de ayağın rahatlığı adına alınacak terliğin mutlaka denenmesi gereklidir. Deneme yapılırken terlik mutlaka her iki ayağa da giyilmeli ve mümkünse birkaç adım atılarak hem ayağın konforu hem de numara test edilmelidir. Oturularak yapılan denemelerde ne yazık ki yanılgı payı yüksektir.


PLAJ TERLİĞİ NASIL SEÇİLİR?

PLAJ TERLİĞİ NASIL SEÇİLİR?

-Terliklerin yaz mevsiminde hava alacak tasarımda olması önemlidir. O nedenle önü kapalı modellerden uzak durulması önerilir. Modelin önü kapalı ise en azından delikli olmasına dikkat edilmelidir.

– Tüm terlik seçimlerinde özellikle de sıcak, kumlu ya da ıslak ortamlarda giyilecek olan plaj terliği seçimlerinde terliğin yapıldığı malzeme önem kazanmaktadır. Islak zeminde kaymayan, aşırı terlemeye yol açmayan malzemelerden yapılmış terliklerin seçilmesi gerekir. Aksi taktirde ıslak zeminde kaymalar ayakta burkulmalara, düşmelere neden olabilirken aşırı terlemeye neden olmaları durumunda ise ayak kokusuna, ayakta mantar üremesine neden olabilir. Plaj terliği seçimleri yapılırken zemine bağlı darbelerden koruyucu tabanları olan ürünler seçilmelidir. Terliklerin özellikle ucuz, zararlı, toksik, kimyasal maddelerden yapılmayanlarının seçilmesi gerekir. Çünkü özellikle sıcak ve ıslak ortamlarda bu maddelerin toksik etkisi artabilir.

-Plaj terlikleri aynı zamanda suya dayanıklı ve çabuk kuruyan malzemelerden yapılmış olmalıdır. Havuz başında giyilen terlikler genellikle kauçuk, plastik ya da etilen vinil asetattan üretilir. Böylece esnek ve dayanıklı olmaları sağlanır.

–Plaj terliği seçerken kişi kendi ayağının ortopedik özelliklerine de dikkat etmelidir. Eğer bilinen bir ortopedik rahatsızlığı varsa buna uygun terlik seçimi yapmalıdır.


PLAJ TERLİĞİ NASIL SEÇİLİR?

PLAJ TERLİĞİ NASIL SEÇİLİR?

PLAJ TERLİĞİ NASIL SEÇİLİR?



Alıntı
 
Alt 17 Haziran 2022, 20:04   #2
Standart

Ben bu ilk görseldekileri her yerde giyiyorum valla illa plajda mı giyiliyo jdksj
Ben bi yerde yanlış yapıyor olabilir miyim ;d

 
Alt 17 Haziran 2022, 20:22   #3
Ada
Banlı Üye
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] m valla bende giyiyorum.
Ama bunların çoğu suya dayanıklı kaymaz olduğu için plaj terliği olarak geçiyor gülüm :)
Renkli topukluya bayıldım zaten :)

 
Alt 18 Haziran 2022, 10:56   #4
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Plaj terlikleri genelde plastik parmak arası ya da çift tokalı oluyor benim bildiğim ve en rahatı da onlar

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 18 Haziran 2022, 10:57   #5
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Rahatlığına bakarım birde rengine ikinci resim çok şık

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:36.