IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2020, 12:42   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mitolojik İskandinav deniz canavarı

İskandinav deniz canavarı tarih boyunca denizcilerin korkulu rüyası oldu. İskandinav deniz canavarının uzun dokunaçlara sahip olduğu ve denizde önüne çıkan gemileri batırdığı efsanesi gemicileri endişelendiriyordu. Günümüzde bilim insanları bahsi geçen canavarın gerçek bir dev mürekkep balığı ile ilintili olduğunu düşünüyor. Fakat bilim insanları efsanede anlatılanın aksine dev mürekkep balığının gemileri batırdığına inanmıyor.

İnsanları öldürmesi ve gemileri batırmasının yanı sıra dev İskandinav deniz canavarının boyunun küçük bir ada kadar büyük olduğu da anlatılanlar arasında. Aslına bakılırsa bu anlatı da tıpkı Steller Deniz Kartalı ile gök gürültüsü kuşu arasında bir bağ olması gibi. Aslında dev bir mürekkep balığı var fakat insanlar bunu biraz abartarak anlatınca ortaya canavar temalı bir efsane çıkıyor.

BBC'ye göre kırmızı dev mürekkep balıklarının boyu büyük olmasa da dokunaçlarının uzunluğu 15 metreyi bulabiliyor. Bu da efsaneyi doğrulayacak kadar bir uzunluk anlamına geliyor.

Fakat dev bir mürekkep balığı Trias Dönemi'nde yaşamış olabilir. Bir paleontolog Trias Dönemi'nde yaşayan mürekkep balıklarının 30 metre boyunda olduğunu kanıtlayan bazı bulguları elde ettiğini söylüyor. Fakt bu teori henüz yeterince desteklenmiyor.



Alinti
________________

Hope. . . ✨

Swat
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:45.