IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2020, 12:40   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bunyip

Bunyip, Aborjin inancına göre Avustralya'nın sulak alanlarında yaşayan mitolojik bir canlı türü. Bunyip, Aborjin dilinde 'Şeytan' ya da 'ruh' anlamına gelen bir sözcük. Efsaneye göre Bunyip, suda yaşayan, at ve timsah karışımı bir yaratıktı. Bunyipler insanları avlar ve son derece korkunç sesler çıkarırdı.

Bir nevi Van Gölü Canavarı efsanesine benzeyen Bunyip'in ne bir fotoğrafı çekildi ne de yaşadığına dair ufak bir kanıt gösterildi. Fakat birçok kişi Bunyip'le karşılaştığını öne sürdü. Aslına bakılırsa Bunyip efsanesi de bir gerçeğe dayanıyor olabilir. 1839 yılında Avustralya'da diprotodon adı verilen bir hayvana ait kalıntılar keşfedildi. Gergedanla hemen hemen aynı boyda olan diprotodon etle değil otla besleniyordu. Fakat son derece sinirli bir diprotodonun insanlara da saldırabileceği ihtimalini göz önünde bulunduralım.

Yaklaşık 20 bin yıl önce Avustralya'da nesli tükenen diprotodonu Aborjinler'in bile görebilme ihtimali yoktu. Diprotodonun neslinin tükenmesinden çok daha sonra Aborjinler Avustralya'ya yerleşti.



Alinti
________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:30.