IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
7Beğeni(ler)
  • 3 Gönderen eFe`
  • 2 Gönderen izz
  • 1 Gönderen Kardelen
  • 1 Gönderen TövbekaR


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Temmuz 2025, 09:27   #1
~Mircte.Org~
eFe` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İnsanın; İçiyle Dışı Birlikte Dolaşmıyor

Göründüğümüz Gibi Olmak Mümkün mü?

Modern zamanlarda, insanlar kalabalıklar içinde yürüyor ama aslında çoğu kendi içiyle yabancılaşmış halde. Dışarıdan bakıldığında yüzlerde gülümseme, sosyal medyada mutluluk, sohbetlerde özgüven… Ama içte bambaşka bir hikâye yazılıyor. Acılar, suskunluklar, kırgınlıklar… Çünkü artık insanın içiyle dışı aynı yolda yürümüyor.

Günümüz toplumunda insanlar çoğu zaman maskelerle dolaşıyor. İçinde fırtınalar kopan biri, gülerek “iyiyim” diyebiliyor. Kalbi paramparça olan biri, dışarıda “hayat güzel” pozları verebiliyor. Çünkü artık içini dışa yansıtmak zayıflık gibi görülüyor. Oysa en büyük cesaret; gerçek halini koruyabilmekte gizli.

Dış Görünüş Değil, İç Durum Belirleyici Olmalı

Bir insanın giydiği kıyafet, sürdüğü parfüm, yaptığı makyaj ya da sosyal etiketleri; onun ne kadar düzgün bir hayat sürdüğünü göstermez. İyilik, adalet, vefa ve vicdan gibi değerler gözle değil, kalple hissedilir.

Ama günümüzde çoğu insan, ne yazık ki içini değil, dışını güzelleştirmekle meşgul. Dışarıya parlayan ama içten çürüyen bir dünya var. Gülümsemeler sahte, alkışlar çıkar uğruna, dostluklar menfaate bağlı… Bu da toplumda samimiyeti yok ediyor.

“İçinde Ne Varsa, Dışına O Yansır” Diyenler Nerede?

Bir zamanlar büyüklere “içi dışı bir insan” denirdi. Ne hissediyorsa onu söyler, ne düşünüyorsa onu yaşardı. Şimdi öyle insanlar azaldı. Yüzünde gülümseme olanların dilinde kin, elini tutanların kalbinde ihanet gizli. İnsanlar, birbirine karşı değil; kendilerine karşı bile dürüst olamaz hale geldiler.

Bu yüzden “insanın içiyle dışı birlikte dolaşmıyor” cümlesi, sadece bir tespit değil; bir çağrıdır. Kendimize dönme, içimizi görme, kendimizle yüzleşme çağrısı.

Gerçek Yüz, Aynaya Değil Vicdana Yansır

İnsanın gerçeği aynalarda değil; gece başını yastığa koyduğunda içinden geçen cümlelerde gizlidir. “Bugün kimseyi kırdım mı?”, “Yaptığım doğru muydu?”, “Ben aslında ne istiyorum?” gibi soruları kendine soramayan biri, dışarıya istediği kadar sahte bir bütünlük çizsin, o iç parçalanmışlık dışa da sızar.

Gerçek huzur; içiyle dışı barışık bir insanın sessizliğinde gizlidir. Çünkü kişi ne zaman içini temizlerse, dışı da aydınlanır.

“Olduğun Gibi Görün, Göründüğün Gibi Ol”

Bu çağda dürüstlük bile marjinallik sayılırken, içini dışına yansıtan insanlara hayranlıkla bakıyoruz. Oysa insan kendini kandırmayı bırakmadıkça, içiyle barışmadıkça mutluymuş gibi görünmek yetmiyor.

Unutma…
Görünmek kolay, gerçek olmak emek ister.
İçiyle dışı aynı cümlede buluşan insan, artık en nadir bulunan insan türü oldu.
Ama hala bir yerlerde “içiyle dışı bir olan”lar var ve bu dünya hala onların yüzü suyu hürmetine dönüyor…
👍 3
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 05 Temmuz 2025, 09:34   #2
Standart

. Gülümsemeler sahte, alkışlar çıkar uğruna, dostluklar menfaate bağlı

👍 2
________________

𝖎𝖘𝖙𝖊𝖉𝖎ğ𝖎𝖒 𝖖𝖎𝖇𝖎 𝖔𝖑𝖒𝖆𝖟𝖘𝖆 𝖎𝖘𝖙𝖊𝖒𝖊𝖒!
İnsanın; İçiyle Dışı Birlikte Dolaşmıyor
 
Alt 05 Temmuz 2025, 09:39   #3
Standart

Emeğine sağlık

👍 1
________________

İnsanın; İçiyle Dışı Birlikte Dolaşmıyor
 
Alt 05 Temmuz 2025, 10:22   #4
Ey Allah'ım! Beni, bana nasip etmeyeceğin bir şeyin peşine düşürme!
TövbekaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emgine kalemine sağlık

👍 1
________________

Zaman zaman vazgeçmeli insan,rahatlamak için…
Hayatın kendisine ait olmayan bir şeymiş gibi geçip gidişini izlemeli.


İnsanın; İçiyle Dışı Birlikte Dolaşmıyor
 
Alt 05 Temmuz 2025, 11:01   #5
~Mircte.Org~
eFe` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
TövbekaR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emgine kalemine sağlık
tşkler iyi forumlar.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:46.