IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
seviyeli sohbet


mIRC Scripting AR-GE mIRC yazılımları hakkında ki araştırma ve geliştirme faaliyetlerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

🎙️ LAFZONA Sesli ve görüntülü konuşma • İnteraktif yayıncılık • Müzik ve sohbet bir arada Katıl →
12Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2026, 02:52   #1
OfsBilisim Sahibi
fLayer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yeni Nesil Koruma botu: OFSBot

🚀 OFSBot v2.0 - IRC Dünyasında Evrim: mIRC'den PHP Swoole Mimarisine Uzanan Serüven

Herkese merhaba,

Bugün sizlere arkasında aylarca süren AR-GE çalışması, sayısız deneme-yanılma ve büyük bir emek yatan; IRC sunucu güvenliği ve yönetiminde standartları yeniden belirleyecek olan OFSBot v2.0 projemizi tanıtmak istiyorum.

Bu projeyi sizlere sunarken amacımız asla süslü vaatlerde bulunmak veya kimseyi kandırmak değil; yaşadığımız teknik zorlukları, bulduğumuz gerçek koruma çözümlerini ve sistemimizin altyapısını tamamen şeffaf bir şekilde anlatmaktır.



⏳ Başlangıç: Efsanevi Alpha ve mIRC'in Sınırları
Hikayemiz tam 5 yıl öncesine, 07 Şubat 2021'e dayanıyor. O dönem piyasaya sürdüğümüz, departmanlı yapısıyla ezber bozan Alpha botunu eskiler çok iyi hatırlar. Alpha; web entegrasyonu, havuz ban sistemi ve radyocu korumalarıyla zamanının parlayan yıldızıydı.

Ancak IRC dünyasındaki tehditler yerinde saymadı. Özellikle son 2 yıldır, sunucu sahiplerinin (bizler de dahil) en büyük kabusu haline gelen bir sorun ortaya çıktı. Başka bir firma sahibinin (ki kendisi de sonradan banlandı) ortaya attığı User-Agent Switcher eklentisi yüzünden, web saldırganları kolayca cihaz ve tarayıcı kimliklerini değiştirerek sunuculara girip kullanıcıları rahatsız etmeye başladılar.

Bizler, mobil ve masaüstü web girişlerini engelleyebilmek için mIRC üzerinden çok fazla deneme yaptık. Ancak seçtiğimiz algoritma ne kadar iyi olursa olsun acı bir gerçekle yüzleştik: mIRC'in limitleri belliydi. Bu eklentilerle gelen binlerce asenkron web saldırısını mIRC'in hantal, tek-iş-parçacıklı (single-thread) yapısıyla savuşturmak imkansız hale gelmişti.

💡 Yeni Arayışlar ve PHP Swoole ile Tanışma
Sistemi ve çekirdeği mIRC'ten koparıp tamamen değiştirmemiz gerektiğine karar verdik. Bu sancılı süreçte @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fatih ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile uzun saatler süren fikir alışverişleri yaptık.

Yeni altyapıyı yazarken ilk etapta aklımda, güçlü kütüphaneleri sebebiyle Python üzerinden gitme fikri vardı. Ciddi bir arayışa girdik, Node.js ve benzer teknolojileri de masaya yatırdık.

Ancak olayın kaderini değiştiren dönüm noktası tamamen tesadüfi bir şekilde gerçekleşti: Bir gün SuLh'tan benim özel isteğimle çok basit bir bot yazmasını rica etmiştim. Bağlanıp onun bilgisayar ekranına girdim ve yazdığı kodların hızını, asenkron yapısını, veri işleme dinamiğini canlı canlı izlerken büyülenmiştim. O an ekranda gördüğüm ve bir asenkron canavar olan teknoloji: PHP Swoole'dan başkası değildi.

O gün @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'un bilgisayar ekranında, Swoole'un MySQL ve soketlerle olan o saniyelik kusursuz iletişimini görünce "İşte bu" dedim. Alpha'nın o 5 yıllık efsane ruhunu, ne Python'a ne de Node.js'e değil, yüksek performanslı PHP Swoole mimarisine taşıyacaktık!

İşte 6 aylık devasa OFSBot serüveninin ilk adımı böyle atıldı...



🏗️ Mimari Krizler ve Alpha Çekirdeğinin Evrimi

Hedef belliydi, fakat önümüzdeki yol hiç de kolay değildi; aksine oldukça engebeliydi. Alpha'nın korumaları aslında zamanının çok ilerisindeydi. Düşünün ki, 5 yıldır tek bir güncelleme almamış olmasına rağmen proxy korumasında halen piyasanın en hızlılarından biriydi.

İlk planım, koca Alpha botunu kademeli olarak tek tek PHP Swoole sistemine geçirmekti. Ancak PHP ve MySQL tarafında ne kadar tecrübeli olursam olayım, "Swoole" yapısı benim için de çok yeni bir şeydi. Koca bir botu tamamen dönüştürmeye çalışmak devasa bir iş yükü ve zaman kaybı yaşatacaktı.

Bu yüzden stratejimi değiştirdim: Tüm Alpha botunu sırtlanıp taşımak yerine, sadece Güvenlik (Security) bölümünü ondan söküp alarak Swoole üzerinde yeni bir çekirdek kurmayı çok daha uygun ve işlevsel buldum.

Evet, OFSBot v2.0 aslında yine efsanevi Alpha'nın güvenlik altyapısını taşıyordu. Fakat bu sefer o altyapı PHP Swoole ile harmanlanmış, MySQL işbirliğiyle çok daha dinamik ve çok daha ölümcül bir hıza kavuşmuştu.

PHP kullanmanın en büyük avantajlarından biri, üçüncü parti donanım parmak izi (Hardware Fingerprinting) eklentilerinin çok daha yaygın ve entegre edilebilir olmasıydı. Yani mIRC'te yapamadığımız o imkansız "Mobil/Cihaz Banı" olayı, PHP Swoole altyapısı sayesinde gün gibi karşımızda duruyordu!

🛑 Vazgeçişin Eşiği ve Küllerinden Doğuş

Asla "Çıktım, iki tuşa bastım ve yazdım" diyemem. Gerçek şu ki (kodlama sürecinde Yapay Zeka desteklerinden de faydalanmama rağmen) bu süreçte çok fazla vazgeçtiğim anlar oldu. Kodları tam 4-5 kez tamamen silip baştan yazdım!

Bu sistem mIRC gibi değildi; burada yapacağınız en ufak bir asenkron hatasında ya MySQL çöküyor, ya PHP işlemleri darmadağın oluyor, ya da akıl almaz veritabanı yığılmaları ve "Cache" (Önbellek) sorunları patlak veriyordu. Defalarca kez projeyi bırakma evresine geldim.

Ama vazgeçmedim. Harcanan koca bir emek ve ellerimde yoğurabileceğim o güçlü Alpha çekirdeği beni sürekli ileri attı. Aslında benim OFSBot'u yapmaktaki asıl amacım o meşhur "Mobil Ban" sorununu sadece kendi müşterilerim için değil; tüm sohbet (IRC) sektöründeki sunucu sahiplerine bir çözüm olarak sunabilmekti.

Vizyon genişleyip, odaklandığım noktalar sadece 2 botun güvenlik koordinasyonuna dönüştüğü andan itibaren işler iyice hızlandı.

Mimari altyapı, vazgeçişler ve MySQL felaketleriyle yoğrularak sonunda tam da istediğimiz o yenilmez noktaya geldi!



🛡️ Benzersiz Koruma Çekirdeği: Cihaz Banı, L5 ve Daha Fazlası

Peki bu 6 aylık çilenin sonunda ortaya çıkan OFSBot v2.0 hangi efsanevi korumaları barındırıyor? Başlık başlık, dürüstlükle anlatalım:

📱 "Cihaz Banı" Geri Döndü (!cihaz ekle) ve Akıllı Ceza Sistemi
Sunucuların en büyük kanayan yarası olan "Mobil Ban" atamama devrini sonunda kapattık. Kullanıcının cihaz parmak izini (HWFP) sisteme girdiği an işliyoruz. Artık modemi resetlemek, IP değiştirmek, Browser Switcher eklentileri kullanmak kâr etmiyor.[*] Bununla da yetinmedik: Bazen bir sunucu yöneticisi birine o anki anlık sinirle ceza vermek isteyebilir ama o kişiyi sonsuza dek kalıcı olarak banlamak (kaybetmek) istemez.[*] !ceza ekle <nick> <süre> komutunu ürettik. `!ceza ekle Nick 1d` yazdığınızda sistem o cihazı 1 gün (1 day) yasaklar. Süre bittiğinde bot, veritabanından ve kanaldan o pürüzü otomatik olarak kaldırır. Tam bir Otomatik Ceza İnfaz sistemi!

🌍 L5 Proxy & Akıllı Katmanlı Yasak Ülke Sistemi
Eskiden kalma "Proxy korumam açık kalsın her şeyi engellesin" mantığı artık geçersiz. Çünkü saldırganlar (testlerinde gördüğümüz kadarıyla) artık sadece standart Sock4/5 proxy'lerle gelmiyor. IP kameralardan tutun, Dedicated "Business IP" (Veri merkezi) adresleriyle saldırıyorlar ve bunlar Proxy sitelerinde %0 risk skorlu tertemiz IP'ler olarak görünüyor![*] L5 Katmanı: İçeride proxy komutunuz kapalı da olsa, bot arka planda daima sorguluyor; sunucu yöneticilerine Opers kanalından gizlice "Risk Raporu" sunarak inisiyatifi size bırakıyor (Sizi loglara/yalan ihbarlara boğmaz).[*] MySQL Entegreli Yasak Ülke: Korumalarımız çok katmanlı. O Dedicated / Business IP saldırılarının %90'ının geldiği lokasyonlar veritabanına aylar süren testlerle kazındı. Siz `!yasakulke ekle Germany` de yazsanız, `DE` de yazsanız sistem sizi anlar ve o ülkeden proxy olmasa bile gelen business saldırılarını anında savuşturur.

🕸️ Hub Sunuculara Özel: !kodport & !webk Evrimi
Yılların Alpha bot kullanıcıları `!webkoruma on` (Tüm Web Portlarına sorgu linki atma) olayını iyi bilir. Ancak bu, statik/tekil sunucular içindi.
Biz bunu Hublu (Bağlantılı) Sunucular için evrimleştirdik.[*] Artık `!kodport 7003 #Karantina` komutumuz var. Bu komut, diğer masum web giriş portlarına hiç dokunmadan SADECE 7003 portundan girenleri hedefler. Hub ağındaki diğer sunucuların veya masum portların girişini engellemeden, spesifik bir porttaki saldırıyı anında karantinaya alabilirsiniz.

🚀 UID Ban Efsanesi
İlk piyasaya çıkardığımızda herkes tarafından sevilip bağrına basılan, daha sonra piyasada örnek alınarak farklı botlara entegre edilen o meşhur UID Ban mantığı, bu botun çekirdeğinde en asil haliyle yer alıyor.

🔒 Gizli Güç: 3 Farklı Sunucu Mimarisi
Bot komutlarına `!korumalar` yazıp gördüğünüz listeden ibaret zannetmeyin. Karşınızda sadece bir IRC botu yok. Arka planda donanımsal yükü bölen devasa bir üçgen çalışıyor:
1. PHP Web Dinleme Motoru (API/Backend Sunucusu)
2. Asenkron Ana Bot Çekirdeği Sunucusu
3. Senkronize MySQL Veritabanı Kümesi
Yani sizin tek bir "OFSBot" olarak gördüğünüz mimari, aslında yük durumunda birbiriyle saniyeler içinde haberleşen 3 bağımsız sunucunun eşzamanlı koşturmacasıdır.



🌐 Mobil Odaklı Müşteri (Client) ve İstatistik Paneli
Biz sadece "Hadi bir koruma botu yapalım da sunucuyu korusun" diyerek yola çıkmadık. Günümüzde yöneticilerin büyük bir kısmı sunucularını masaüstü bilgisayarlardan değil, trafikte, işte veya kafede cep telefonlarından yönetiyor.

İşte tam bu yüzden Müşteri Panelimizi (Client Dashboard) tamamen mobil uyumlu olarak baştan inşa ettik.[*] MySQL & IRC Senkronizasyonu: IRC'de olan biten her şeyi "birbirini dinleyen tablolarla" doğrudan panele yansıtıyoruz. Müşterimiz mobil cihazından paneline girdiğinde kimin hangi ülkeden girdiğini, hangi web applet'i kullandığını saniyesi saniyesine görebiliyor.[*] Tek Tıkla Yönetim: Panelden anında Cihaz Banı (HWFP) atılabilir veya kaldırılabilir. Sunucuya terminali açmadan yeni Operatör (Oper) eklenebilir.[*] Gün Sonu Raporları: Müşteri gün sonunda paneline girip tüm ziyaretçi analizlerini, atılan cezaları ve giriş yapanları grafiklerle çok net izleyebilir.

📊 Efsanevi Stats (Puan) Sisteminin Çekirdeğe Gömülmesi
Eskileri hatırlayanlar bilir; IRC'ye o kanaldaki muhabbete göre verilen Puan (Stats) sistemini biz çok eski yıllarda müşterilerimize mIRC tabanlı ikinci bir istatistik botuyla sunuyorduk.

Bu sistemi kurmak, işletmek (hem Alpha güvenlik botunu hem Stats botunu ayrı ayrı barındırmak) çok yorucuydu. Bu sistemi yeni projeye, doğrudan koruma çekirdeğine (Core) gömmeye karar verdik. PHP ve MySQL tarafındaki devasa kütüphaneler imdadımıza yetişti. Şuan Stats botu doğrudan Ana Güvenlik çekirdeğimizin içinde kusursuz bir uyumla çalışıyor!
[*] Anlık Web İstatistikleri: Sunucudaki Oper listesi, kanallaktaki kullanıcı sayıları ve en çok konuşan gevezeler (!top10), doğrudan istatistik (Stats) web sitesine saniyesinde yansıyor.[*] Eski Efsane Geri Döndü (X-Line İtiraz): Yine yıllar önce Alpha'da olan X-Line Şikayet / Kaldırma bölümünü, 2026 teknolojisiyle IRC ile tam entegre olacak şekilde geri getirdik. Banlanan kişi webden formu doldurur, sistem Cloudflare arakasında dahi olsa gerçek IP'sini ve cihazını yakalar ve talebi anında Özel `#opers` kanalına düşürür.



🔮 Vizyon, İlke ve Gelecek Güncellemeler (Durmak Yok!)
Bunca emeğin, onca yatırımın arkasındaki tek bir değişmez ilkemiz ve amacımız var: Tüm sunucuların korumasını güçlendirmek, insanlara küfürsüz, lamersiz elit bir sohbet ortamı sağlamak.

Ve biz, bu kadarıyla yetinmiyoruz!
2026 yılındayız, mIRC mantığının bizim için (ve sektör için) artık tamamen bittiğinin altını çizmek isterim. Her gün yeni fikirler üretiyoruz. Çünkü PHP Swoole, sınırları olmayan bir derya. Müşterilerimizden gelen geri dönüşlerle sistem her daim gelişiyor ve güncelleniyor.

🤝 Özel Teşekkür (Test Aşaması Kahramanları)
Bu 6 aylık zorlu serüvende, bitmek bilmeyen asenkron testlerimize, kasıtlı yaptığımız saldırı provalarına ve MySQL çökmelerine sabırla "-Yeter ki sağlam bir şey çıksın, sunucu senin" diyerek göz yuman, bize inanan iki değerli insana teşekkürü bir borç biliriz:
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] - Asknetim.Com Sahibi*
Lider - Gurbetyeri.net Sahibi*
Destekleriniz ve fikir alışverişleriniz olmasaydı, bu çekirdek bu kadar hızlı olgunlaşamazdı!

🚀 Gelecekte Sizi Neler Bekliyor?
1. Yapay Zeka (AI) Destekli Akıllı Help Botu:
Help sunucularında (Yardım kanallarında) saatlerce klasik sorulara cevap verilmesini tarihe gömüyoruz. MySQL'deki devasa veri ağımız sayesinde Yapay Zeka (AI) tabanlı bir Akıllı Yardım Asistanı üzerinde çalışıyoruz.
2. Akıllı Spamfilter Sistemi:
Yine AI ve derin öğrenme mantığına dayanan, logları temiz, gereksiz konuşmaları filtreleyen devasa bir Spam kalkanı arka planda geliştirilmeye devam ediyor.
3. Web Sitesi Korumaları:
Kim bilir, belki de ileride bu asenkron bot sistemimizi sadece IRC değil, bizzat kendi web sitelerinizi koruyabileceğiniz bir Güvenlik İstasyonuna dönüştürürüz? Belli mi olur! 😉

Sonuç olarak: Güncellemeler bitmeyecek, güvenlik katmanları asla eskimeyecek!

OFSBot v2.0 ile sunucusuna çağ atlatmak, "Sistem çöküyor mu?" korkusunu rafa kaldırmak isteyen tüm profesyonelleri bizimle iletişime geçmeye bekliyoruz.

"Siz vizyonunuza odaklanın, sunucu güvenliği bizim işimiz!"
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
👍 4👏 4
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 08 Mart 2026, 03:07   #2
Je t’aime dans les silences que personne n’entend.
Caitlyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hayırlı olsun.

 
Alt 08 Mart 2026, 03:08   #3
Standart

fiyat cok iyi , hayirli kazanclar dilerim ✨

👍 1
________________

 
Alt 08 Mart 2026, 16:20   #4
Standart

Hayırlı satışlar

👍 1
________________




Yeni Nesil Koruma botu: OFSBot


 
Alt 08 Mart 2026, 18:25   #5
Standart

Hayırlı kazançlar.

________________

🍒
𝑯𝒆𝒓 𝒉𝒊𝒌𝒂𝒚𝒆𝒏𝒊𝒏 𝒊𝒌𝒊 𝒕𝒂𝒓𝒂𝒇𝒊 𝒗𝒂𝒓𝒅𝒊𝒓.
: ( :
 
Alt 09 Mart 2026, 10:27   #6
Güvenlik Departmanı & Security
Carpediem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Öncelikle Eline koluna sağlık gökhanım, büyük emek var görünen o ki 1,2 tavsiyem olacak keşke bir kurulu olan yerden bir kaç ekran resmi alsaydık görsel iyidir diye düşündüm, ve web sitene giriyorum bazı paket ve özelliklere bakacağım ama o ana ekran daki önemli bildirim olan o apletten kurtulup webe giremedim onu daha mini yapabilirsek en azından webde dolaşma fırsatı buluruz.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] botlar çok haşır neşir olan biri olarak kurcalamam lazım botu :)

________________

UYUŞTURUCU SATAN GİTSİN ANASINI SATSIN!
 
Alt 10 Mart 2026, 01:34   #7
Standart

yazılımdan anladığım için fikri çok beğendim pyton ve php dillerine hakim olmak ayrıcalık sfamfilter gelişmesi gereken bir yasaklama yöntemi umarım yeni ve ai sisteminde daha güzel seyler görürüz emeğinize sağlık

👍 1
________________

güneşli günler bulutlu anılarla anlam kazanır..
 
Alt 11 Mart 2026, 08:12   #8
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

hayirli kazanclar

👍 1
________________

"frangar, non flectar."
 
Alt 13 Mart 2026, 02:04   #9
OfsBilisim Sahibi
fLayer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Carpediem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle Eline koluna sağlık gökhanım, büyük emek var görünen o ki 1,2 tavsiyem olacak keşke bir kurulu olan yerden bir kaç ekran resmi alsaydık görsel iyidir diye düşündüm, ve web sitene giriyorum bazı paket ve özelliklere bakacağım ama o ana ekran daki önemli bildirim olan o apletten kurtulup webe giremedim onu daha mini yapabilirsek en azından webde dolaşma fırsatı buluruz.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] botlar çok haşır neşir olan biri olarak kurcalamam lazım botu :)
Merhaba Aslında resimler Koyacaktım Ama Çok fazla hırsız var piyasada biliyorsunuz Adamlar daha konuyu paylaşırken Kendi botlarına aynı isimle Komut ekliyor Hoş artık çalsalarda umrumda olmuyor, Web sitede güncelleme var O yuzden Popup kalmış Popupu kapatıp Tekrar aktif ederim.
Botu Kurcalamak için aslında Bir link veririm Oradan inceletirim Sorun yok

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 14 Mart 2026, 12:37   #10
Standart

Emeğinize sağlık başarılar diliyorum

________________

Yeni Nesil Koruma botu: OFSBot
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:11.