IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


mIRC Scripting AR-GE mIRC yazılımları hakkında ki araştırma ve geliştirme faaliyetlerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

44Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2022, 00:11   #1
Standart Nomercy v1

Öncelikle herkese merhabalar.
Yaklaşık Nisan ayından itibaren @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile birlikte başladığımız sunucu koruma ve düzen botunun (NoMercy) sonuna gelmiş bulunmaktayız.
Aslında bu başlığı daha önce açacaktım lakin sağlık sorunları yüzünden biraz gecikti.
Bot yapımında bir çok şeyden feragat edip bu yola başladık, çok emek sarf ettik, çok zaman harcadık, yer yer gitgeller yaşadık. Lakin sonuna kadar getirmeye başardık.
Zor bir süreç çünkü 19 bini aşkın satır koddan oluşan bir bottan bahsetmekteyiz. Amacımız bu işten zevk alırken aynı zamanda ekonomik bir kazanç da elde etmektir.
Tüm botlardaki toplam Kodlama Satır Sayısı: 19779
Tabi bot daha da geliştirilecek ve bir iki socket bot da yapılacaktır. LOG botu gibi.
- - - - - - - - - - - - - - -
Socket Botlarımız ise;
NoMercy (Ana Bot)
RadyoFM
BadBot
CS-Bot (ChanServ)
Eglence
GlobalBot
VIPBot
JoinBot
NS-Bot (NickServ)
Proxy
Sales
Security (Güvenlik)
Version
XLine
Yönetim (Üst Yönetim)
WebMaster
-
olmak üzere 16 bottan oluşmaktadır. Botların isimlerini şimdilik böyle belirledik talep doğrultusunda değiştirilebilir durumdadır.
Her botun çalışma mantığı ise birbirinden bağımsız bir şekilde düzenlenmiştir. Yani Sales botunu çıkardığınızda diğer botlar sorunsuz ilgili departmanlarda çalışabilmektedir. Her botun işlevinden kısaca bahsetmek gerekirse;
- - - - - - - - - - - - - - -
NoMercy
Bilindiği üzere bu sektöre ilk yapılan botlardan biri NoMercy olduğu için bu isim haliyle bu işte kalıplaşmıştır. Bu yüzden bu düzeni bozmamak adına ana botun isminde bir değişikliğe gitmedik tabi değiştirilmesi 10 saniye bile sürmez.
NoMercy ana botumuz, sunucu global kanallarında küfür, flood, uzun harf, Join/Part, reklam, büyük harf, agresif ve random girişlerini kontrol etmektedir.
Aynı zamanda botun kanallarda kullanılabilecek komutları olduğu gibi özelden de kişinin yetkisine bağlı olarak birçok komut içermektedir.
- - - - - - - - - - - - - - -
RadyoFM
Klasik sunucularda bulunan genellikle ismi #Radyo olan kanalda radyo ile ilgili bilgileri vermekte orada işlevi ön planda olan botumuzdur. Burada yayın dinleyenlerin +v (voice) alması, yayını dinlemeyi bıraktığında -v alması özelliği mevcut. Tabi bu özellik ilgili radyo yöneticisi tarafından açılıp kapatılabilir durumdadır.
Her radyo dinleyicisinin ne kadar yayın dinlediğini gösteren !djsure - !djsure Nick - !sure - !sure Nick - !top10 gibi kanal genelinde kullanılabilecek komutları mevcuttur. Botun ismi ilgili sunucudaki radyo ismine göre düzenlenir. Örneğin: CesurFM gibi.
- - - - - - - - - - - - - - -
BadBot
Sunucu kötü nicklere işlem yapılabilmesi için hazırlanmış bir socket botumuzdur. Bu botumuz #Badnick kanalında aktif olup ilgili kanalda badnick ekleme, silme, data vb. komutları içermektedir. Opsiyon olarak iki özellik koyduk. Bunlardan biri sunucu girişinde nickin değiştirilsin mi? veya Sunucu girişinde badnick global kanallardan çıkarılıp belirtilen cinsel bir kanala mı çekilsin şeklindedir.
Bu arada *a* *b* veya *a*b* gibi sunucuya zarar verecek eklemelerin de önüne geçerek böyle bir mask kullanımın doğru olmadığını belirterek bot işlem gerçekleştirmemektedir.
- - - - - - - - - - - - - - -
CS-Bot
ChanServ Departman Botudur. Chanserv ile ilgili tüm işlemler bu bot üzerinden yapılabilmektedir. Botta yaklaşık 80'nin üzerinde komut mevcuttur. Lakin her komutu ilgili departman görevlilerin hepsi "kullanamamaktadır." Birçok tehlike arzedecek komutlara seviye ekledik. Böylelikle Founderin ilgili görevliye ekleyeceği seviyeye göre görevli de o seviye ve altındaki komutları kullanabilmektedir.
Örnek vermek gerekirse .yetki ekle Nick 3 yapıldığında, belirtilen nick 3 ve altındaki seviyelerdeki komutları kullanabilecek. Founder hangi komutun hangi seviyede olacağını belirtebilmektedir. Mobil yöneticilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
- - - - - - - - - - - - - - -
Eglence
Sunucu eglence botu olup 30'un üzerinde eğlence komutları mevcut. Tabi geliştirilecek ve komut ve işlev sayısı en üst sınıra taşınacaktır. Eğlence botu sadece global kanallarda çalışacak şekilde tasarlanmış olup bazı global kanallar komut ile muaf edilebilmektedir. Dileyen kullanıcılar eğlence botundan kendini muaf alabilir ve mevcut bottan rahatsızlık duyuyorsa bunun önüne geçebilmektedir.
- - - - - - - - - - - - - - -
GlobalBot
Sales departmanı tarafından global olarak eklenen kanallarda çalışacak bottur. Bu botun işlevi ise ilgili global kanalın @ ve & kanallarında işlem yapılabilmektedir. Örneğin #Sohbet global kanalının yönetim kanalı olan #Sohbet& kanalında !komutlar ile birçok komut dizisi çıkıp istenilen işlem yapılabilmektedir. Access ekleme, silme, akick ekleme vs. Tabi bu işlemleri kimin yapacağını ilgili kanalın founderi yetki ekle nick yapmasına bağlıdır. Her sop tüm komutları uygulayabileceği anlamına gelmemektedir. Bazı komutlar izin dahilinde kullanılabilmektedir. Ayrıca bot bazı tehlikeli mode alımlarında otomatik olarak 5 dakika sonra ilgili modeyi kanaldan kaldırmaktadır. Örneğin: +i, +m, +M, +u gibi.
- - - - - - - - - - - - - - -
VIPBot
#VIP bazı sunucularda karşılığı olan #Gold kanalında çalışan bottur. VIP kanal lideri burada kişiyi vip ekleyebilir, silebilir. Ayrıca VIP olarak eklenen kişilere sunucu karşılama mesajı verip ilgili global kanallarda +v verip Swhois, host vermektedir.
- - - - - - - - - - - - - - -
JoinBot
Sales departmanı tarafından belirtilen kanala belirtilen limit kadar kullanıcı dağıtmak için çalışan bottur. Böylelikle sunucuya girişte limit kanallarına kullanıcıyı dengeli dağıtarak o kanalı global olarak tutar. (Tabi telnet üzerinden oto giriş eklenmeyen kanallar için kullanılır.)
- - - - - - - - - - - - - - -
NS-Bot
NickServ Departman Botudur. Tabi yukarıda ChanServ için kullandığımız ifadelerin bir benzerini de NickServ botu için kullanabiliriz. Mobil yöneticilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
- - - - - - - - - - - - - - -
Proxy
Adından da anlaşılacağı üzere Proxy koruması için hazırlanan socket bot. Botun çalışma mantığı ise giren kullanıcının IP adresini webe bağlanıp .PHP/MySQL sorgusu ile proxy olup olmadığını kontrol etmektedir. Bu işlemi yapıp kişiyi atması anlıktır. Herhangi bir gecikme, agresif girişlerinde sorun teşkil etmemektedir. Ayrıca proxy korumasını açıp kapatma inisiyatifi de mevcuttur.
- - - - - - - - - - - - - - -
Sales
Sales Departman Botudur. Sales botu üzerinden admin ekleme, silme, oper şifresini ve oper flaglarını değiştirme, admin takip sistemi gibi onlarca özellik mevcuttur. Kısacası bir sunucunun sales departmanın ihtiyaç duyabileceği her komut eklenmiştir.
- - - - - - - - - - - - - - -
Security
Güvenlik Departmanı botudur. Bir sunucunun bel kemiği güvenlik departmanıdır. Bu yüzden ince düşünülmüş onlarca komut mevcuttur. Alanım gereği de güvenlik departmanı saldırı durumlarında muhteşem özellikler sayesinde birçok işlem sorunsuz yapılabilmektedir. Sunucuya bir saldırı durumu hisseden bot hemen koruma amaçlı önceden tasarlanmış saldırı ilgili spamları oto ekleyip saldırı durduğunda oto silebilmektedir. Korumalar bu departman üzerinden açılıp kapatılabilmektedir. Sunucu restart yediğinde spamfilter listesi sıfırlandığı için bot böyle bir durumda spamların yedeklerini zamansal aralıklarla yedek almakta ve !spamyukle gibi bir komutla en son spam yedeğini yükleyebilmektedir.
- - - - - - - - - - - - - - -
Version
Sunucu mobil kullanıcı yasaklama botudur. Aynı zamanda güvenlik departmanına bağlı bir kanal üzerinden gerekli işlemler yapılabilmektedir. Mobil yasaklama süresiz yapılabildiği gibi saat cinsinden de işlem yapılabilmektedir. Mobil kullanıcıların saldırıları veya verdikleri rahatsızlık durumlarında son derece işe yarar bir sistem hazırlanmıştır.
- - - - - - - - - - - - - - -
Yönetim
Sunucu Üst Yönetim Departmanı botudur. Bu departmanda oper/admine ceza verme, botların bazı özelliklerini buradan devam ettirme, departman devretme vb. üst yönetimsel komutlarla donatılmıştır.
- - - - - - - - - - - - - - -

Bazı Ekran Görüntüleri:
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
Nomercy v1
________________

Şimdi saat sensizliğin ertesi..

Konu CesuryureK tarafından (15 Ağustos 2022 Saat 23:07 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 14 Ağustos 2022, 00:17   #2
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

öncelikle geçmiş olsun, güzel ve geniş işlevlere sahip bir proje oluşturmuşsunuz, başarılar ve hayırlı kazançlar diliyorum.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 14 Ağustos 2022, 00:33   #3
Standart

emeginize saglik paylasim icin tesekkur ederiz

________________

No MoRe DramA
 
Alt 14 Ağustos 2022, 00:49   #4
W r i t e r
KivanC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

20 yıldır bu IRC/d içindeyim Ne Nomercy'ler gördüm ve bende çok editledim ama açıkça söyleyebilirim bukadar işlevi olan bot artık yok diyebiliriz.

Emeğinize sağlık, katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.

________________

"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın"
 
Alt 14 Ağustos 2022, 13:08   #5
Bir Umuttur Yaşamak...
Toprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Baya uğraştırdı ama değdi.. :)

 
Alt 14 Ağustos 2022, 13:13   #6
Standart

Emeğinize sağlık

 
Alt 14 Ağustos 2022, 13:41   #7
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

 
Alt 14 Ağustos 2022, 16:44   #8
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler

________________

Nomercy v1
 
Alt 14 Ağustos 2022, 17:12   #9
W r i t e r
KivanC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Toprak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Baya uğraştırdı ama değdi.. :)
Peki web uzerinden bot kontrolü varmi sanki zamaninda yapmıştın Toprak MIS bot tarzı.

________________

"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın"
 
Alt 14 Ağustos 2022, 17:23   #10
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eline sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] version forever

________________

Sayonaraaa..

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:38.